Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sql Filtre (İçinde "a" harfi geçenler)
#1
Bi sorum olacak yardım ederseni sevinirim.delphide Checkbox .check durumundaysa sadece icinde a harfi gecen isimleri dbgrid nasıl yazdırabilirim.mesela memleket=ankara olanı getiriyor
ancak (adı like ) burda nasıl yazacagım.
Cevapla
#2
(12-01-2019, Saat: 23:19)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bi sorum olacak yardım ederseni sevinirim.delphide Checkbox .check durumundaysa sadece icinde a harfi gecen isimleri dbgrid nasıl yazdırabilirim.mesela memleket=ankara olanı getiriyor
ancak (adı like ) burda nasıl yazacagım.

Merhabalar,

Sorunuzu yanlış anlamadı isem;

if CheckBox.Checked=True then

Query.Close;
Query.SQL.Clear;
Query.SQL.Add(' select id, il, ilce from TBLILLER where il'+QuotedStr('%a%'));
Query.Open;
gibi bir çözüm işinize yarar umarım.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
hemen deniyorum teşekürler

hata vermiyor ancak calışmıyorda
Cevapla
#4
(12-01-2019, Saat: 23:31)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hemen deniyorum teşekürler

hata vermiyor ancak calışmıyorda

Merhaba,

Lütfen kodlarınızı paylaşırmısınız. Kontrol etmek ve yapılan eksiğin tespiti açısından son derece çok önemli.
Örneğin, hangi veri tabanını kullanıyorsunuz.

Yine örnek teşkil etmesi adına; MySQL
Aşağıdaki SQL kod örneğini bir IDE ile denerseniz çalıştığını göreceksiniz.

SELECT *FROM (
      select 'ANKARA' as il
             union all
      select 'ADANA' as il 
             union all
      select 'İSTANBUL' as il
             union all
      select 'İZMİR' as il
             union all
      select 'MALATYA' as il
             union all
      select 'NEVŞEHİR' as il
) TBLILLER

where TBLILLER.il like "%A%"

Sorgu sonucu doğru geliyor.

y6VODk.png

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#5
https://hizliresim.com/y6VOvj üsteki komut calısıyor.
Cevapla
#6
(12-01-2019, Saat: 23:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://hizliresim.com/y6VOvj üsteki komut calısıyor.

Merhabalar,

Kodunuzu bu şekilde güncelleyip deneyin lütfen.


if CheckBox1.Checked=False then
begin
       AdoQuery1.Close;
       AdoQuery1.SQL.Clear;
       AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where yas=30');
       AdoQuery1.Open;
end
else
begin
       AdoQuery1.Close;
       AdoQuery1.SQL.Clear;
       AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where adi like'+QuotedStr('%a%'));
       AdoQuery1.Open;

end;


Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#7
Teşekkürler Allah razı olsun.
Cevapla
#8
(13-01-2019, Saat: 00:05)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler Allah razı olsun.

Merhaba,

Cümlemizden.

if Then Else bloğunuz da hata vardı
. Kodlarınız bu neden ile çalışmıyordu.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#9
Peki AdoQuery1.SQL.Add('select *from tablo1 where adi like'+QuotedStr('%a%')); bunu devamında mesela Yas 20 ile 30 arasında olanları olanları nasıl getirimi aynı komut içerisinde
Cevapla
#10
Merhaba.

SQL de BETWEEN komutunu incelemenizde fayda var. Sonrasında AND ile birleştirip tek sorguda işi çözebilirsiniz.
Bazen daha ileriye ulaşmak için bir kaç adım geri gitmek mecburidir. Çünkü en ileri sıçrayışlar iki adım geriden başlar.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Harf ve sayıları içinde farklı karakterleri ayıklama BGNew 7 870 23-12-2019, Saat: 23:48
Son Yorum: enigma
  Form yada panel içinde taşıma info@guzelceker.com 2 494 13-12-2019, Saat: 15:15
Son Yorum: ozcanm
  readcomponent içinde isim değiştirme info@guzelceker.com 0 306 28-11-2019, Saat: 11:04
Son Yorum: info@guzelceker.com
  Fonksiyon içinde create edilenler seci20 8 1.452 22-07-2019, Saat: 15:38
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 1.001 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi