![]() |
|
SQL Sorgu - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Genel Programlama (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6) +--- Konu Başlığı: SQL Sorgu (/showthread.php?tid=5756) |
SQL Sorgu - OZCANK - 26-02-2021 Arkadaşlar Merhaba, Sağlıklı günleriniz olsun. Bir yerde takıldım, sanırım mantık hatası yapıyorum yardımlarınıza ihtiyacım var. Alış Faturasındaki Miktar , Fiyat ve Satış Faturasındaki İskonto3 alanlarını kullanmak istedim. TBLSTHAR.STHAR_GCKOD='C' Satış Fatura TBLSTHAR.STHAR_GCKOD='G' Alış Fatura Bu sorgu çalışıyor fakat mükerrer kayıt listeliyor. Sorguya 'C' deki CARI_ISIM eklemek istiyorum. SELECT SH.STHAR_GCKOD, SB.GRUP_KODU,SH.FISNO,SH.STHAR_TARIH, SH.STOK_KODU, STOK_ADI, SH.STHAR_GCMIK AS MIKTAR, SH.STHAR_NF AS FIYAT, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) AS TUTAR, TBL_C.STRA_SATISK3 AS ISK, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) -(SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF*TBL_C.STRA_SATISK3/100) AS IADE_TUT FROM TBLSTHAR SH INNER JOIN TBLSTSABIT SB ON SB.STOK_KODU=SH.STOK_KODU INNER JOIN TBLSTHAR AS TBL_C ON SH.STOK_KODU=TBL_C.STOK_KODU AND TBL_C.STHAR_GCKOD='C' INNER JOIN TBLCASABIT ON (TBLCASABIT.CARI_KOD = SH.STHAR_ACIKLAMA) WHERE SH.STHAR_GCKOD='G' AND SH.STHAR_HTUR='J' AND TBL_C.STRA_SATISK3<>'0' AND SH.STOK_KODU='1200036' GO Cvp: SQL Sorgu - hbulus - 26-02-2021 (26-02-2021, Saat: 07:31)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba, Sağlıklı günleriniz olsun. Bir yerde takıldım, sanırım mantık hatası yapıyorum yardımlarınıza ihtiyacım var. Merhaba, Aşağıdaki şekilde dener misiniz? SELECT SH.STHAR_GCKOD, SB.GRUP_KODU,SH.FISNO,SH.STHAR_TARIH, SH.STOK_KODU, sb.STOK_ADI, SH.STHAR_GCMIK AS MIKTAR, SH.STHAR_NF AS FIYAT, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) AS TUTAR, SH.STRA_SATISK3 AS ISK, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) -(SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF*SH.STRA_SATISK3/100) AS IADE_TUT, C.CARI_ISIM FROM TBLSTHAR SH INNER JOIN TBLSTSABIT SB ON SB.STOK_KODU=SH.STOK_KODU INNER JOIN TBLCASABIT as C ON (C.CARI_KOD = SH.STHAR_ACIKLAMA) WHERE SH.STHAR_GCKOD='G' AND SH.STHAR_HTUR='J' AND SH.STRA_SATISK3<>'0' AND SH.STOK_KODU='1200036' Cvp: SQL Sorgu - serdar - 26-02-2021 Merhaba sanırım stokların son durumları hakkında işlem yapmak ıstıyorsunuz Fakat joınler yanlıs kurgulanmıs. Aşağıdaki satır 1-N eşleşmesi ( bire-çok) yapar ki buda mukerrer satır getırır. INNER JOIN TBLSTHAR AS TBL_C ON SH.STOK_KODU=TBL_C.STOK_KODU AND TBL_C.STHAR_GCKOD='C' Tam olarak ne yapmak ıstedıgınız acarsanız yardımcı olabılırız SQL Sorgu - OZCANK - 26-02-2021 Tabiki detaylandırayım; TBLSTHAR Tablosunda G Giriş ve C Çıkış olarak kaydediyor. Ben burada Giriş stokların Miktar ve Fiyatlarını aynı zaman da çıkış C lerin İskonto 3 alanını sorguda ki ki gibi hesaplatmak istiyorum. Sonuç olarak Alış faturasındaki stokların Miktar ve fiyatlarının toplamını bulup , Satış Faturasındaki Stokların İskonto 3 oranı kadar indirim yapmak. Cvp: SQL Sorgu - OZCANK - 26-02-2021 (26-02-2021, Saat: 08:52)Kardeşim teşekkür ederim ama mükerrer kayıt devam ediyor. hbulus Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(26-02-2021, Saat: 07:31)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba, Sağlıklı günleriniz olsun. Bir yerde takıldım, sanırım mantık hatası yapıyorum yardımlarınıza ihtiyacım var. (26-02-2021, Saat: 08:52)hbulus Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(26-02-2021, Saat: 07:31)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba, Sağlıklı günleriniz olsun. Bir yerde takıldım, sanırım mantık hatası yapıyorum yardımlarınıza ihtiyacım var. Şu şekilde düzenledim istediğim sonucu aldım , sadece burada Giriş G Miktar ve Fiyatını göstermem gerekiyor. Veya sizin sorguya Çıkış Cari İsim ve İskonto 3 oranı düzenleyerek de olur. SELECT SH.STHAR_GCKOD, SB.GRUP_KODU,SH.FISNO,SH.STHAR_TARIH, SH.STOK_KODU, SB.STOK_ADI, SH.STHAR_GCMIK AS MIKTAR, SH.STHAR_NF AS FIYAT, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) AS TUTAR, SH.STRA_SATISK3 AS ISK, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) -(SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF*SH.STRA_SATISK3/100) AS IADE_TUT,C.CARI_ISIM FROM TBLSTHAR SH INNER JOIN TBLSTSABIT SB ON SB.STOK_KODU=SH.STOK_KODU INNER JOIN TBLCASABIT AS C ON (C.CARI_KOD = SH.STHAR_CARIKOD) WHERE SH.STHAR_GCKOD='C' AND SH.STHAR_HTUR='J' AND SH.STRA_SATISK3<>'0' AND SH.STOK_KODU='1200036' Cvp: SQL Sorgu - OZCANK - 27-02-2021 Giriş Miktar ve Giriş Fiyat nasıl getirebilirim? Bu sorguda sıfır geliyor. SELECT SH.STHAR_GCKOD, SB.GRUP_KODU,SH.FISNO,SH.STHAR_TARIH, SH.STOK_KODU, SB.STOK_ADI,(CASE SH.STHAR_GCKOD WHEN 'G' THEN SH.STHAR_GCMIK END) AS MIKTAR, (CASE WHEN SH.STHAR_GCKOD='G' THEN SH.STHAR_NF END) AS FIYAT, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) AS TUTAR, SH.STRA_SATISK3 AS ISK, (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF) - (SH.STHAR_GCMIK*SH.STHAR_NF*SH.STRA_SATISK3/100) AS IADE_TUT,CS.CARI_ISIM FROM TBLSTHAR SH INNER JOIN TBLSTSABIT SB ON SB.STOK_KODU=SH.STOK_KODU INNER JOIN TBLCASABIT AS CS ON (CS.CARI_KOD = SH.STHAR_CARIKOD) WHERE SH.STHAR_GCKOD='C' AND SH.STHAR_HTUR='J' AND SH.STRA_SATISK3<>'0' AND SH.STOK_KODU='1200036' SQL Sorgu - FiRewaLL - 28-02-2021 (27-02-2021, Saat: 16:50)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Giriş Miktar ve Giriş Fiyat nasıl getirebilirim? Bu sorguda sıfır geliyor. Birincisi burada sadece çıkışları ve faturaları çekmişsiniz. Burada giriş miktarı neye göre gelecek. Satış Faturasından giriş miktarı çok doğru değil. Ha burada son giriş fiyatı isterseniz Kod: SELECT SH.STHAR_GCKOD, SB.GRUP_KODU,SH.FISNO,SH.STHAR_TARIH, |