Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQLite Text Alanı Sorunu
#1
Arkadaşlar hemen belirteyim oldukça yeniyim. 

Windows'ta çalıştırmak için lokal veritabanı olarak SQLite kullanmak istedim. Veritabanını DB Browser for SQlite programı ile oluşturdum. Veritabanı bağlantısı yaptım ama TEXT olarak ayarladığım alanlarda (WideMemo) görünüyor. Aslında veritabanına doğru kayıt giriliyor ancak görüntüleyemiyorum.

Bu sorunla ilgili olarak ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 

hnGglQ2.png

Örnek alanlar
AnZpdw9.png
Cevapla
#2
hangi componentleri kullanıyorsun
Cevapla
#3
Standart bileşenler hocam

Form üzerinde 1 adet FDConnection1, 2 adet FDQuery ve 2 adet DataSource var.

Ve DBGrid
Cevapla
#4
fdconnection nesnesini çift tıkla,
StringFormat özelliğini Unicode yap
Cevapla
#5
Hem Unicode hem ANSI dendim maalesef değişen bir şey olmadı hocam.

Acaba DB Browser for SQlite programında ayarladığım TEXT alan sorunundan mu kaynaklanabilir mi bilmiyorum.

Hocam size zahmet olmazsa Şuradaki kodlara bir bakabilir misiniz? Sabahın köründe başladım ve hala işin içinden çıkamıyorum Sad
Cevapla
#6
fdquery'i çift tıkla
options'a gel
Ignore inherited rules'ı tıkla
SourceDataType'i dtWideMemo seç
TargetDateType'i dtWideString seç
Cevapla
#7
(17-10-2020, Saat: 19:32)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: fdquery'i çift tıkla
options'a gel
Ignore inherited rules'ı tıkla
SourceDataType'i dtWideMemo seç
TargetDateType'i dtWideString seç

Hocam acemiliğime verin sizi de uğraştırdım ama maalesef şimdi de veri giremiyorum ve alanlarda yine . Veritabanını manuel olarak oluşturmayı deneyeceğim artık. 

Yardımseverliğiniz için çok teşekkür ediyorum sanırım pes ediyorum. 
FERfZVL.png


Alanlarda şimdi Memo görünüyor veri girişi yapamıyorum
M48haQl.png
Cevapla
#8
ben denedim düzgün görünüyor ve veri giriliyor
Cevapla
#9
Ben de bir sorun var ama anlayamadım biraz daha denemeler yapayım hocam ben, teşekkürler.

Hocam harikasınız fdconnection StringFormak alanı Choose ayarlayınca görüntülendi. Deneme yaparken ANSII olarak kalmış.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mysql Büyükten Küçüğe Sıralama Sorunu hakanharbeli 8 3.491 26-01-2023, Saat: 10:35
Son Yorum: yhackup
Exclamation UniDac ile Mobil App Bağlanma Sorunu yemre 20 1.237 13-01-2023, Saat: 09:01
Son Yorum: shooterman
  Pointer sorunu onurcan1977 1 233 02-12-2022, Saat: 21:37
Son Yorum: ARM
  Delphi 10.2 Aes sorunu seci20 5 2.892 30-11-2022, Saat: 08:47
Son Yorum: hi_selamlar
  Activex Mediaplayer sıralı çalma sorunu baloglurecep 0 141 24-11-2022, Saat: 01:52
Son Yorum: baloglurecep



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi