![]() |
|
Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Veri Tabanı (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: MS SQL Server (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=103) +--- Konu Başlığı: Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. (/showthread.php?tid=519) |
Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - meteyus - 07-01-2017 Kolay gelsin arkadaşlar MS SQL ile çalışan on muhasebe masaüstü program yazdım. Program ve database serverda bulunuyor clientlara kısa yolunu attım. program çalışıyor fakat bazen kayıt butonuna basıldıgında veya sorguda bekleme moduna geçip mause ımleci kumsaati şeklini alıp hata koduna düşüyor. bunu nasıl cözebilirim. mssql baglantısını hantı sekilde yapmalıyım. tşk. Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - yhackup - 07-01-2017 Uygulamayı clientlere at bence her uygulama açılışında clent uygulama exesini temp'e kopyalıyor bu durumda Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - mustafasoy - 09-01-2017 Bu durumda her güncellemede exeleri yeniden kopyalanması gerekir, Belirli periyotlarda select 'x' şeklinde sorgu ile kopmalarda yeniden bağlanmasını deneyin Yinede kopuyorsa bu sorun sizle ilgili değilde ağ ile ilgili bir problemdir Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - meteyus - 12-01-2017 Teşekkürler. Sanırım ağla alakalı. Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - barutali - 12-01-2017 ADO ile maalesef bu problem var.. Ben Unidac a geçtikten sonra kurtulmuştum.. Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - meteyus - 13-01-2017 birde Unidac deneyim inşallah benimkide çözülür. teşekkürler. Cvp: Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - pro_imaj - 13-01-2017 (12-01-2017, Saat: 14:24)barutali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ADO ile maalesef bu problem var.. Ben Unidac a geçtikten sonra kurtulmuştum.. 14 yıldır Ado ile çalışıyorum ilk defa sizden duydum, sanırım teşhisi yanlış koymuşsunuz. (07-01-2017, Saat: 13:34)meteyus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kolay gelsin arkadaşlar Sorunuzun cevabı kendi içinde aslında; 1-"hata koduna düşüyor" cümlenizdeki hata kodunuzu yazarsanız çözülmüş olur. Cvp: Ms sql ile çalışan masaustu program baglantı kesilmesi hk. - barutali - 14-01-2017 (13-01-2017, Saat: 20:43)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(12-01-2017, Saat: 14:24)barutali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ADO ile maalesef bu problem var.. Ben Unidac a geçtikten sonra kurtulmuştum.. 14 Yıldır ADO' yu hangi RDBMS ile kullandınız? ADO belli bir süre sonra boşta kaldıktan sonra ilk işlemde MSSQL "Communication Link Failure" hatası veriyor ve MSSQL sizi havuzdan atıyor.. Siz her DataSet de tekrar tekrar bağlantı isteği gönderiyorsanız ve/veya Connection nesnenizin bağlantı durumunu kontrol ediyorsanız bu hatayı almamış olmanız çok doğal.. Sunucuya erişimle alakalı hiç bir problem yokken bu hatayı yerel ağda bulunan sunucum da alıyordum.. Bir çok çözüm önerisi denemiştim fakat havuzun zaman aşımı süresini değiştircek bir yer bulamamıştım.. O dönem kullandığım Delphi sürümü 2010 Veritabanı MSSQL 2005' di. |