![]() |
|
pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Genel Programlama (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6) +--- Konu Başlığı: pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim (/showthread.php?tid=5031) |
pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - info@guzelceker.com - 30-06-2020 pageControl başlangıç tabını soldan 300px den nasıl başlatabilirim Cvp: pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - Fesih ARSLAN - 30-06-2020 (30-06-2020, Saat: 10:40)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: pageControl başlangıç tabını soldan 300px den nasıl başlatabilirim Önce Align özelliğini Left veya Client yapın. Daha sonra Margins.Left değerini 300 olarak tanımlayın. Cvp: pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - info@guzelceker.com - 30-06-2020 (30-06-2020, Saat: 11:34)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(30-06-2020, Saat: 10:40)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: pageControl başlangıç tabını soldan 300px den nasıl başlatabilirim olmadı .. üstteki tablardan bahsediyorum... pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - esistem - 30-06-2020 Önce caption olmayan (yada belli uzunlukta boşluk atın) bi page oluşturun, sonra kendi page lerinizi oluşturun, onchange olayına aşağıdaki kodu yazın basitçe halledin. if PageControl1.ActivePageIndex=0 then PageControl1.ActivePageIndex:=1; Cvp: pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - info@guzelceker.com - 30-06-2020 (30-06-2020, Saat: 11:56)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Önce caption olmayan (yada belli uzunlukta boşluk atın) bi page oluşturun, sonra kendi page lerinizi oluşturun, onchange olayına aşağıdaki kodu yazın basitçe halledin. oylede oluyordu ....ama yapmak istemedim.. başka yolu varsa bilen varsa güzel olur Cvp: pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - Fesih ARSLAN - 30-06-2020 (30-06-2020, Saat: 11:38)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(30-06-2020, Saat: 11:34)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Önce Align özelliğini Left veya Client yapın. Daha sonra Margins.Left değerini 300 olarak tanımlayın. Bu özellik Delphi'nin TabControl, PageControl ve DevExpress'in cxTabControl, cxPageControl bileşenlerinde yok maalesef. TMS Software'in AdvOfficePager'ı bu iş için biçilmiş kaftan. Tab yapılarının özellikleri oldukça fazla. LeftMargin özelliği ile ilk tabın başlangıç pozisyonunu belirleyebilirsiniz. [attachment=1214] Cvp: pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - info@guzelceker.com - 30-06-2020 (30-06-2020, Saat: 12:00)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(30-06-2020, Saat: 11:38)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: olmadı .. üstteki tablardan bahsediyorum... fesih bey tşkler. zaten lisansı olmayan tms,devexress vb bileşenlerini kullanıyordum.. Ama artık lisanslı bişeyler yapmak istiyorum ... bu açıdan Tms, devexpress gibi bileşenleri kullanmadan nereye kadar gidebilirim bakacam.... Benim için görsellik başta geliyor... o Açıdan AlphaSkin bileşini satın alıp onun üzerinden gidecem sanırım.... Böyle bir şeyin Standart bileşenlere uygulanmaması kadar saçma bişey yok neden yapmazlar anlamadım Tms yaptıysa demekki oluyor... O zaman çözümü Arkadaşın dediği gibi ve bazı zaman kullandığım gibi butonlarla tablara yönlendireceğim Cvp: pageControl başlangıç tabını 300px den nasıl başlatabilirim - Fesih ARSLAN - 30-06-2020 (30-06-2020, Saat: 12:24)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(30-06-2020, Saat: 12:00)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu özellik Delphi'nin TabControl, PageControl ve DevExpress'in cxTabControl, cxPageControl bileşenlerinde yok maalesef. AlphaSkin'i kullanmayın! VCL ve FMX için uygulama arayüzüne oldukça zengin tema kütüphanesinden biri veya bir kaçını aynı anda uygulayabiliyorsunuz. Bu özellikten dolayı AlphaSkin yakın bir tarihte geliştirmeyi durdurabilir. Bu durumun çok örneklerini gördük. IDE'ye entegre olan bir özelliği barındıran harici bir bileşen kısa sürede yok oluyor. |