Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumda Bulunan Bazı Eksikler
Merhabalar sayın yöneticilerimiz ve modlarımız,

Bazı konularda formun yetersiz/eksik olduğunu gördüm. Önereceğim maddeleri eklerseniz hem Google, Yandex gibi arama motorlarının bakış açısını değiştirmiş olup hemde evrensel ziyaretçi kazanacağınızı umut ediyorum. 
  • SSL sertifikası
Ücretsiz sertifikalar mevcut. Biri Let's Enc. diğeri ise CloudFlare tarafından verilen SSL sertifikası. Bu sertifika ile birlikte hem arama motorları daha iyi indekslemiş olacak hemde güvenliği bir tık ileri çıkarmış olacaksınız.

• CloudFlare
1 saat önce siteye giriş yapamadım "Too many connections" hatası yüzünden. Bunun sebebi gereksiz botlar veya DDos saldırısı olabilir(DDos olmaz ama yinede tahmin.). Bunun için yine ücretsiz paketinde bulunan siteye giriş yaparken kontrol etme işlemi. Giriş yapacaklar 5sn bekletildikten sonra içeri alınıyor.

Sitem kaç haftadır saldırı altında olduğu için bende aynı şekilde bir önlem aldım bkz. halilhanbadem.com
  • İngilizce çeviri eklentisi
Birçok forumda dikkat ettiğim birşey. Ana dil haricinde diğer üyelerinde yararlanması için bir eklenti. Yukarı kısımda İngilizce veya Türkçe seçeneğini seçip otomatik çeviri yapıyor. DelphiCan yavaş yavaş yabancı üyeler almaya başladığını gördüm. Bu eklenti daha çok ziyaretçiye neden olabilir.

• Emoji paketleri
Emoji paketlerinin çok eski olduğunu düşünüyorum. Daha çok seçenekli ve hatta var ise developer temalı emojiler ile güncellenebilir. Malum günümüzde emoji yazılan yazının ne denli bir ruh hali ile yazıldığını ifade etmekte.
  • URL yapıları
URL yapıları, üye olmadan linkler gözükmüyor. Bu üye çekmek için iyi ama birde bir üye tarafından emek verilerek yapılan bir proje/
kodlama REP puanı verilmeden indirilip işi görülüyor. Üyeler kendi paylaştıkları linki REP puan verilmeden gizli tutan eklentiler ile kendi emeğinin(sanal olarak) almış olur. Böylelikle iki tarafta mutlu mesut yaşar. Tabi bu çok önem arz eden bir şey değil.

Şu anda aklıma bulunan bazı eksikleri sıraladım. Umarım yöneticilerimiz ve modlarımız açısından en yakın sürede bu konulara karşı bir ekleme/güncelleme getirilebilir.

Teşekkürler,
İyi çalışmalar.
kisisel_logo_dark.png

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Forumda konuların okunmuş görünmesi shooterman 3 3.681 14-12-2019, Saat: 10:29
Son Yorum: Halil Han BADEM
  forumda keşke web yazılım kategoriside olsa admin02 12 10.109 16-08-2019, Saat: 20:08
Son Yorum: Halil Han BADEM
  Forumda ki emojilerin güncellenmesi Halil Han BADEM 5 5.646 09-11-2017, Saat: 10:15
Son Yorum: Hashshashin

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi