Delphi Can
Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Eğitim (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=19)
+---- Forum: Makale (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=20)
+---- Konu Başlığı: Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım (/showthread.php?tid=5351)

Sayfalar: 1 2

Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - Yasemin - 03-11-2020

Merhaba

KOTO 10.sınıf Endüstri Otomasyon bölümü öğrencisiyim.
Yaşadığımız pandemi sürecinde okuldan uzak kaldığım süreçte kendimi geliştirmeye ve yeni şeyler öğrenmeye gayret ettim. MEB ile BTG arasında yapılan eğitim anlaşması Delphi'ye ilgi duymamı sağladı. Delphican.com forum sitesinin yardımıyla da yeni şeyler öğrendim. Okuldan aldığım Arduino eğitimleriyle de aşağıdaki videoları çekerek Youtube kanalıma yükledim. Benim gibi Meslek Lisesi öğrencilerine ve Nextion, Arduino, Delphi FMX'e ilgi duyanlar için videoların faydalı olacağını umuyorum.

Nextion HMI Videoları: (Endüstriyel sistemlerde kullanılan dokunmatik kullanıcı arayüzü)

1. Nextion İndirme ve Kurulum: Nextion HMI programı indirme ve kurulum aşamalarını
  2. Nextion HMI Buton ile Number'daki Sayıyı Ayarlama: Nextion HMI'de Buton kullanarak Number'daki sayının ayarlanması
  3. Nextion HMI Timer ve Variable KullanımıNextion HMI üzerinde timer ve variable kullanımı
  4. Nextion HMI Gauge KullanımıNextion HMI üzerinde gauge kullanımı
  5. Nextion HMI XFloat KullanımıNextion HMI üzerinde xfloat kullanımı  
  6. Nextion HMI Hotspot KullanımıNextion HMI üzerinde hotspot kullanımı (Youtube üzerindeki tek Türkçe video) 
  7. Nextion HMI XSTR KullanımıNextion HMI üzerinde xstr kullanımı  
  8. Nextion HMI Editör TanıtımıNextion HMI Editörü kullanımı
  9. Nextion HMI Progress Bar, Slider ve Dim KullanımıNextion HMI Editöründe Progress Bar, Slider ve Dim kullanımı
  10. Nextion HMI Global Değişkenler (sys0, sys1, sys2)Nextion HMI üzerinde global değişken kullanımı   (Youtube üzerindeki tek Türkçe video)
  11. Nextion HMI Buton Click YakalamaNextion HMI ve Arduino arasında buton click olayı
  12. Arduino'dan Nextion HMI Ekranına Sayı GöndermeArduino'dan Nextion HMI ekranına sayı gönderme
  13. Nextion HMI Ekran Tanıtımı ve Bağlantı NoktalarıNextion HMI ekran tanıtımı ve bağlantı noktaları
  14. Arduino'dan Nextion HMI Ekrandaki Text'e Değer GöndermeArduino'dan Nextion HMI ekranındaki text'e değer gönderme
  15. Nextion HMI'da GIF YapımıNextion HMI'da gif yapımını anlattım.
  16. Arduino ADC Verilerini Nextion HMI Ekranında GöstermeArduino ADC verilerini Nextion HMI ekranında gösterimi
  17. Nextion HMI Arduino Buton Kontrolüyle SayaçNextion HMI Arduino buton kontrolü ilişkisi
  18. Nextion HMI Waveform KullanımıNextion HMI componentlerinden biri olan Waveform kullanımını Arduino ile anlattım
  19. Nextion HMI ile Arduino'da led yakmakNextion HMI üzerinde Arduino digital pin kontrolü
  20. Nextion HMI Sayfalar Arası Geçiş Efekti Ekleme (picq): Nextion HMI sayfalar arası geçişte efekt ekleme
  21. Nextion HMI Waveform Çoklu (Multi) Kanal Kullanımı ve Ayarları: Waveform çoklu kanal, Arduino ADC, map konuları
Nextion, Arduino, Delphi, SQLite Geçiş Kontrol Projesi:
  1. Proje Tanıtımı Geçiş projesini genel hatlarıyla anlattım.
  2. Nextion HMI Ekran TasarımıNextion HMI ekran tasarımını anlattım.
  3. Arduino Kodlaması Arduino kodlarını anlattım.
  4. SQLite Veri Tabanı İşlemleriSQLite veri tabanı oluşturulması ve bağlantısını anlattım.
  5. Turbo Power ASYNC Component Yüklenmesi: Delphi IDE üzerinde GetIt kullanımı ve Turbo Power ASYNC component yüklenmesi
  6. Delphi Kodlaması Arduino ile Delphi arasındaki bağlantıyı sağlayan kodları anlattım.
Delphi FMX Ders Programı Uygulaması (Multi-Device Application):
  1. Delphi IDE Tanıtımı Delphi IDE'sini tanıttım.
  2. SQLite Veri Tabanının HazırlanmasıSqLite veri tabanının hazırlanmasını anlattım.
  3. Delphi Kodlaması-1
  4. Delphi Kodlaması-2  ( bir satır hatalı iki satır fazla kod yazdığımı fark edip video sonuna ekleme yaptım)
  5. Delphi Kodlaması-3
  6. Delphi Kodlaması-4
  7. Delphi Kodlaması-5  ( DisposeOf komutunun Access violation hatası verdiğini fark edip kod kısmında düzeltme yaptım)
  8. Delphi Kodlaması-6
  9. Delphi FMX SQLite Create: Delphi FMX uygulamasının farklı platformlarda, farklı kodların çalışması {$IF DEFINED(ANDROID)}
  10. Delphi FMX Android İzinler (Delphi Android Uses Permissions): Android izinlerin alınması hakkında örnek bir çalışma (Uses Permissions) (Youtube üzerindeki tek Türkçe video)
  11. Genel Hatlarıyla Delphi FMX IOS Debug
  12. Delphi FMX Icon, Version Info Bilgileri Ekleme: Delphi FMX uygulamasına versiyon ve ikon bilgilerini ekleme
  13. Android PlayStore İçin Keystore Dosyasının Oluşturulması: Android PlayStore için keystore dosyasını oluşturma
  14. Android Application Bundle .aab Dosyasının Oluşturulması
Delphi Community Kurulumu ve Android SDK Manager Ayarlarının Yapılması:
  1. Delphi Community Kurulumu
  2. Delphi Android SDK Manager Kurulumu ve Güncellenmesi: Kurulum sonrası Android SDK'nın güncellenmesi 
  3. Delphi 10.3 API 29 Deploy Sorunun Giderilmesi

Uygulama

Pek Yakında:
- Delphi FMX uygulamasının Android Play Store için hazırlanması (.aab dosyasının hazırlanması) 20.11.2020 tarihinde tamamlandı.

Kaynaklar:
 @Fesih ARSLAN  Eğitim videoları
 @Abdullah ILGAZ Eğitim videoları
 @mrmarman iletileri
 @yuceltepekoy BTG Delphi Eğitim videoları
 Delphi Can
 Delphi Türkiye
Nextion Instruction
Async Pro pdf
ve Babam

Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - uparlayan - 03-11-2020

Hayırlı olsun @Yasemin

Kanalındaki 11. abonen ben oldum. Çabanı takdir ediyorum, azminin ve gayretinin devamını dilerim,

Benim videoları da izle Wink

Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - bibilen - 03-11-2020

Aferin Yasemin.
Bir sürü personel çalıştırıp avuç dolusu ile maaş verdim, hepsi de sözde bilg müh vb. Şu yaptıklarını yap diye iş versem hiç biri bu kadar bu işi yapacak seviyede değillerdi. Yapamazlar bir de bin türlü mazeret uydururlar, izlesen baksan bir de çalışıyorlar zannedersin, ellerinde iki de bir, sigara kahve sigara kahve zannedersin ki atomu parçalıyorlar.
Burada marifet sadece bu projecikleri yapmak değil bunları yayınlamak, dökümante etmek, lise çağında birisi bu zamanda bi de, senin yaşıtlarını da görünce, yaptıkların senin bu işte istikbalinin açık olduğunu gösteriyor.
Aferin tekrar.

Cvp: Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - Mr.Developer - 03-11-2020

Merhaba,
Öncelikle yaptığınız işi tebrik etmek gerekir.  Angel
Aynı bölüm mezunuyum ve eğitim sürem boyunca onlarca yazılım ve yazılım dili gördüm, kullandım, öğrendim, pratikte uygulayabilir hale geldim ama bu durumlardan geçip üstüne başkalarına da öğretme, anlatma çabası içerisinde olan sizi gördüğümde utandığımı söylemeliyim.  Undecided
Bu yaptığınızla bir otomasyon sistemi oluşturma- var etme imkanı tanıyorsunuz ve bunun karşılığı yok bu muazzam. ( Delphi’nin seçilmiş olmasından ötürü son nokta koyulmuş )
Mezuniyetinize kadar yıllar size neler katacak bunu kestirmek güç ama çok şey katacağı kesin.

İşin eğlenceli tarafına geçtiğimiz de birkaç videonuza göz attım ve şunu diyebilirim ki seslendirme konusunda bana cesaret verdiniz. Bu yazıyı yazmaya başlamadan 15 DK öncesinde 9. Eğitim videomun montajını tamamladım. Ve ben ilk defa olsa gerek seslendirme konusunda aşırı titiz davranırken sizde olaya direkt paldır küldür girme girişimi gerçekten cesaret verdi.
Enter tuşuna basışınız da cabası denebilir.  Smile
Seslendirme yapmadan önce çevre ile etkileşimi kesip, seslendirme tamamlandıktan sonra dip sesi yok edip, seslendirme esnasında "ıııı,iii" denilen kısımları ayırt edip temizleme işlemlerinden geçirip tam bir çıktı alan ben, ve bunların gerçekten bir önemi olmadığını gösteren siz… daha ne denir…

Hazır yeri ve konusu mevcut bende kendimden pay edineyim. Benim de yakında bir eğitim serisi çıkaracağımı duyurayım. Benim eğitim serim kodlama değil tasarım üzerine olacak ve sanırım daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmış olacağım bitirdiğimde. Delphi’de mobil odaklı tasarım üzerine yoğun bir eğitim olacak. 

Her ne kadar kodlamayı er ya da geç öğrenebilsekte tasarım konusunda bunu diyemiyoruz. 

Bende nasipse bu açığı kapatmayı planlıyorum. Ama şunu söylemek gerekir ki sizin kadar bonkör olmayacağım. Büyük ihtimalle udemy üzerinden yayınlanır. Bu üzücü ama bir yandan da sevindirici fakat şunu diyebilirim ki seslendirme konusunda daha rahat olacağım Smile Angel

Sanırım biraz uzun oldu. Bilmeden kırıcı üzücü ya da alaycı şeyler yazdı isem affola. Amaç hiçbir zaman o yönde olmadı. Angel

Hayatınızda başarılar dilerim.

Cvp: Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - shooterman - 04-11-2020

(03-11-2020, Saat: 21:12)Yasemin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba

KOTO 10.sınıf Endüstri Otomasyon bölümü öğrencisiyim.
Yaşadığımız pandemi sürecinde okuldan uzak kaldığım süreçte kendimi geliştirmeye ve yeni şeyler öğrenmeye gayret ettim. MEB ile BTG arasında yapılan eğitim anlaşması Delphi'ye ilgi duymamı sağladı. Delphican.com forum sitesinin yardımıyla da yeni şeyler öğrendim. Okuldan aldığım Arduino eğitimleriyle de aşağıdaki videoları çekerek Youtube kanalıma yükledim. Benim gibi Meslek Lisesi öğrencilerine ve Nextion, Arduino, Delphi FMX'e ilgi duyanlar için videoların faydalı olacağını umuyorum.

Nextion HMI Videoları: (Endüstriyel sistemlerde kullanılan dokunmatik kullanıcı arayüzü)

1. Nextion İndirme ve Kurulum: Nextion HMI programı indirme ve kurulum aşamalarını
  2. Nextion HMI Buton ile Number'daki Sayıyı Ayarlama: Nextion HMI'de Buton kullanarak Number'daki sayının ayarlanması
  3. Nextion HMI Timer ve Variable KullanımıNextion HMI üzerinde timer ve variable kullanımı
  4. Nextion HMI Gauge KullanımıNextion HMI üzerinde gauge kullanımı
  5. Nextion HMI XFloat KullanımıNextion HMI üzerinde xfloat kullanımı  (Youtube üzerindeki tek Türkçe video)
  6. Nextion HMI Hotspot KullanımıNextion HMI üzerinde hotspot kullanımı (Youtube üzerindeki tek Türkçe video) 
  7. Nextion HMI XSTR KullanımıNextion HMI üzerinde xstr kullanımı  (Youtube üzerindeki tek Türkçe video)
  8. Nextion HMI Editör TanıtımıNextion HMI Editörü kullanımı
  9. Nextion HMI Progress Bar, Slider ve Dim KullanımıNextion HMI Editöründe Progress Bar, Slider ve Dim kullanımı
  10. Nextion HMI Global Değişkenler (sys0, sys1, sys2)Nextion HMI üzerinde global değişken kullanımı   (Youtube üzerindeki tek Türkçe video)
  11. Nextion HMI Buton Click YakalamaNextion HMI ve Arduino arasında buton click olayı
  12. Arduino'dan Nextion HMI Ekranına Sayı GöndermeArduino'dan Nextion HMI ekranına sayı gönderme
  13. Nextion HMI Ekran Tanıtımı ve Bağlantı NoktalarıNextion HMI ekran tanıtımı ve bağlantı noktaları
  14. Arduino'dan Nextion HMI Ekrandaki Text'e Değer GöndermeArduino'dan Nextion HMI ekranındaki text'e değer gönderme
  15. Nextion HMI'da GIF YapımıNextion HMI'da gif yapımını anlattım.
  16. Arduino ADC Verilerini Nextion HMI Ekranında GöstermeArduino ADC verilerini Nextion HMI ekranında gösterimi
  17. Nextion HMI Arduino Buton Kontrolüyle SayaçNextion HMI Arduino buton kontrolü ilişkisi
  18. Nextion HMI Waveform KullanımıNextion HMI componentlerinden biri olan Waveform kullanımını Arduino ile anlattım
  19. Nextion HMI ile Arduino'da led yakmakNextion HMI üzerinde Arduino digital pin kontrolü
Nextion, Arduino, Delphi, SQLite Geçiş Kontrol Projesi:
  1. Proje Tanıtımı Geçiş projesini genel hatlarıyla anlattım.
  2. Nextion HMI Ekran TasarımıNextion HMI ekran tasarımını anlattım.
  3. Arduino Kodlaması Arduino kodlarını anlattım.
  4. SQLite Veri Tabanı İşlemleriSQLite veri tabanı oluşturulması ve bağlantısını anlattım.
  5. Turbo Power ASYNC Component Yüklenmesi: Delphi IDE üzerinde GetIt kullanımı ve Turbo Power ASYNC component yüklenmesi
  6. Delphi Kodlaması Arduino ile Delphi arasındaki bağlantıyı sağlayan kodları anlattım.
Delphi FMX Ders Programı Uygulaması (Multi-Device Application):
  1. Delphi IDE Tanıtımı Delphi IDE'sini tanıttım.
  2. SQLite Veri Tabanının HazırlanmasıSqLite veri tabanının hazırlanmasını anlattım.
  3. Delphi Kodlaması-1
  4. Delphi Kodlaması-2  ( bir satır hatalı iki satır fazla kod yazdığımı fark edip video sonuna ekleme yaptım)
  5. Delphi Kodlaması-3
  6. Delphi Kodlaması-4
  7. Delphi Kodlaması-5  ( DisposeOf komutunun Access violation hatası verdiğini fark edip kod kısmında düzeltme yaptım)
  8. Delphi Kodlaması-6
  9. Delphi FMX SQLite Create: Delphi FMX uygulamasının farklı platformlarda, farklı kodların çalışması {$IF DEFINED(ANDROID)}
  10. Delphi FMX Android İzinler (Delphi Android Uses Permissions): Android izinlerin alınması hakkında örnek bir çalışma (Uses Permissions) (Youtube üzerindeki tek Türkçe video)
  11. Genel Hatlarıyla Delphi FMX IOS Debug
Uygulama

Pek Yakında:
- Delphi FMX uygulamasının Android Play Store için hazırlanması (.aab dosyasının hazırlanması)

Kaynaklar:
 @Fesih ARSLAN  Eğitim videoları
 @Abdullah ILGAZ Eğitim videoları
 @mrmarman iletileri
 @yuceltepekoy BTG Delphi Eğitim videoları
 Delphi Can
 Delphi Türkiye
Nextion Instruction
Async Pro pdf

Herşey bir yana, ubu bilgileri kendine saklamayıp, yayınlaman takdire şayan. Yolun açık olsun.

Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - klavye - 04-11-2020

Teşekkürler

Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - fatihablak - 04-11-2020

emeklerine sağlık senin gibi yeni nesil kardeşlerimizin bu emekleri çok değerli.

Cvp: Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - pro_imaj - 04-11-2020

Çok güzel gelişmeler.

@Yasemin, senin gibi genç yetenekler ülke adına umut verici, başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

Seni görünce aklıma ilk "Efsane" geldi; (@Halil Han BADEM) şimdilerde çalışmalarını arttırarak hepimiz geçti.

Forum'daki bilgiler ve insanlar çok kıymetli, umarım bolca faydalanarak kendini daha iyi geliştirirsin.

İyi çalışmalar.

Cvp: Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - Halil Han BADEM - 04-11-2020

(04-11-2020, Saat: 12:29)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok güzel gelişmeler.

@Yasemin, senin gibi genç yetenekler ülke adına umut verici, başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

Seni görünce aklıma ilk "Efsane" geldi; (@Halil Han BADEM) şimdilerde çalışmalarını arttırarak hepimiz geçti.

Forum'daki bilgiler ve insanlar çok kıymetli, umarım bolca faydalanarak kendini daha iyi geliştirirsin.

İyi çalışmalar.

Esteğfirullah abi sadece yoğunluk var, boş zamanlarda güzel ürünler geliştiriyorum. Bittiğinde zaten duyururum. Çoğu açık kaynak olmasını planlıyorum.
Kardeşimizi ilk gördüğümde tepkim; "benim dişi versiyonum" dedim. Gerçekten çok başarılı.
Böyle devam etmesi ve başarılarının daim olmasını temenni ediyorum. 

Yolu, bahtı açık olsun; her daim destekçisiyim. Abone oldum zaten  Angel

Nextion HMI, Arduino, Delphi FMX videolarım - Ugur - 04-11-2020

@Yasemin aramiza hos geldin kardesim,

Okulunda basarilar dilerim, Insallah bu Site sana ve Okulundaki basarilarin icin yardimci olur. Youtube da kanalina abone oldum, bir acemi olarak seniin videolarini da izlerim. Emegine saglik.