01-07-2017, Saat: 13:45
(Son Düzenleme: 05-07-2017, Saat: 23:33, Düzenleyen: Halil Han BADEM.
Sebep: URL güncellemesi
)
Merhaba arkadaşlar, her ne kadar küçük bir fonksiyon olsa da geçmişte yazdığım dll'yi sizinle paylaşmak istedim. Fonksiyon ile yeni başlayanlar için diyeyim loglarınızı tutabilirsiniz.
Dll içi kodları;
Kullanımı;
Gösterimi;
[01.07.2017 13:40] Kullanıcı girişi hatalı
GitHub Linki
Umarım bu koda ihtiyacı olup kullanmak isteyen vardır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Not: Prosedür ama fonksiyon başlığa yakıştığı için fonksiyon kullandım
İyi çalışmalar
Dll içi kodları;
library LogFunc; {Company: HyperSoftware Author: HyperXMan } uses System.SysUtils, System.Classes, Winapi.Windows; {$R *.res} Procedure Log(SLog: String); var StringL: TStringList; buf: array[0..260] of char; Yol: String; begin GetModuleFileName(HInstance, buf, Length(buf)); Yol := StringReplace(buf, '\LogFunc.dll', Trim(''), [rfReplaceAll, rfIgnoreCase]); if FileExists(Yol+'\db.log') then begin StringL := TStringList.Create; StringL.LoadFromFile(Yol+'\db.log'); StringL.Add('['+DateToStr(Date)+' '+TimeToStr(Time)+']: '+SLog); StringL.SaveToFile(Yol+'\db.log'); end else begin StringL := TStringList.Create; StringL.Add('['+DateToStr(Date)+' '+TimeToStr(Time)+']: '+SLog); StringL.SaveToFile(Yol+'\db.log'); end; end; Exports Log; begin end.
Kullanımı;
Log('Kullanıcı girişi hatalı');
Gösterimi;
[01.07.2017 13:40] Kullanıcı girişi hatalı
GitHub Linki
Umarım bu koda ihtiyacı olup kullanmak isteyen vardır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Not: Prosedür ama fonksiyon başlığa yakıştığı için fonksiyon kullandım

İyi çalışmalar