Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi Başlama Hızı Sorunu
(09-09-2016, Saat: 10:39)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-09-2016, Saat: 10:36)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Açıksa kapatın yeniden başlatın demek istemiş.

Fakat Mydac dışında bir componetim yok ki ve kurulum yapıldıktan bir kaç gün sonra bunlar olmaya başladı. ilk bir kaç gün sıkıntı yoktu sanki onlarla ilgili değil gibi, tekrar kaldırıp yüklemekte istemiyorum Sad

Kaldırmayı denediğimde de yanıt vermiyor durumuna düştü Dodgy

J3lazQ.png

Bir uygulamanın "Yanıt Vermiyor" durumuna düşmesi; onun gerçekten de yanıt vermediği anlamına gelmiyor. İşletim sistemi, bir pencereye gönderilen mesajların 5 saniye boyunca tüketilemediğini görür ise, ilgili pencereyi Ghost yani hayalet olarak ayarlar. Bu durumda da biz pencereyi yanıt vermiyor olarak görürüz. Oysa ilgili pencereye ait thread arka planda mesaj kuyruğunun 5 saniye boyunca tüketilmesine mani olan bir kod çalıştırıyor olabilir. Bunu basitçe test edebilirsiniz. Yeni bir proje açıp üstüne bir button atın ve altına 10 saniye bekleme kodu koyun. Ardından da formun sağına soluna tıklamaya ya da formu taşımaya çalışın, kısa bir müddet sonra formun yanıt vermediğini göreceksiniz. Ama 10 saniyelik bekleme kodunun bitmesine müteakip, her şey düzelecek , çünkü mesaj kuyruğundaki mesajlar okunmaya başlanacak. Wink
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(09-09-2016, Saat: 12:47)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-09-2016, Saat: 10:39)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fakat Mydac dışında bir componetim yok ki ve kurulum yapıldıktan bir kaç gün sonra bunlar olmaya başladı. ilk bir kaç gün sıkıntı yoktu sanki onlarla ilgili değil gibi, tekrar kaldırıp yüklemekte istemiyorum Sad

Kaldırmayı denediğimde de yanıt vermiyor durumuna düştü Dodgy

J3lazQ.png

Bir uygulamanın "Yanıt Vermiyor" durumuna düşmesi; onun gerçekten de yanıt vermediği anlamına gelmiyor. İşletim sistemi, bir pencereye gönderilen mesajların 5 saniye boyunca tüketilemediğini görür ise, ilgili pencereyi Ghost yani hayalet olarak ayarlar. Bu durumda da biz pencereyi yanıt vermiyor olarak görürüz. Oysa ilgili pencereye ait thread arka planda mesaj kuyruğunun 5 saniye boyunca tüketilmesine mani olan bir kod çalıştırıyor olabilir. Bunu basitçe test edebilirsiniz. Yeni bir proje açıp üstüne bir button atın ve altına 10 saniye bekleme kodu koyun. Ardından da formun sağına soluna tıklamaya ya da formu taşımaya çalışın, kısa bir müddet sonra formun yanıt vermediğini göreceksiniz. Ama 10 saniyelik bekleme kodunun bitmesine müteakip, her şey düzelecek , çünkü mesaj kuyruğundaki mesajlar okunmaya başlanacak. Wink
Hmm Deniyorum Wink
"Programın yanıt vermesini bekle" dediğim saman bir süre bekleyip devam etti.

procedure TForm41.Button4Click(Sender: TObject);
begin

Sleep(20000);
 ShowMessage('Çalıştı');
end;

rE2JP3.png
Artık "Yanıt Vermiyor" diyen uygulamalara daha farklı gözle bakarsınız sanırım Smile
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(09-09-2016, Saat: 13:56)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Artık "Yanıt Vermiyor" diyen uygulamalara daha farklı gözle bakarsınız sanırım Smile

Hep programları suçlayıp görev yöneticisinden kapatıyordum Big Grin

Açı biraz daha genişledi Hocam Wink
Evet aynen öyle. Yalnız biraz fazla zorlarsak bu sefer gerçekten yanıt vermeme durumuna düşüyor ve gerçekten de çıkmıyor. Uygulamanın işlemci kullanıp yüzdesinin 0'dan farklı olması ve RAM miktarının değişmesi uygulamanın yanıt vermese de çalışıp çalışmadığı konusunda fikir veriyor.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi yeni gelişmeler hakkında seminer cinarbil 6 968 31-08-2026, Saat: 23:32
Son Yorum: gbg
  Delphi 13 Yayınlandı RAD Coder 11 2.945 12-08-2026, Saat: 01:29
Son Yorum: engerex
  Delphi 13.1 IDE üzerindeki CTRL-C hatası Mr.X 31 3.026 15-07-2026, Saat: 00:08
Son Yorum: engerex
  Delphi 13.1 için beklentileriniz neler? Mr.X 20 2.387 03-04-2026, Saat: 14:46
Son Yorum: mcuyan
  Delphi 13 Patch 2 Yayınlandı frmman 2 699 29-10-2025, Saat: 22:55
Son Yorum: frmman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi