Delphi Can
Delphi 11 Android Sdk - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: Delphi 11 Android Sdk (/showthread.php?tid=6366)

Delphi 11 Android Sdk - cihankoca - 05-11-2021

merhaba. resimdeki yolları nasıl güncelleyeceğim ya da sdk nasıl indireceğim yardımcı olur musunuz?

Sdk yolunda (C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\22.0\CatalogRepository\AndroidSDK-2525-22.0.42600.6491) Sdk Manager ve Avd Manager görünmüyor. Dosya içinde platform-tools klasörü de yok. Anlamadım nasıl indireceğim sdk ları

Cvp: Delphi 11 Android Sdk - RAD Coder - 05-11-2021

Android SDK Sorununu Düzeltmek

Cvp: Delphi 11 Android Sdk - Yasemin - 06-11-2021

(05-11-2021, Saat: 16:35)cihankoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba. resimdeki yolları nasıl güncelleyeceğim ya da sdk nasıl indireceğim yardımcı olur musunuz?

Sdk yolunda (C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\22.0\CatalogRepository\AndroidSDK-2525-22.0.42600.6491) Sdk Manager ve Avd Manager görünmüyor. Dosya içinde platform-tools klasörü de yok. Anlamadım nasıl indireceğim sdk ları

Merhaba,

Bende yakın zamanda Delphi 10.4 Community yükledim. 
Catalog Repository içindeki Android SDK ve NDK klasörlerini başka bir klasöre taşıdım.

[attachment=1883]

Ardından SDK Manager API29 SDK ve Google USB Driver ı yükledim.

[attachment=1884]

[attachment=1885]

Delphi içinde Android SDK ekleme işlemini hatırlamak için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz: 

Cvp: Delphi 11 Android Sdk - cihankoca - 10-11-2021

(06-11-2021, Saat: 15:42)Yasemin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-11-2021, Saat: 16:35)cihankoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba. resimdeki yolları nasıl güncelleyeceğim ya da sdk nasıl indireceğim yardımcı olur musunuz?

Merhaba,

Catalog Repository içindeki Android SDK ve NDK klasörlerini başka bir klasöre taşıdım.

Delphi içinde Android SDK ekleme işlemini hatırlamak için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz: 

Teşekkürler aynı yöntem ile benimki de yüklendi. Lakin şimdi şöyle bir hata alıyorum. Delphi 10.4.2 ile yazılmış bir projem var. Bunu Delphi 11 ile çalıştırdım fakat telefonuma derleme yaparken resimde ki gibi bir hata alıyorum. Proje ismim  vs yazıyor neden olabilir?

Build = Android 32 bit te ve Debug etmeden önce Build yaptığımda libredexon.so dosyası oluşuyor. Ama telefona gönderirken bulunamadı diyor. Release bölümünde değil Configuration um

Bu arada aynı hatayı Delphi nin Sample uygulamalarını telefonuma derlerken de alıyorum. Telefon sürümüm 8.0.0 bundan olabilir mi?

Ve Sürümü 10.0.0 olan cihazda da aynı problemi yaşıyorum

Cvp: Delphi 11 Android Sdk - Yasemin - 10-11-2021

(10-11-2021, Saat: 16:37)cihankoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-11-2021, Saat: 15:42)Yasemin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Teşekkürler aynı yöntem ile benimki de yüklendi. Lakin şimdi şöyle bir hata alıyorum. Delphi 10.4.2 ile yazılmış bir projem var. Bunu Delphi 11 ile çalıştırdım fakat telefonuma derleme yaparken resimde ki gibi bir hata alıyorum. Proje ismim  vs yazıyor neden olabilir?

Build = Android 32 bit te ve Debug etmeden önce Build yaptığımda libredexon.so dosyası oluşuyor. Ama telefona gönderirken bulunamadı diyor. Release bölümünde değil Configuration um

Bu arada aynı hatayı Delphi nin Sample uygulamalarını telefonuma derlerken de alıyorum. Telefon sürümüm 8.0.0 bundan olabilir mi?

Ve Sürümü 10.0.0 olan cihazda da aynı problemi yaşıyorum

Merhaba,

Aklıma gelen muhtemel çözümler 
-Telefondan USB hata ayıklamasını kontrol edin.
-Uygulama kütüphanelerinin sürümü güncelleyin.

[attachment=1889]

-Bu konuya göz atmanızda fayda var: https://www.delphican.com/showthread.php?tid=6149
-Android Manifest Dosyasını varsayılan olarak ayarlayın.
-Boş bir uygulamaya yükleyebiliyor musunuz? 

İyi Çalışmalar

Delphi 11 Android Sdk - cihankoca - 11-11-2021

Merhabalar. Java sdk larını güncelledim sonra yeni uygulamalar denedim çalıştı fakat varolanları çalıştırıp derlediğimde çalışmadı. Bende çözümü yeni uygulama gibi gösterip varolan uygulamaları içine add project yaparak ekleyip buldum. O şekilde problem vermedi uygulama derlendi. Teşekkürler

Delphi 11 Android Sdk - nguzeller - 11-11-2021

delphi ile birlikte gelen sürüm ile devem etmek yerine güncelle ne gibi artısı var.

Cvp: Delphi 11 Android Sdk - Yasemin - 11-11-2021

(11-11-2021, Saat: 14:28)cihankoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar. Java sdk larını güncelledim sonra yeni uygulamalar denedim çalıştı fakat varolanları çalıştırıp derlediğimde çalışmadı. Bende çözümü yeni uygulama gibi gösterip varolan uygulamaları içine add project yaparak ekleyip buldum. O şekilde problem vermedi uygulama derlendi. Teşekkürler

Çözmenize sevindim. 

(11-11-2021, Saat: 15:10)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: delphi ile birlikte gelen sürüm ile  devem etmek yerine güncelle ne gibi artısı var.

Play Store uygulama yüklemek için target API 30 olması isteniyor.

Alıntı:In 2021, we are continuing with our annual target API level update, requiring new apps to target API level 30 (Android 11) in August and in November for all app updates.

[attachment=1890]

Kolay gelsin