![]() |
|
canvas özelliği olmayan bileşene dair - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Genel Programlama (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6) +--- Konu Başlığı: canvas özelliği olmayan bileşene dair (/showthread.php?tid=5421) |
canvas özelliği olmayan bileşene dair - SenayAkgun - 18-11-2020 slm, canvas özelliği olmayan bir bileşene bu özellik nasıl kazandırılır fikri olan varmı????
Cvp: canvas özelliği olmayan bileşene dair - RAD Student - 18-11-2020 Muhtemelen TWinControl'den türemiştir. Vcl.Controls.TWinControl.PaintTo metodunu kullanabilirsiniz. Cvp: canvas özelliği olmayan bileşene dair - SenayAkgun - 18-11-2020 (18-11-2020, Saat: 12:30)RAD Student Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Muhtemelen TWinControl'den türemiştir. slm, örneklendirmeniz münkünmü??? canvas özelliği olmayan bileşene dair - mrmarman - 25-11-2020 Merhaba. * Bileşenin sınıfı hakkında bilgi vermemiş olsanız da en basit çözümü ilgili bileşen üzerine bir TPaintBox koymak. * PaintBox'un boyutunu, özne bileşenin alClient'i kadar yapığınızda, tümüyle transparan olan TPaintBox gizli kalır. * Bu PaintBox üzerindeki yapılan her boyama sanki özne bilşen üzerine yapılmış gibi bir illüzyon yaratacaktır. (18-11-2020, Saat: 12:19)SenayAkgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: slm, canvas özelliği olmayan bileşene dair - SenayAkgun - 26-11-2020 mrb, ben bu sorunu forma bi tane image nesnesi koyarak çözdüm düşününce paintbox daha mantıklıymış tşkler... bir de benim bileşenim TGraphicControl sınıfından türemiş buna kendimiz canvas özelliği ekleyebilir miydik??? canvas özelliği olmayan bileşene dair - mrmarman - 26-11-2020 Size her alanda işinize yarayacak, araştırmacı bir yöntem sunacağım. Sınıflar kendisinden önceki atalarından inherit (miras) yoluyla zenginleşirler. Sınıf için en basitinden embarcadero sitesindeki "RAD API Documentation" ile hiyerarjik haritasında TCanvas özelliği barınan bir ata bulursanız bunu mercek altına alabilirsiniz. Yoksa da size önerdiğim ve bu illüzyonu yaratacak, ilgili sınıfa bir helperclass yazabilir bu özelliği sonradan da kazandırabilirsiniz. Şimdi sorunuzun direkt cevabına geleyim : TCanvas özelliği eklemek derken üzerine boyama yapmayı kast ettiğinizi düşünüyorum. Ekranda gördüğünüz, sizin projenize ait olsun olmasın herşeyin üzerine yazı yazabilir, boyama yapabilirsiniz. HDC anahtar kelimesiyle ulaşabileceğiniz Device Context ( DC ) ile bileşenin handle, windows desktop handle vb. ulaşabildiğiniz her yere TRect ile belirleyeceğiniz sınırlarda direkt boyama işlemi yapabilirsiniz. Cvp: canvas özelliği olmayan bileşene dair - SenayAkgun - 27-11-2020 (26-11-2020, Saat: 11:00)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Size her alanda işinize yarayacak, araştırmacı bir yöntem sunacağım. rehberlik ettiğiniz için tşkler... hepsini tek tek araştıracağım... akla en yatkın olanı sınıf yapılarını iyice anlayıp söylediğiniz gibi bunları miras yoluyla zenginleştirmek... diğer yöntemler günü kurtarmak için olur bu da pek sağlıklı deil sanırım. fakat iletinizin son paragrafı da ilgimi çekmedi deil (Device Context - HDC vs. )... |