Yorumları: 89
Konuları: 22
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 155
Başlangıç
Arkadaşlar merhaba.
Garip bir konu başlığı oldu ama, aslında bir sorun değilde kod yazarken daha hızlı yapabileceğim bir yöntem arıyorum.
Aşağıdaki gibi iki sql nesnesi arasında fieldların içeriklerini birbirlerine kopyalıyorum. Sadece field gibi düşünmeyin bazen de değişken oluyor vs.
Şimdi bunları birbirlerine kopyalarken tek tek yazmak gerekiyor benim aradığım bunu otomatik seçip bunları buna eşitle gibi bir yöntem varmıdır.
Not: sql ile yapılabilir diye yazmayın onları biliyorum zaten kullanıyorum. Benim aradığım delphi de hızlı kod yazımı konusunda bunun bir kısa yolu varmıdır.
Örnek kod :
Sql1_AAA1.AsString :=Sql2_AAA1.AsString;
Sql1_AAA2.AsString :=Sql2_AAA2.AsString ;
......... diye gidiyor.
Yorumları: 1.496
Konuları: 83
Rep Puanı: 12.289
Üstad
(26-03-2024, Saat: 10:16)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba.
Garip bir konu başlığı oldu ama, aslında bir sorun değilde kod yazarken daha hızlı yapabileceğim bir yöntem arıyorum.
Aşağıdaki gibi iki sql nesnesi arasında fieldların içeriklerini birbirlerine kopyalıyorum. Sadece field gibi düşünmeyin bazen de değişken oluyor vs.
Şimdi bunları birbirlerine kopyalarken tek tek yazmak gerekiyor benim aradığım bunu otomatik seçip bunları buna eşitle gibi bir yöntem varmıdır.
Not: sql ile yapılabilir diye yazmayın onları biliyorum zaten kullanıyorum. Benim aradığım delphi de hızlı kod yazımı konusunda bunun bir kısa yolu varmıdır.
Örnek kod :
Sql1_AAA1.AsString :=Sql2_AAA1.AsString;
Sql1_AAA2.AsString :=Sql2_AAA2.AsString ;
......... diye gidiyor.
İlgili kod bloğunu seçip(işaretli hale getirip), Replace yapabilirsiniz. Yada işaretlediğiniz kod bloğunda Ctrl + Shift + J tuşlarına basıp, değiştirmek istediğiniz kısmı canlı olarak değiştirmeye başlayabilirsiniz.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Yorumları: 1.496
Konuları: 83
Rep Puanı: 12.289
Üstad
(26-03-2024, Saat: 10:30)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Tuğrul HELVACI bey merhaba. O yöntemi kullanıyorum zaten.
Ama şöyle oluyor onda da tek tek yanlarına yazıp replace etmek gerekiyor.
Sq1_AAA1.Asstring:= Yazdıktan sonra diğer sql adı ve fieldını yazmak gerekiyor veya kopyalamak gerekiyor. Düşünün 40 tan fazla alan olduğunu tek tek yazmak gerekiyor.
Bunu otomatize edebilecek bir yöntem arıyorum.
İsteğinizi tam anlayamadım ama faydalı bir başka tuş kombinasyonundan daha bahsetmiş olalım: Alt + Shift ile aradan seçme işlemleri yapabilirsiniz.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Yorumları: 1.444
Konuları: 78
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.038
Uzman
26-03-2024, Saat: 14:51
(Son Düzenleme: 26-03-2024, Saat: 14:52, Düzenleyen: mcuyan.)
Alt tuşunu kullanıp dikine seçme yapabilirsiniz.. Sonrasında ilgili kodları excele atıp otomatik arttırma yapabilirsiniz..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..
Yorumları: 638
Konuları: 17
Rep Puanı: 4.020
Uzman
Bir öneride benden gelsin. Notepad++ ın yeteneklerinden(*) faydalanmayı düşünebilirsiniz. Verdiğiniz örnek benzeri kullanımlarım olduğunda bazen kodun ilgili kısmını notepad++ a alıp veya tamamen orada hazırlayıp tekrar ide içerisine yapıştırma yöntemini kullanıyorum.
(*) Belli başlı sık kullandıklarım
Blok copy
Blok delete
Blok paste
Blok insert
Çoklu satır imleç kullanımı (çoklu satırı aynı anda düzenleme)
Delphi idede blok seçme ve silme var ama notepad++ daki karşılığı olan edit/insert kabiliyeti yok.