![]() |
|
MANAGE_EXTERNAL_STORAGE permission hakkında - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7) +--- Konu Başlığı: MANAGE_EXTERNAL_STORAGE permission hakkında (/showthread.php?tid=6661) |
MANAGE_EXTERNAL_STORAGE permission hakkında - 41linea41 - 18-03-2022 Merhaba API 30 ile birlikte Play Store politikalarında değişiklik olmuş. @emozgun burada detaylı bir açıklma yazmış, emeği için teşekkür ederim. Benim de gönderdiğim uygulama reddedildi : Alıntı:About the All Files Access Permission Policy Uygulamanın bulunduğu dizinde bir txt dosyasına kullanıcı ayarlarını kaydediyorum. TPath.GetDocumentsPath GetFilesDir -> Dahili Hafıza /data/data/<application ID>/filesBu durumda android:requestLegacyExternalStorage="false" yapmak yeterli olacak mı manifest dosyasını Kod: <uses-permission android:name="android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE" />bu şekilde bırakmak yeterli olur mu? Kolay Gelsin. Cvp: MANAGE_EXTERNAL_STORAGE permission hakkında - 41linea41 - 23-03-2022 Uygulama ilk bilgilerini girerken Hassas izinler ve API kısmına bu izni girmiştim. [attachment=1996] [attachment=1997] Şimdi Manifest dosyasındaki tüm dosya okuma yazma izinlerini silip yeniden göndersem de yine uygulama kabul edilmiyor. Aynı sebeple ret ediliyor. Uygulama kontrol panelindeki bu ayarı da değiştiremiyorum. Değişikliğe müsade etmiyor. Android 11 ile birlikte "MANAGE_EXTERNAL_STORAGE" saadece belirli uygulamalara verilmeye başlamış, antivirüs gibi. Sorunu bir türlü çözemedim. Ne hassas izni iptal edebiliyorum ne de manifest de dosya izinlerini kaldırdığımda uygulamayı kabul ediyor. MANAGE_EXTERNAL_STORAGE permission hakkında - Hayati - 23-03-2022 Mobil taraf çok fazla keskin kurallar koyuyor veya bozuyor Allah yardımcınız olsun. Bu haber FMX ve servisleri ilgilendiriyor mu bilmiyorum donanım haber, bir ara da bildirim gönderme ile ilgili bir haber okumuştum(zorlaşacağı yönünde). Cvp: MANAGE_EXTERNAL_STORAGE permission hakkında - 41linea41 - 23-03-2022 (23-03-2022, Saat: 18:43)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mobil taraf çok fazla keskin kurallar koyuyor veya bozuyor Allah yardımcınız olsun. Bu haber FMX ve servisleri ilgilendiriyor mu bilmiyorum donanım haber, bir ara da bildirim gönderme ile ilgili bir haber okumuştum(zorlaşacağı yönünde). Kuralların değişmesi herkesi etkileyecektir. Beni yanıltan stackoverflow ve youtube daki videolar oldu. Tüm ileti ve videolarda Android 11 için MANAGE EXTERNAL STORAGE eklemeyi gösteriyor ve çalıştırıyor. Hatta tüm dosyalara erişim de yapılabiliyor. Debug aşamasında yapabildiğiniz işlemleri ve bunların hiç biri play store kabul etmiyor, yaşayarak öğrendim. Uygulama bir kere daha gönderdim. Dahili test olarak bir iki saate sonuç belli olur. [attachment=1998] Aynı uygulamayı bundle ismini değiştirerek tekrar yeni uygulama oluşturmayı ve yüklemeyi düşünüyorum. Yeni uygulama yükleyeceklerin bu duruma dikkat etmeleri önemli. Cvp: MANAGE_EXTERNAL_STORAGE permission hakkında - 41linea41 - 05-04-2022 Uygulamayı yeni bir bundle ismi ile tekrar derledim ve yeni isimle Play Store a yükledim. Manifest son hali bu şekilde kaldı: Alıntı:<uses-permission android:name="android.permission.WAKE_LOCK"/> Hiç bir okuma ve yazma izni istemedim.Hiç bir izne gerek kalmadan Uygulama kalsörüne bir txt dosyası içine ayarları yazıp okuyabiliyorum. |