Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projenin ana formunu açamıyorum ?
#11
(07-01-2021, Saat: 22:56)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-01-2021, Saat: 22:04)41linea41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler.

Delphi 10.3 IDe için recover özelliğini nasıl aktif edebilirim?

Merhabalar,

Tools > Options > Environment Options > AutoRecover
The AutoRecover feature allows the IDE to save all open files after a period of time. You may recover the saved files after an unexpected close of the IDE.
bkz: http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio...utoRecover


Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim.
Cevapla
#12
(07-01-2021, Saat: 23:48)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-01-2021, Saat: 21:52)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Recover özelliğini aktif ederseniz @mrmarman üstadın bahsettiği History sizin için tek geri dönüş kaynağı olmaz. Şahsi tavsiyem ise bir VCS (version control system) ile çalışmaya başlamanız. En pratik yöntem ise GitHub içerisinde private olarak repository oluşturup GitHub Desktop görsel arayüzü ile kullanmayı pekiştirmeniz. Bu sayede istediğiniz dosyada istediğiniz versiyona tek tık ile dönebilirsiniz. Tüm değişiklikleri de son 10 dosyada değil, tüm zamanda görebilirsiniz.

Diğer artıları saymakla bitmez. Kısaca en çok faydalandığım bir özellikten daha bahsetmek istiyorum. GitHub Issue bölümünde bug, istek, özellik, fikir, geliştirme veya herhangi bir kullanıcı hikayesi girerek kayıt altına aldığınızda, yaptığınız revizyonda ilgili konuyu çözümlediğinizde Issue ID değerini (Örn. #571) commit işleminde geçirdiğinizde kendi ilişkisini kurgulayıp ilgili Issue içerisine referansınızı iliştirir. "Fixed #571" olarak göndereceğiniz commit ile Issue closed durumuna getirileceği gibi, geçmişe dönük hangi işlem, hangi talep ne zaman ne şekilde yönetilmiş izleyebilir halde olacaksınız.

Veri kaybı yaşamamanız dileğiyle.

@Abdullah ILGAZ  Hocam merhaba. Zahmet olmasza bu git ile rad studioyu nasıl entegre ettiniz. Biraz açıklayabilirmisiniz. Ben biraz uğraştım ama beceremedim.

Merhaba. Ben hiçbir zaman tekil geliştirme platformu ile entegrasyonu doğru bulmuyorum. Geliştirme ortamında çeşitli IDE, editor ve yazılımlar kullanabilirsiniz. VCS yapılarında, Git referansla konuşursam; Git'in yerel diskte bir dizini olur. Bu dizin içerisinde gizli olarak .git isimli bir klasörde veritabanını ve ilişkilerini, sürümleri, notları vb. bilgileri tutar. Bu yüzden repository haline getirilen her çalışma, git sistemi tarafından sürekli denetlenir. Herhangi bir revizyon (ekle/güncelle/sil) varsa bu değişikliği algılar. Changes bölümünü Stash yapabilirsiniz, veya doğrudan Stage'e çıkabilirsiniz. Dilerseniz de doğrudan Commit yaparak remote sunucuya (bu örnekte github.com'da ilgili hesaptaki ilgili repoya) göndermiş olursunuz.

Rad Studio veya Visual Studio, veya herhangi bir kod editör yazılımından bağımsız olursunuz. CLI kullanırsanız eliniz otomatikleşir. Genellikle GUI sevenler için GitKraken ve GitHub Desktop öneriliyor. İkisini de kullandım, çok naif yazılımlar.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi