Delphi Can
İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı (/showthread.php?tid=4659)

Sayfalar: 1 2

İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - ekank - 29-03-2020

Merhabalar,

FlowLayout içinde onlarca panel var bu paneller formun genişliğine göre sola yaslanıyor. Buraya kadar sorun yok.
Çok fazla panel olduğu için ve ekrana sığmadığı için bende VertScrollBox kullanmak istedim fakat bu seferde VertScrollBox işe yaramaz oldu VertScrollBox görevini yapmıyor kaydırma olmuyor sorunu nasıl çözerim.

Sıralama:
VertScrollBox 
         FlowLayout 
                     Panel

İyi çalışmalar.

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - Fesih ARSLAN - 29-03-2020

Merhaba,
FlowLayout'u, VertScrollBox içinde serbest bırakmalısınız. Bunun için FlowLayout'un Align özelliğini Left (veya Right) veya None yapmanız gerekiyor. None olması durumunda, Anchors özelliklerini kullanarak bileşeni VertScrollBox içinde sabitlemeyi unutmayın.

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - ekank - 30-03-2020

(29-03-2020, Saat: 15:00)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
FlowLayout'u, VertScrollBox içinde serbest bırakmalısınız. Bunun için FlowLayout'un Align özelliğini Left (veya Right) veya None yapmanız gerekiyor. None olması durumunda, Anchors özelliklerini kullanarak bileşeni VertScrollBox içinde sabitlemeyi unutmayın.

Merhaba,

Dediklerinizi aynen yaptım fakat olmadı. 

FlowLayout aling'i clinet olarak seçmediğimde FlowLayout içindeki panelleri sıralamıyor saçma bir durum ortaya çıkıyor.
VertScrollBox aling'i clinet yapma gerekiyor VertScrollBox Anchors top, bottom, right be bottom true yapmama rağmen de bir çözüm olmadı.  Huh

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - Fesih ARSLAN - 30-03-2020

(30-03-2020, Saat: 15:12)ekank Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-03-2020, Saat: 15:00)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Merhaba,
Dediklerinizi aynen yaptım fakat olmadı. 
FlowLayout aling'i clinet olarak seçmediğimde FlowLayout içindeki panelleri sıralamıyor saçma bir durum ortaya çıkıyor.
VertScrollBox aling'i clinet yapma gerekiyor VertScrollBox Anchors top, bottom, right be bottom true yapmama rağmen de bir çözüm olmadı.  Huh

VertScrollBox içine bir nesne bire bir yerleşmiş ise scroll oluşmaz.
Bu nedenle VertScrollBox içinde herhangi bir bileşenin Align özelliğini Client yaparsanız, scroll oluşmayacaktır.

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - Mr.Developer - 30-03-2020

Merhaba,

Eğer flowlayout'a eklediğiniz panellerin sayısı ve üst üste ya da yanyana kaç adet olacağı da belli ise bu panellerin yükseklik değerlerini alın.
- Flowlayout'u VertScrollBox içerisinde iken align:= top durumuna getirin.
- Flowlayout'a kafadan bir yükseklik değeri verin örneğin 250
- Paneller alt alta ve tek tek ise yani sıralama panel1, panel2,panel3 diye alt alta sıralanıyor ise panellerin height değerlerini toplayıp formcreate olayında flowlayout'un height değerine eşleyin.

FlowLayout1.Height := panel1.Height + panel2.Height +  panel3.Height ;

- paneller yanyana ikili şekilde aşağı doğru ise panel1,panel2,panel3,panel4 vs... bu durumda panel1 + panel3'ün yükseklik değerlerini flowlayout'a eşleyin.

kabaca en basit ve ilkel olarak istediğinize bu şekilde ulaşmış olursunuz.
Peki uygulama yan çevrildiğinde ne olacak ? derseniz onu da siz çözün  Smile biz öğrenelim.

İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - ekank - 30-03-2020

Garip bir durum var.

VertScrollBox Autohide'yi false yapınca VertScrollBox yatay ve dikey olarak scroll ortaya çıkıyor. VertScrollBox neden yatay scoll çıkar? Bunu nasıl çözebilirim?
Autohide'yi tur yapınca ise yatay yada dikey scroll çıkmadığı için kaydırma yapamıyorum.

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - Mr.Developer - 30-03-2020

(30-03-2020, Saat: 18:26)ekank Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Garip bir durum var.

VertScrollBox Autohide'yi false yapınca VertScrollBox yatay ve dikey olarak scroll ortaya çıkıyor. VertScrollBox neden yatay scoll çıkar? Bunu nasıl çözebilirim?
Autohide'yi tur yapınca ise yatay yada dikey scroll çıkmadığı için kaydırma yapamıyorum.
Bunun için birkaç cevabınıza ihtiyaç var.
Delphi sürümünüz nedir ?
Yeni proje açıp denediniz mi ?
Horzscroll da problem var mı peki ? Eğer yoksa horzscroll'un rotation özelliği ile oynayın dik hale getirin. Birde öyle deneyin.
Ayrıca autohide ile yapmak istediğinizi anlamadım hocam.

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - ekank - 31-03-2020

Tüm testleri yaptım, VertScrollBox ve FlowLayout iç, içe iken VertScrollBox scroll devreye girmiyor.

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - Mr.Developer - 31-03-2020

(31-03-2020, Saat: 14:43)ekank Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tüm testleri yaptım, VertScrollBox ve FlowLayout iç, içe iken VertScrollBox scroll devreye girmiyor.

Çok enteresan birde harici test yapalım ;
projeyi indirip derleyin ve çalıştırın bakalım. geri dönüş sağlamayı unutmayın.

[attachment=1043]

Cvp: İç içe VertScrollBox ve FlowLayout kullanımı - ekank - 31-03-2020

(31-03-2020, Saat: 17:19)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-03-2020, Saat: 14:43)ekank Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tüm testleri yaptım, VertScrollBox ve FlowLayout iç, içe iken VertScrollBox scroll devreye girmiyor.

Çok enteresan birde harici test yapalım ;
projeyi indirip derleyin ve çalıştırın bakalım. geri dönüş sağlamayı unutmayın.

Teşekkür ederim.