26-08-2020, Saat: 22:21
Merhabalar delphi de yeniyim her ne kadar öğrenmeye çalışsam da biraz zorluk yaşıyorum. Ödev olarak verildi ve nasıl yapacağımı bulamadım. Yardım etme imkanınız var mı?
Memo verilerinin grafikte gösterilmesi
|
26-08-2020, Saat: 22:21
Merhabalar delphi de yeniyim her ne kadar öğrenmeye çalışsam da biraz zorluk yaşıyorum. Ödev olarak verildi ve nasıl yapacağımı bulamadım. Yardım etme imkanınız var mı?
26-08-2020, Saat: 22:24
Selamlar. Öncelikle sorununu biraz anlatırsan daha uygun olur. Başlıkta yazdığınla bir yere varamayız çünkü.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
26-08-2020, Saat: 22:27
(Son Düzenleme: 26-08-2020, Saat: 22:31, Düzenleyen: becerikszpiyade.)
(26-08-2020, Saat: 22:24)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar. Öncelikle sorununu biraz anlatırsan daha uygun olur. Başlıkta yazdığınla bir yere varamayız çünkü. 3 adet Memo nesnesinde alt alta öğrencilere ait bilgiler mevcuttur (Bilgileri tasarım sırasında girebilirsiniz). Memo1’de isimler, memo2’de vize notları ve memo3’te final notları bulunmaktadır. Bir buttona basıldığında memolardaki bilgileri grafik üzerinde (TChart) gösteren program kodlarını yazınız? Uygulamayı bu derste öğrendiğiniz bilgiler ile zenginleştiriniz. hocanın verdiği ödev bu ama dediğim gibi bilgim olmadığı için sizden yardım istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum. )
26-08-2020, Saat: 22:35
(Son Düzenleme: 26-08-2020, Saat: 22:36, Düzenleyen: TescilsizUzman.)
(26-08-2020, Saat: 22:21)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar delphi de yeniyim her ne kadar öğrenmeye çalışsam da biraz zorluk yaşıyorum. Ödev olarak verildi ve nasıl yapacağımı bulamadım. Yardım etme imkanınız var mı? Merhaba, Öncelikle aramıza hoş geldiniz. 1 Milyon Öğrenciye Ücretsiz Delphi Lisansı ve Eğitimi ile birlikte sanırım sizin gibi bir çok öğrenci arkadaşımızın da benzer talepleri olacak. Sizin talebinize benzer ihtiyaçların artması durumunda yeni bir bölüm açabiliriz. Tabi doğrudan ödevi yaptırmamak şartı ile izin verebiliriz. Aksi durumda öğretmenlerimizin çabasını boşa çıkarır, sizin de öğrenmenizi engellemiş oluruz.
DelphiCan'dır!
26-08-2020, Saat: 22:38
(Son Düzenleme: 26-08-2020, Saat: 22:40, Düzenleyen: becerikszpiyade.)
(26-08-2020, Saat: 22:35)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(26-08-2020, Saat: 22:21)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar delphi de yeniyim her ne kadar öğrenmeye çalışsam da biraz zorluk yaşıyorum. Ödev olarak verildi ve nasıl yapacağımı bulamadım. Yardım etme imkanınız var mı? Merhabalar hocam, 2 gündür toplam 4 soru üzerinde çalışıyorum ama bi yol kat edemedim. Bu yüzden yardım talebinde bulundum. Eğer yardımcı olursanız müteşekkir kalırım. Arkadaşlarımı da buraya hızlı bir şekilde yönlendireceğim. Şimdiden teşekkürler
26-08-2020, Saat: 22:43
(26-08-2020, Saat: 22:27)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Tchart grafik 2 boyutludur. X ve Y ekseninde hangi bilgilerin bulunacağını netleştir öncelikle. Mesela, X ekseninde öğrenci adı, Y ekseninde vize ve final sonuçları aynı anda mı olacak ya da, vize butonuna basıldığında öğrenci adları ve vize sonuçları, final butonuna basıldığında ise, öğrenci adları ve final sonuçları mı grafize edilecek? Veya da, her bir öğrenci tek başına mı grafikte görünecek?(26-08-2020, Saat: 22:24)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar. Öncelikle sorununu biraz anlatırsan daha uygun olur. Başlıkta yazdığınla bir yere varamayız çünkü.
26-08-2020, Saat: 22:43
(26-08-2020, Saat: 22:38)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(26-08-2020, Saat: 22:35)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Yazdığım yorumu bir daha okuyun. Sizin ödevinizi yapmamız bizim belki de 3-5 dakikamızı almaz, fakat size bu şekilde yardımcı olmak emin olun ki iyilikten çok kötülüğe sebep olacaktır. Orta yolu bulalım müsaadenizle; Siz yapmış olduğunuz yerleri paylaşarak, neyi yapamadığınızı yazın. Bizlerde adım adım yardımcı olmaya çalışalım. Tekrara hatırlamakta fayda görüyorum; lütfen doğrudan ödev ve benzeri bir yapıyı tamamiyle istemeyin!
DelphiCan'dır!
26-08-2020, Saat: 22:47
(Son Düzenleme: 26-08-2020, Saat: 23:12, Düzenleyen: becerikszpiyade.)
(26-08-2020, Saat: 22:43)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:https://imgur.com/a/chetM9w(26-08-2020, Saat: 22:27)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 3 adet Memo nesnesinde alt alta öğrencilere ait bilgiler mevcuttur (Bilgileri tasarım sırasında girebilirsiniz). Memo1’de isimler, memo2’de vize notları ve memo3’te final notları bulunmaktadır. Bir buttona basıldığında memolardaki bilgileri grafik üzerinde (TChart) gösteren program kodlarını yazınız? Uygulamayı bu derste öğrendiğiniz bilgiler ile zenginleştiriniz.Tchart grafik 2 boyutludur. X ve Y ekseninde hangi bilgilerin bulunacağını netleştir öncelikle. Mesela, X ekseninde öğrenci adı, Y ekseninde vize ve final sonuçları aynı anda mı olacak ya da, vize butonuna basıldığında öğrenci adları ve vize sonuçları, final butonuna basıldığında ise, öğrenci adları ve final sonuçları mı grafize edilecek? Veya da, her bir öğrenci tek başına mı grafikte görünecek? bu görseli örnek olarak verebilirim hocam. Teşekürler (26-08-2020, Saat: 22:43)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Haklısınız hocam. Kendi üniversitemde c# görürken yaz okulunda delphi görünce sıkıntı yaşadım. Direkt yapılması olarak değil zaten isteğim kod ile ilgili biraz yardım almak. Yanlış anlaşıldım sanırım..(26-08-2020, Saat: 22:38)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar hocam, 2 gündür toplam 4 soru üzerinde çalışıyorum ama bi yol kat edemedim. Bu yüzden yardım talebinde bulundum. Eğer yardımcı olursanız müteşekkir kalırım. Şimdiden teşekkürler
26-08-2020, Saat: 23:04
Merhabalar bende aynı sorunlarla karşı karşıyayım. Hem işte çalışıyorum c# projeleri geliştiriyorum hemde yaz okulunda ders almaya çalışıyorum. Delphi bizide göstermeye başladılar fakat 2 gün müddet verdiler ikisini aynı anda yürütelebilir fakat 0 dan görmek biraz zaman alır yaz okullarıda hızlandırılmış olduğundan seni çok iyi anlıyorum.
26-08-2020, Saat: 23:24
(26-08-2020, Saat: 23:04)muratcansever1903 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar bende aynı sorunlarla karşı karşıyayım. Hem işte çalışıyorum c# projeleri geliştiriyorum hemde yaz okulunda ders almaya çalışıyorum. Delphi bizide göstermeye başladılar fakat 2 gün müddet verdiler ikisini aynı anda yürütelebilir fakat 0 dan görmek biraz zaman alır yaz okullarıda hızlandırılmış olduğundan seni çok iyi anlıyorum.@becerikszpiyade göndermiş olduğun resim görünmemektedir. Resim yerine kodları göndermende fayda var. Ancak resim göndermek için, aşağıdaki linkten dosya ekle olarak resim dosyasını mesajına ekleyebilirsin. Göndermiş olduğun link görüntü şu şekilde:
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|