![]() |
|
Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Delphi Sürümleri (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=27) +--- Konu Başlığı: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası (/showthread.php?tid=8295) |
Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - Mr.X - 08-04-2026 Merhaba, Delphi 13.1'in ilk belirgin hatasını deneyimlemiş bulundum. Hata tekrarını teyit ; - Delphi 13.1 IDE'yi açın. - FMX projesi oluşturun. - Kaydedin. - Form üzerine örnek 1 tane bileşen ekleyin. (Button) - Ctrl-c ile kopyalayıp form üzerine yapıştırın. İşlem sorunsuz gerçekleşecektir. - IDE'yi tamamen kapatın. - FMX projesinin proje dosyasına çift tıklayın ve IDE'yi o şekilde başlatın. - Butonlardan birini Ctrl+c ile kopyalamaya çalışın. Eğer hata veriyor ise aynı durumdayız. Eğer hata vermiyor ise bendeki sorunu nasıl çözeriz?
Cvp: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - Mr.X - 08-04-2026 Ben geçici çözümü şöyle buldum ama artık can sıkıyor : IDE'yi açıp proje dosyasını File-Open Project ile açınca sorun çözülüyor. Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - frmman - 08-04-2026 @Mr.X üstadım delphi geliştircilerinin IDE den çektiği nedir.
Cvp: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - Mr.X - 08-04-2026 (08-04-2026, Saat: 11:19)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Mr.X üstadım delphi geliştircilerinin IDE den çektiği nedir. Hocam son zamanlarda farklı dil ve IDE'lerde inceleme ve geliştirme yapıyorum. Artık Delphi tarafında her şey gözüme batmaya başladı. Çıldırtıyor resmen Bir gün en azından FMX tarafını IDE'den bağımsız eklenti bir dil olarak görmeyi hak ediyoruz bence. Delphi'nin IDE'sinin splash ekranını gördüğüm an canım sıkılmaya başlıyor. Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - mcuyan - 08-04-2026 Bende Componentlerden muzdaribim.. Abi sen koskoca Delphi sin.. Bizi neden 3ç parti componentlere muhtaç ediyorsun ki.. Satın al daha uygun fiyata ver. Ben neden bir unidac a 500, devexpress e 1000 dolar vereyim ki.. saçmalık. neden UNIDAC, FireDAC dan daha kaliteli ki. Sen Platform geliştiricisisin. senden daha iyi yapamamaları lazım senin componentinin mudaili olan 3.parti bileşeni. Cvp: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - Mr.X - 08-04-2026 (08-04-2026, Saat: 13:29)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende Componentlerden muzdaribim.. Abi sen koskoca Delphi sin.. Bizi neden 3ç parti componentlere muhtaç ediyorsun ki.. Satın al daha uygun fiyata ver. Ben neden bir unidac a 500, devexpress e 1000 dolar vereyim ki.. saçmalık. Her dediğinize katılmakla beraber "koskoca" olmadığını hayat bir yerde gösteriyor artık sanki. Cvp: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - mcuyan - 08-04-2026 (08-04-2026, Saat: 14:39)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(08-04-2026, Saat: 13:29)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende Componentlerden muzdaribim.. Abi sen koskoca Delphi sin.. Bizi neden 3ç parti componentlere muhtaç ediyorsun ki.. Satın al daha uygun fiyata ver. Ben neden bir unidac a 500, devexpress e 1000 dolar vereyim ki.. saçmalık. Haklısınız.. Ama bizim gözümüzde halen koskoca.. NEdeni ise şu: 1997 de üniversite de Delphi ile tanıştığımda aklıma öyle düştü. Ve benim için halen koskoca bir dünya delphi. Bu arada copy paste olayı bende de hata verdi üstelik 13 kullanıyorum : combobox ı copy-paste yapayım dedim kırmızıfatal error ekranı çıktı : ama her zaman vermiyor.. Bazı durumlarda veriyor.. o bazı durumları halen çözemedim
Cvp: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - RAD Coder - 09-04-2026 Cvp: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - Mr.X - 09-04-2026 @RAD Coder Cvp: Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası - Mr.X - 09-04-2026 Tutarsızlık daha kötü bir senaryodur.
|