Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adeletin Bu mu Cazgır?
Eleştiri olumlu yapılırsa fayda sağlar. Kıyafetine şu kombini yaparsan yakışır demekle tipi bozuk demek çok farklı şeyler. Dil kurallarını bildiğiniz kadar üslubunuzuda yumuşatmanızı öneririm
Topluluk mopluluk yok :/
Bu tip konular her forumda mevcuttur malesef. Sadece bunu merak ediyorum bu forumda bulunan değerli üye Ali Zairov Azeri olduğu için şimdi yazarken azerce bir şey yazarsa (YANLIŞLIKLA) kendisi banlanacak mı? Ya da ben mesela doğma büyüme Türk değilim Bosnaliyim yanlışlıkla bir şey yazarsam ban yiyecek miyim merak ediyorum??
Smile 
Arkadaşlar Benim önerim bu konuyu kapatıp haftaya güzel başlıyalım 
geçmişte o oldu bu olduyu unutalım. 

Fesih Hocam Kitap ne oldu mesala smile.png
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Yazmak istemiyordum ama şu Türkçe hatası konusuna takılmayın arkadaşlar.

Konunun yazılanlar ile manipüle edilmesine müsaade etmeyin lütfen.

Arkadaşa bana cevap hakkı doğurduğu için özel mesaj ile yazdığım iki iletiden sonuncusundan bir kupleyi burada paylaşayım konuyu özetlesin

(Her iki yazı da oldukça yapıcıydı, öncelikle bildireyim de) 

Bu konunun basit bir Türkçe hatası gibi görünmesinin de sonu gelsin.

Idea
...
...
Türkçesini iyi kullanan kişi metafor yaparken karşıdakinin yüzünde bir tebessüm oluşturur. Hem de anlatmak istediğini anlatır. Yani Türkçe tek başına yetmez, iyi kullanmak için çaba ister.

(1) Darih nedir? Türkçesi bozuklar.
(2) Klavyeler küçüldü, harfler birbirine yakınlaştı. Türkçemiz bundan nasibini kötü almasın. Düzeltme butonunu kullanalım, imla hatalarımızı düzeltelim. Türkçemiz temiz kalsın.

Şimdi empati kurun hangisi ile karşı karşıya kalmak istersiniz. Eleştirim buna ilişkin. 
Ben 4 kelime ile ifade ettim, sen 18-20 kelime sarf ettin diyorsan bu cevabı hiç yazma (4) kelime tasarruf et ama duygular iyi kalsın.

G.O.R.A filminde Cen YILMAZ'ın "Amerikan sineması sözüm sana" diye başlayan cümlesi var ya. Onun gibi başlmak istemiyorum. Kimse mükemmel değil çünkü. Türkçesi bozuk olsa da sizin yazdıklarınızı okudukça, yazdıkça üşenmeyip daha iyisini yazıyor olacaklar. 

Kötü iyiye örnek olamaz, kalite kendiliğinden gelir. Edilgen yapı kurmak (şu olması gerekmez mi, şunun yapılması gerekmez mi?) şeklinde değil etken yapı kurmak ( bunu şunun için soruyorum, ben şöyle denedim, siz de şöyle deneyin ) daima yapıcı olacaktır.

Saygı ve sevgilerimle.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(19-03-2018, Saat: 10:23)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Benim önerim bu konuyu kapatıp haftaya güzel başlıyalım 
geçmişte o oldu bu olduyu unutalım. 

Fesih Hocam Kitap ne oldu mesala smile.png

Geçen hafta bu amaçla Ankara'daydım. BTG ile görüşüp demo bir baskı yapacaktık. Fakat BTG'nin bir fuar organizasyon hazırlığına denk geldim. 
Dolayısıyla bu anlamda bir görüşme sağlayamadık. 
İkinci bir görüşmeyle kitabın nihai durumunu belirlemeye çalışacağız. Karşı taraftan kesin bir görüşme tarihi alamadığımdan, burada bir tarih veremiyorum.
Hayırlısıyla en kısa zamanda yayınlarız İnşallah.
DelphiCan'dır!

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi