Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ] Android Sürüm Sorunu ?
#1
İyi akşamlar,

Yaptığım uygulama ;
4.4, 5.0, 6.0, 7.0 sürümlerinde sorunsuz çalışırken 8.1 ve 9.0 sürümlerinde siyah ekranda kalıyor. SDK'lar 28 API düzeyinde ve başka boş ya da diğer uygulamalarım o sürümlerde sorunsuz çalışıyor.

Bu sorunu yaşayan ya da bu konu da fikri olan var mı ?

- Uygulama da SQlite kullanıyorum
- Unidac Kullanıyorum
- Birden fazla UniQuery kullanıyorum
"WALL- E"
Cevapla
#2
android 8 ve 9 kamere kullanınıda sorun yaşıyorum. sorunun veritabanı ile alakalı olduğuna emin misin
Cevapla
#3
(11-04-2019, Saat: 21:47)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: android 8 ve 9 kamere kullanınıda sorun yaşıyorum. sorunun veritabanı ile alakalı olduğuna emin misin

Hayır değiim ama aklıma ondan başka bir etken gelmedi. çünkü diğer uygulamalarımdan tek farkı SQLite kullanıyor olmam.
"WALL- E"
Cevapla
#4
kullanmış olduğun izinlerde mi aynı
Cevapla
#5
(12-04-2019, Saat: 11:00)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kullanmış olduğun izinlerde mi aynı

Diğer(ler)inde kamera ve depolama erişimi var iken bunda sadece depolama erişimi var.

SDK'larda 8.0, 9.0 yüklüymüş 8.1'de yükledim hatta Q sürümünün SDK'sını da yükledim Smile ama nafile.
"WALL- E"
Cevapla
#6
delphi örnek veritabanı uygulaması test ettin mi 8 de
Cevapla
#7
(12-04-2019, Saat: 11:13)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: delphi örnek veritabanı uygulaması test ettin mi 8 de

Hayır.
Hemen deneyeyim.

(12-04-2019, Saat: 11:13)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: delphi örnek veritabanı uygulaması test ettin mi 8 de

Sorunsuz çalışıyor.
"WALL- E"
Cevapla
#8
Hocam and 8 ve 9 da permission olaylarini menuden yapamiyorsunuz. Kod icinde kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun icin forumda arastirma yaparsaniz uygun çözumu bulabilirsiniz..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#9
(12-04-2019, Saat: 12:15)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam and 8 ve 9 da permission olaylarini menuden yapamiyorsunuz.  Kod icinde kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun icin forumda arastirma yaparsaniz uygun çözumu bulabilirsiniz..

Eğer dediğiniz durum erişim iznini kod ile almak ve alınmadığında tekrarlatmak ise onu yapıyorum hocam.
ama dediğiniz durum manifest dosyasında manuel eklemeler yapmaksa onu bilemiyorum. biraz daha açar mısınız ?
"WALL- E"
Cevapla
#10
(12-04-2019, Saat: 13:23)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-04-2019, Saat: 12:15)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam and 8 ve 9 da permission olaylarini menuden yapamiyorsunuz.  Kod icinde kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun icin forumda arastirma yaparsaniz uygun çözumu bulabilirsiniz..

Eğer dediğiniz durum erişim iznini kod ile almak ve alınmadığında tekrarlatmak ise onu yapıyorum hocam.
ama dediğiniz durum manifest dosyasında manuel eklemeler yapmaksa onu bilemiyorum. biraz daha açar mısınız ?

Merhaba,
Android API 26 ile gelen kullanıcı kontrollü izinlerde, kullanıcı tarafından o uygulamaya daha önce verilmiş bir izin var ise çalışma anında tekrar izin isteme gereği olmaz. 
Bir çok uygulama, daha sonradan kapılan bir erişim izni olup olmadığını teyid etmek için bu yöntemi kullanır. 
Yani Android 8 veya 9 için telefon ayarlarından uygulamayı seçin ve kullanmak istediğiniz özellik için doğrudan izin verin. 
Daha sonra izin kontrolü yapmadan uygulamanızı test edin.
Halen aynı sorunu yaşıyorsanız, bu durum izinlerle ilgili bir sorun olmadığının göstergesidir.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ]Android derleme hatası[ÇÖZÜLDÜ] arsl01 1 73 5 saat önce
Son Yorum: arsl01
  Image Height ve Width boyutu- çözüldü Nese 2 138 Dün, Saat: 00:44
Son Yorum: Nese
  Oto login sorunu codder71 13 393 12-07-2020, Saat: 14:30
Son Yorum: codder71
  FMX Android FormX.DisposeOf Exception hayalyilmaz43 10 302 10-07-2020, Saat: 17:57
Son Yorum: hayalyilmaz43
  Create donma (Çözüldü) Nese 3 174 10-07-2020, Saat: 00:49
Son Yorum: Nese



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi