![]() |
|
timer kullanimi hakkinda - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Genel Programlama (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6) +--- Konu Başlığı: timer kullanimi hakkinda (/showthread.php?tid=7694) Sayfalar:
1
2
|
timer kullanimi hakkinda - sadikacar60 - 24-04-2024 arkadaslar dk sayisina gore oyun acmam lazim ornegin prg. 28 kaydettigimde timer 1 dk ayarli geriye dogru 1 dk 1 dk sayiyor 0 olunca oyun bitiyor. procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject); begin say:=say-1; Label1.Caption:=IntToStr(say); end; yukardaki ornek uygulamada bazen 12 den 7 ye dusuyor 25 den 20 ye dusuyor zamani stabil sekilde nasil olcebilirim. bilgisayarin saatini kullanmayi deneyecegim timer icinde saatin dk larini sayip o sekilde zamani tutmaya calisacagim bakalim nasil bir kod cikacak baska nasil yapilir bu konuda fikir paylasirsaniz sevinirim saygilar. timer kullanimi hakkinda - yhackup - 24-04-2024 timerin intervalini ne ayarladın. Bu ne uygulaması VCL mi ? timer kullanimi hakkinda - sadikacar60 - 24-04-2024 delphi7 deneme icin invertal 1000 yaptim saniyeleri sayarak deniyorum ama ilerde dkikalari sayacak sekilde ayarlamam gerekecek timer kullanimi hakkinda - yanniosman - 24-04-2024 Saate göre hesabı yapmalısınız. Timer, işlemcinin çalışma yoğunluğundan etkilenir. Main thread üzerinde yoğun işlem yapıyorsanız da etkilenir. timer kullanimi hakkinda - yhackup - 25-04-2024 (24-04-2024, Saat: 19:51)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: delphi7 deneme icin invertal 1000 yaptim saniyeleri sayarak deniyorum ama ilerde dkikalari sayacak sekilde ayarlamam gerekecek Böyle zıplaya zıplaya gidiyorsa ana thread üzerinde kitleyen bir iş yapıyorsunuz her ne yapıyorsanız Thread içinde yapın. sorun düzelir. timer kullanimi hakkinda - Tuğrul HELVACI - 25-04-2024 Timer kullanmayın, bununla alakalı bir çok açıklayıcı mesajımı bulabilirsiniz. Bunun yerine Waitable Timer kullanın. Cvp: timer kullanimi hakkinda - yhackup - 25-04-2024 Bu arada, procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject); begin say:=say-1; Label1.Caption:=IntToStr(Dec(say)); end; yerine procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject); begin Dec(say); Label1.Caption:=IntToStr(say); end; daha ciks görünür
timer kullanimi hakkinda - sadikacar60 - 27-04-2024 ugrastim ama beceremedim. diyelimki 20 dk oyun acip progres barda 20 den 0 a kadar geriye saydirmak istiyoruz. bu da bilgisayarin sistem saatinden dk bilgisini alarak yapmak istiyoruz. bunu yapmak icin forma 1 timer koyun 1 sn de sistem saatini okuyup dakika bilgisini alip ona gore geri sayim yapacak bir kod lazim kafa patlattim nasil yaparim diye ama ortaya bir sey cikaramadim.. bir turlu algoritma kuramadim. biraz yonlendirma yaparsaniz sevinirim saygilar Cvp: timer kullanimi hakkinda - enigma - 27-04-2024 (27-04-2024, Saat: 15:00)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ugrastim ama beceremedim. Yapmak istediğiniz kontrolü Timer1'in Event'ına (OnTimer) tıklayıp açılan procedure içine yazcaksınız. Bu procedure Timer1'in interval değeri (miliSaniye) olarak neyse o zaman dolduğunda tetiklenir. Default 1000 gelir. Bu da 1 sn. demektir. Bu procedure içine yazacağınız kod ile her saniye kontrol yapacaksınız. timer kullanimi hakkinda - sadikacar60 - 27-04-2024 MinutesBetween metodunu deneyecegim baslangic saatini surekli anlik saat bilgisiyle karsilastirip ne kadar gure gectigini bulmaya calisacagim |