Yorumları: 850
Konuları: 149
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 3.181 Uzman
Dahil olmayım dedim fakat duramadım.
Bu foruma kimse kimseyi zorla almadı.
Herkes gönüllü olarak kendi isteği ile katıldı ve kuralları kabul etti.
Yine isteyen forumdan ayrılmak isterse yada yorum yapmak istemez ise buda onun kendi kararı olacaktır.
Eleştiri kişiyi ve topluluğu hedef almadan bir konuyu referans alarak yapıldığı müddetçe bence sorun olmaz.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
Yorumları: 24
Konuları: 1
Rep Puanı: 20 Başlangıç
(18-03-2018, Saat: 14:43)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (18-03-2018, Saat: 11:12)serhatil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Burada bir takım arkadaşlara 'Türkçesi Bozuk' dediğim için 6 gün kadar ceza aldım."Türkçesi bozuk" bir hakaret değil eleştiridir.İsterseniz araştırın,zaten bana ceza vererek Türkçenizin seviyesini ve anlayışınızın derinliği gösterdiniz.Fakat bu neyin egosu anlayamadım, size biri Türkçeniz bozuk diyorsa bunu kabul etmez yada aksini iddia edebilirsiniz.Ağzınızı açınca da her türlü eleştiriye açık olduğunuzu söylersiniz ama sizin, şahsınıza en ufak bir eleştiri kabul etmeyecek kadar burnunuz büyümüş.Bu yazıdan dolayı da forumdan atarsınız herhalde.Cevaben uslubüm veya önceki eleştirilerimin de cezada etken olduğu söylenecektir kesin.Orada beni anlamadınız ve kötü niyetli olduğumu düşündünüz ama eleştirilerimde ne kadar haklı olduğumu zaman gösterdi ve gösterecek. Son zamanlarda formdaki konular oldukça basit mevzuulardan oluşuyor.İnternette iki dakikada bulunacak bilgiyi araştırmaktan uzak kişilerin yazdığı konulardan oluşuyor.Kaliteli,işinin uzmanı adamlar-kimler olduğunu herkes biliyor- yazmaz oldu foruma yada çok az yazıyorlar.Önlem almazsanız forumunuz ilerde ciddi kalite sorunu yaşayacaktır.Ben de -tabii eğer konuyu silmezseniz- bu başlık altındaki yorumlara cevap vermek haricinde bir daha forumda yazmayacağım,zaten forumun tadı da yok,bu yüzden benim için sorun olmayacak.
Not.Başlık, 'Keloğlan ile Cankız' adlı filmdeki bir diyalogtan alınmıştır ve cazgır da hakaret de değildir Türkçesi pek güzel arkadaşlar.
(18-03-2018, Saat: 14:09)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hassasiyetinize katılıyorum.Platform ne olursa olsun Türkçeyi doğru kullanmalıyız.Ayrıca üslub rahatsız edici olsa da ceza biraz ağır olmuş.Yetkili arkadaşlar daha tahammülkar ve esnek olmalılar kanaatimce.
Cezayı yönetim kararı ile vermedik. Kendi başıma vermiş olduğum bir karar olduğundan, sanırım her ikinizin de (serhatil, savasabd) muhatabı benim. Cezanın ağırlığı, haksızlığı konusundaki tereddüt veya diğer mevzular için benimle doğrudan irtibat kurarsanız sevinirim.
Kitap tanıtım sayfamızda telefon numaram var. Bu ve benzeri konuları doğrudan bire bir görüşebiliriz.
Bu platformun amacını defalarca belirttik. Öğretme ve yardımcı olma odaklıyız. Diğer mevzular farklı platformların konusudur.
Mevzuyu artık devam ettirmemenizi illede devam ettirecekseniz, benimle bire bir ettirmenizi (cezanın uygulayıcısı olarak) rica ediyorum.
Siz her ne kadar cezayı tek başına verseniz de buradaki topluluk adına yapıyorsunuz bu işi.Buradaki topluluk beni cezalı (yasaklı, üstü çizili) görüyorsa nedenini de bilmeye hakları yada benim anlatmaya hakkım var.Madem ceza verme makamındasınız, kamu önünde tartışabilmelisiniz konuyu.Öyle ya hiç bir hakim gelin duruşmayı evde yapalım yada ben sana gerekçeli kararı cepten atarım demiyordur.Sizde duruşma da yok gerçi direk infaz.Üstelik iyi niyetli bir insan özel görüşmeyi cezayı vermeden önce yapardı.Sonuç olarak konuşulacaksa burada konuşulacak.Yada beni yine yasaklayacaksınız.Yapmadığınız şey değil sonuçta.
Yorumları: 4.249
Konuları: 381
Rep Puanı: 17.135 Üstad
(18-03-2018, Saat: 18:48)serhatil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (18-03-2018, Saat: 14:43)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cezayı yönetim kararı ile vermedik. Kendi başıma vermiş olduğum bir karar olduğundan, sanırım her ikinizin de (serhatil, savasabd) muhatabı benim. Cezanın ağırlığı, haksızlığı konusundaki tereddüt veya diğer mevzular için benimle doğrudan irtibat kurarsanız sevinirim.
Kitap tanıtım sayfamızda telefon numaram var. Bu ve benzeri konuları doğrudan bire bir görüşebiliriz.
Bu platformun amacını defalarca belirttik. Öğretme ve yardımcı olma odaklıyız. Diğer mevzular farklı platformların konusudur.
Mevzuyu artık devam ettirmemenizi illede devam ettirecekseniz, benimle bire bir ettirmenizi (cezanın uygulayıcısı olarak) rica ediyorum.
Siz her ne kadar cezayı tek başına verseniz de buradaki topluluk adına yapıyorsunuz bu işi.Buradaki topluluk beni cezalı (yasaklı, üstü çizili) görüyorsa nedenini de bilmeye hakları yada benim anlatmaya hakkım var.Madem ceza verme makamındasınız, kamu önünde tartışabilmelisiniz konuyu.Öyle ya hiç bir hakim gelin duruşmayı evde yapalım yada ben sana gerekçeli kararı cepten atarım demiyordur.Sizde duruşma da yok gerçi direk infaz.Üstelik iyi niyetli bir insan özel görüşmeyi cezayı vermeden önce yapardı.Sonuç olarak konuşulacaksa burada konuşulacak.Yada beni yine yasaklayacaksınız.Yapmadığınız şey değil sonuçta.
Cezanın nedenini zaten profilinizin hemen altında yer alan ve bu konuda ek bir açıklama yapmaya gerek bırakmayacak şekilde kısa bir açıklamayla her üyemiz öğrenmiş oluyor. Siz bu gerekçeyi yetersiz bularak yeni bir konu açtınız. Bu konu altında düşüncelerinizi dile getirdiniz. Biz de size yanıt/yanıtlar verdik.
İlk cevabımda da belirttim, bizim amacımız bu konu başlığında olduğu gibi gereksiz tartışmaları yapmak değil.
Bire bir görüşmek istememdeki kastı da yanlış taraflara çekmişsiniz. Bu ne kadar samimi olduğumun bir göstergesiydi.
Burası bir mahkeme salonu değil, ben de yargı makamı değilim. Platformun kurucusu olarak bu tip tartışma veya polemiklerin önüme geçmeye çalışıyorum. Bu yöntemin ne derece başarılı olduğunu sizin tavır, tepki ve düşüncelerinizden anlayabiliyorum.
Bu tartışmanın devam etmesi platformun amacına ciddi zarar verdiğinden, devam etmeniz durumunda daha farklı tedbirler alacağımı bilmenizi isteyerek, bir DelphiCan'a yakışır davranışlarda bulunmanızı temenni ediyorum.
DelphiCan'dır!
Yorumları: 24
Konuları: 1
Rep Puanı: 20 Başlangıç
Bu mu sizin özgürlük anlayışınız? Tartışmak ancak kendi egemenliğinin sorgulanmasını istemeyen kişilerin rahatsız olacağı bir şeydir.Tartışmayı sonlandırmam için tehdit ediyorsunuz beni.Ben bir saygısızlık yada hakarette bulunmamışken sırf tartıştığım için mi beni cezalandıracaksınız?Buyrun cezalandırın o zaman çünkü bu konuda yazmaya devam edeceğim.
Yorumları: 1.525
Konuları: 83
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.335 Uzman
(18-03-2018, Saat: 20:04)serhatil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu mu sizin özgürlük anlayışınız? Tartışmak ancak kendi egemenliğinin sorgulanmasını istemeyen kişilerin rahatsız olacağı bir şeydir.Tartışmayı sonlandırmam için tehdit ediyorsunuz beni.Ben bir saygısızlık yada hakarette bulunmamışken sırf tartıştığım için mi beni cezalandıracaksınız?Buyrun cezalandırın o zaman çünkü bu konuda yazmaya devam edeceğim.
Sevgili Serhatil, Tekrardan söylüyorum burası bir Yazılımcı &Yardım &Paylaşım sitesi. Burada ilk etapda üsluba dikkat etmek gerekir. Çok iğneleyici vs konuşuyorsunu. Burada kimse kimseyi zorla tutmuyor. Üstelik Sataştığınız kişi (MrMan), Bizim hayatımız kadar Delphi tecrübesi olan ve her boş vaktinde Portal da bilgi paylaşımı yardımlaşma yapan ve eminimki yaşı benden ve sizden büyük olan birisi.
Tekrardan diyorum burada kimse keyfi iş yapmıyor. Amaç Bilgi paylaşımı.
Lütfen Üslubunuza Dikkat edin. Bu bir tehdit uyarı vs değil. Sadece Rica.
Yorumları: 4.249
Konuları: 381
Rep Puanı: 17.135 Üstad
18-03-2018, Saat: 20:20
(Son Düzenleme: 18-03-2018, Saat: 20:26, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
(18-03-2018, Saat: 20:04)serhatil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu mu sizin özgürlük anlayışınız? Tartışmak ancak kendi egemenliğinin sorgulanmasını istemeyen kişilerin rahatsız olacağı bir şeydir.Tartışmayı sonlandırmam için tehdit ediyorsunuz beni.Ben bir saygısızlık yada hakarette bulunmamışken sırf tartıştığım için mi beni cezalandıracaksınız?Buyrun cezalandırın o zaman çünkü bu konuda yazmaya devam edeceğim.
Tartışmayalım, demiyorum. Bu tartışmanın platforma zarar verdiğini, illede tartışacaksanız muhatabınızın ben olduğumu söyledim. Sorunun da artık ikimiz arasında kişisellestiği kanaatindeyim.
DelphiCan'dır!
Yorumları: 617
Konuları: 66
Rep Puanı: 3.300 Uzman
Kusur görenindir! ben dahi bu platformda ki tüm üyelerin yazdıklarını atın word'e altını çizeceği şeyler elbet olacaktır kimse hatadan beri değildir. bu platformda ki herkes insan icadı uydurulmuş bir dil olan object pascal'ın tüm kurallarını bilir'de mi program yazar hayır elbette tüm kurallara bilmeden de yazılabilir keza yazıyorlar da keza dilimiz olan türkçenin tüm kurallarını bilmeden nasıl konuşup anlaşıyorsak bu platformda da anlaşabiliriz bu demek değildir yanlışlar yanlış olarak kalır bir uyaran bir düzelten olur elbet.
Forumun kalitesine gelince basit mevzular demişsiniz ne güzel bu sizin basit dediğiniz mevzuları bildiğiniz anlamına gelir bana sorar iseniz de şükür sebebidir birilerine zor gelmiş olacak ki lüzum görüp açmışlar cevaplarınızı da bekleriz. Lakin anladığımız bildiğimiz mevzuları basit anlamadıklarımızı kaliteli görmek yanlış bir görüş olsa gerek. Bugün ben firebird unavailable database hatası diye konu açtığım da kalite düşük yarın diferansiyel gelişim algoritması ile ilgili bir konu açtığımda kalite yükselecekse sizi de kaliteyi yükselmek için makaleler bölümüne bekleriz istifade etmiş oluruz.
Buraya (siteye) geldiğimde niçin geldin demediler girmediğim zamanlarda da niçin gittin demediler.
Vel hasıl her işin, her yolun yolu yordamı, erkan ve adabı vardır.
“Do. Or do not. There is no try.”
Yorumları: 2.160
Konuları: 260
Rep Puanı: 4.670 Uzman
Bir çok platformda yazıyoruz, kurunsal firmalar ile maillerşiyoruz.
Bazen hızlı yazdığımızdan bir anlık dikkatsizlikten, telefon kullanıyor isek klavyenin otomatik düzeltmesinden, kelimeler eksik veya hatalı harf olabiliyor.
Bunlara hoş görülü olmak gerekiyor. O arkadaşla yan yana olsanız ve türkçesi bozuk desen gülersiniz şaka olduğu bilirsiniz ama internet ortamı duygusuzdur her türlü anlaşılabilir. Bu yüzden daha anlayışlı konuşmak doğru olur.
Arkadaş tarih yerine darih değil de, t@rih yazsaydı o üyenin forumdan banlanması için yönetime elimden gelen baskıyı yapardım. Ama darih yazmasının yanlışlıkla olduğu açık.
TDK bekçiliği yapmanıza gerek yok, Eğer gerekirse burda bir yönetim var açar mesajı düzenler. Veya üyeyi uyarır üye düzenler.
Yorumları: 859
Konuları: 9
Rep Puanı: 1.774 Programcı
arkadaşın beklentisi sen halısın kusura bakma özür dilerim şeklinde idi sanarım ilk mesajda kendini ifade etmiş, kendini eleştirin kişelere karşı eleştirel cevap vermesi iyi olmamış
Yorumları: 401
Konuları: 25
Rep Puanı: 2.193 Programcı
(18-03-2018, Saat: 20:04)serhatil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bir saygısızlık yada hakarette bulunmamışken...
"ya da" ayrı yazılır türkçesi bozuk  *
* espri amacli yazilmistir.
|