Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelime Değiştirme
#31
(17-08-2019, Saat: 20:52)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-08-2019, Saat: 17:42)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kardeşim aşağıdaki gibi hata alıyorum.
[Warning] Unit1.pas(75): FOR-Loop variable 'i' may be undefined after loop

For döngüsü goto direktifi ile kırıldıktan sonra en son "i" değeri aşağıdaki kontrollerde kullanılıyor. Sanırım derleyici bu şekilde bir kullanımdan dolayı hata değil uyarı veriyor dikkatli ol diye Smile

Malesef çalıştıramadım edit ve buton kullandım gerekli procedürü yazdım ama butona tıklayınca edit içine yazılan plaka düzeltilmesi gerekirken kayboluyor.
Cevapla
#32
Yazdığınız test kodunu burada paylaşabilirmisiniz.
Cevapla
#33
(17-08-2019, Saat: 23:43)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazdığınız test kodunu burada paylaşabilirmisiniz.

Öncelikle programda yeni olduğumu hatırlatayım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var

a:string;
begin
plaka_duzelt(edit1.text);
edit2.text:=a;
end;
edit1 e yazılan plakayı butona tıklayınca edit2 de düzenlenmiş halini almak istiyordum ama beceremedim.
Cevapla
#34
(17-08-2019, Saat: 23:58)bnyamin86 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-08-2019, Saat: 23:43)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazdığınız test kodunu burada paylaşabilirmisiniz.

Öncelikle programda yeni olduğumu hatırlatayım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var

a:string;
begin
plaka_duzelt(edit1.text);
edit2.text:=a;
end;
edit1 e yazılan plakayı butona tıklayınca edit2 de düzenlenmiş halini almak istiyordum ama beceremedim.
Algoritma hatası var. A değişkeni boşta zaten, kaybolması normal. Şöyle olması gerekiyor;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 edit2.text := plaka_duzelt(edit1.text);
end;
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#35
(18-08-2019, Saat: 00:54)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-08-2019, Saat: 23:58)bnyamin86 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle programda yeni olduğumu hatırlatayım.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var

a:string;
begin
plaka_duzelt(edit1.text);
edit2.text:=a;
end;
edit1 e yazılan plakayı butona tıklayınca edit2 de düzenlenmiş halini almak istiyordum ama beceremedim.
Algoritma hatası var. A değişkeni boşta zaten, kaybolması normal. Şöyle olması gerekiyor;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 edit2.text := plaka_duzelt(edit1.text);
end;
Evet sonunda oldu nasıl gözümden kaçmış anlamadım neyse kardeşim çok teşekkür ediyorum.
Cevapla
#36
HALİL HAN BADEM hocam senden bir konu hakkında daha yardım almak istiyorum comboboxa veri tabanından kodlarla veri çekiyorum.Benim istediğim ben comboboxa veri girmeye başladığım anda veriler filtrelensin istiyorum bu filtrelenme işlemi olurken de comboboxun aşağısına benzer kelimeler listelensin tam eşleşme sağlandığında sadece o kelime görünsün istiyorum .kusura bakma isteklerim biraz kafa karıştırı olabilir. kodum var aslında ama sadece ilgili satıra getiriyor süzme yapmıyor kullandığım kod aşağıdadır.
var
i:integer;
begin
With adoquery2 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('SELECT distinct PLAKANO, PLAKANO FROM 2_TARTIM');
open;
combobox1.Clear;
adoquery2.First;
while not adoquery2.Eof do
begin
for i := 1 to adoquery2.FieldCount - 1 do
begin
combobox1.Items.Add(adoquery2.Fields[i].AsString);
end;
adoquery2.Next;
end;
Cevapla
#37
Merhaba,
lookupcombobox/dblookupcombobox konusu bir araştır derim.
Cevapla
#38
(30-08-2019, Saat: 18:19)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
lookupcombobox/dblookupcombobox konusu bir araştır derim.

Arkadaşım aslında ilk başta dblookup combobox kullanacaktım ama ona veri girişi yapamıyorum cxlookupcombobox tam işimi görüyor fakat ben 1.combobox itemine bağlı olarak diğer comboboxlara veritabanının diğer alanlarından veri çekiyorum iş bu durumda kodları yazıyorum ama programı çalıştırınca cxlookupcomboboxa verileri girerken filtreleme işlemi yapılıyor ama düzeltme yada silme yaptığımda veriler kayboluyor. O yüzden normal comboboxu seçtim ama başarılı olamadım.
Cevapla
#39
Diğer cxlookupcomboboxlara veri çekmede kullandığım kod aşağıdaki gibidir.

var
i:integer;
begin
cxlookupcombobox2.Text:='';
With adoquery1 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('SELECT ALICIFIRMA, PLAKANO FROM 2_TARTIM where PLAKANO='''+cxlookupcombobox1.text+''' ');
open;
cxlookupcombobox2.Text:=adoquery1.Fieldbyname('ALICIFIRMA').AsString;
end;
Cevapla
#40
(30-08-2019, Saat: 17:59)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: HALİL HAN BADEM hocam senden bir konu hakkında daha yardım almak istiyorum comboboxa veri tabanından kodlarla veri çekiyorum.Benim istediğim ben comboboxa veri girmeye başladığım anda veriler filtrelensin istiyorum bu filtrelenme işlemi olurken de comboboxun aşağısına benzer kelimeler listelensin tam eşleşme sağlandığında sadece o kelime görünsün istiyorum .kusura bakma isteklerim biraz kafa karıştırı olabilir. kodum var aslında ama sadece ilgili satıra getiriyor süzme yapmıyor kullandığım kod aşağıdadır.
var
i:integer;
begin
With adoquery2 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('SELECT distinct PLAKANO, PLAKANO FROM 2_TARTIM');
open;
combobox1.Clear;
adoquery2.First;
while not adoquery2.Eof do
begin
for i := 1 to adoquery2.FieldCount - 1 do
begin
combobox1.Items.Add(adoquery2.Fields[i].AsString);
end;
adoquery2.Next;
end;

Eğer ki her kelime yazışında sorgu çalıştırırsan bu bir probleme dönüşür. İlk olarak veritabanından gelen bilgileri bir TStringList nesnesine alıp lokalde işlemleri yapmaya başla. TStringList içinden filtreleme yaparak, her kelime yazışında o StringList verisini Combobox ile eşitlersen sadece yazdığın veriler önüne gelecektir. Buna istinaden halihazırda combobox ile yazdığın data AutoComplete özelliği ile seçilmekte. 

TStringList nesnesi içerisinde filtreleme yapmak için şu kaynaklara göz atabilirsin:

https://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid=542080
http://delphigroups.info/2/8c/385336.html

İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firebird - İçinde veri olan bir alanın tipini değiştirme habikus 3 307 07-06-2020, Saat: 23:32
Son Yorum: habikus
  Memo font rengi değiştirme Haydar 3 301 05-06-2020, Saat: 16:12
Son Yorum: cinarbil
  Aynı kelime Kerembacioglu 2 572 14-12-2019, Saat: 05:39
Son Yorum: Kerembacioglu
  readcomponent içinde isim değiştirme info@guzelceker.com 0 366 28-11-2019, Saat: 11:04
Son Yorum: info@guzelceker.com
  Bileşen Özelliklerini Değiştirme SercanTEK 7 1.984 26-10-2018, Saat: 11:10
Son Yorum: SercanTEK



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi