Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows Mesajlaşma Sistemi Hk. Soru (+10 Puan)
#21
(08-09-2017, Saat: 13:15)ismailkocacan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarıda bahsettiğim PostThreadMessage ile sunduğum çözüm hakkında kimse bir şey demedi.

Zaten sorunun amacı, mesajı gönderen uygulamanın kilitlendiğini gözlemlemeniz ve bu kilitlenmeye bir çözüm üretmeniz idi. PostMessage ya da ona benzer asenkron metodlar ile zaten kilitlenme yaşamazdınız. Bu nedenle soruda SendMessage ile deneyin yazmıştım. Hemen ardındaki maddede de "kilitlenme yaşadı iseniz" diye kasıtlı bir ifade kullanmıştım Wink
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#22
(08-09-2017, Saat: 13:46)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-09-2017, Saat: 13:15)ismailkocacan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarıda bahsettiğim PostThreadMessage ile sunduğum çözüm hakkında kimse bir şey demedi.

Zaten sorunun amacı, mesajı gönderen uygulamanın kilitlendiğini gözlemlemeniz ve bu kilitlenmeye bir çözüm üretmeniz idi. PostMessage ya da ona benzer asenkron metodlar ile zaten kilitlenme yaşamazdınız. Bu nedenle soruda SendMessage ile deneyin yazmıştım. Hemen ardındaki maddede de "kilitlenme yaşadı iseniz" diye kasıtlı bir ifade kullanmıştım Wink
Haklısınız.O zaman başka bir soruda görüşmek üzere hocam Sick
WWW
Cevapla
#23
Thread Duayenimiz Tuğrul HELVACI Hocamızın affına sığınarak ... 1 sorum olacaktı .. Anaforma .. çalışan 10 veya daha fazla thread'dan aynı anda PostMessage vari bir mesajlama veya önereceğiniz bir yöntemle bloklanmadan nasıl mesaj gönderebiliriz...
Cevapla
#24
(04-07-2022, Saat: 18:24)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Thread Duayenimiz Tuğrul HELVACI  Hocamızın affına sığınarak  ... 1 sorum olacaktı   .. Anaforma .. çalışan 10 veya daha fazla  thread'dan aynı anda  PostMessage vari bir mesajlama veya önereceğiniz bir yöntemle bloklanmadan nasıl mesaj gönderebiliriz...

Estağfirullah.

TThread.Queue kullanabilirsiniz. Bu metodoloji ile ilgili bir kısım paylaşımları DelphiCan üzerinden de bulabilirsiniz.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#25
(04-07-2022, Saat: 20:36)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(04-07-2022, Saat: 18:24)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Thread Duayenimiz Tuğrul HELVACI  Hocamızın affına sığınarak  ... 1 sorum olacaktı   .. Anaforma .. çalışan 10 veya daha fazla  thread'dan aynı anda  PostMessage vari bir mesajlama veya önereceğiniz bir yöntemle bloklanmadan nasıl mesaj gönderebiliriz...

Estağfirullah.

TThread.Queue kullanabilirsiniz. Bu metodoloji ile ilgili bir kısım paylaşımları DelphiCan üzerinden de bulabilirsiniz.
Teşekkürler araştırmaya başlayalım..
Cevapla
#26
(18-07-2022, Saat: 18:07)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(04-07-2022, Saat: 21:09)gjamesbond Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler araştırmaya başlayalım..
Daha öncelleri sizin makalenizden de faydalanarak  (1) ile thread(normal)  çalıştırdığımız bir uygulamada ..   thread 'in  işlemlerinin ne durumda olduğunu Postmesajla  anaforma göndererek görsel bildirim yaptık güzel oldu ve  thread'ı durdurup /yeniden başlatma/ terminate ettik. sağlıklıda çalıştı.

Fakat bu yeni uygulamada  normal thread yapısında isterse tek değerle veya isterse  10-20-30 değerle   aynı anda  gerekli hesaplamaları yapması ve bize bu hesaplamaların  veritabanın da  geçici tabloda her hesabın toplam durumu göstermesini istiyoruz.. işlem durumunu  başka yöntemle çözdüm her thread için  donma,bloklama yapmıyor.. tüm threadleri hatta durdurup,devam ettiriyoruz..  fakat istediğimiz zaman iptal(terminate) ettiğimizde işleme koyup iptal etmiyor..  hataya düşüyor.. Terminalthread(handle,0); denedik gene olmadı..   sadece tüm işlemler bitti mi sizin deyiminizle..yağ gibi akıp görsel olarak  güzelce yapıyor.. tabi sonuna kadar beklersek Smile thread içinde ADO/queryler  ve bir yerde de progresbarlar için Synchronize  ("procedure (...)  of object;")  işlemimiz var..  Bize Tavsiye edeceğiniz  Çoklu threadlerin hepsini  aynı anda durdurabileceğiz/ terminate edeceğimiz  yöntem varmı dır..? yoksa hepsinin bitmesini mi bekleyeceğiz..  Smile (oluşturacağı veriler geçici olduğu  iptal edilmesinde bir sorun yoktur)  çok çeşitli döküman ve sitelere baktım ve istediğimi bulamadım...  Teşekkürler..

Bu hususu, yeni bir konu başlığı açarak paylaşabilir misiniz ? Bu başlık altında tartışmayalım mümkünse.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [+10 Puan] String Manipülasyon İşlemleri Abdullah ILGAZ 16 9.991 20-04-2019, Saat: 00:48
Son Yorum: onurcan1977
  Soru : Interface mi, Abstract Class mı? uparlayan 2 3.039 26-01-2019, Saat: 22:17
Son Yorum: narkotik
  Dosya Bulma (Algoritmik Soru Serisi) yhackup 28 17.381 14-11-2018, Saat: 10:07
Son Yorum: engerex
  Tek dizi içinde öncelik sırası belirleme (+10 puan) Abdullah ILGAZ 4 3.974 29-11-2017, Saat: 12:07
Son Yorum: SimaWB
  Bir Record'un içini doldurma (+20 puan) Tuğrul HELVACI 21 15.476 05-10-2017, Saat: 16:33
Son Yorum: ismailkocacan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi