Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Önermiyorum - 9 (MySQL'de ALTER komutunun olmaması)
#11
ALTER Komutu MySQL'de de var MariaDB'de de var. Bunun bir çok varyasyonu olduğu için hangisinin kastedildiği belirsiz
16VZEb.png

YouTube Delphi Tips

"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır" P.Safa
WWW
Cevapla
#12
(15-01-2019, Saat: 11:01)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
  SELECT
    B.Alan1,
    B.Alan2,
    B.Alan1 + '-' + B.Alan2 AS BenimYeniAlanim
  FROM BenimTablom B;

Tugrul abi + konusunda bence mySql'e kızma , sql de string alanları + ile toplayan bir tek sql serveri gordum. Bunun standartı normalde || seklinde olmasi gerekiyor.

Firebird ve DB2 ' da bu sekilde. Microsoft her zaman oldugu gibi standartlari kendi kafasina gore degistirmis gibi.

Burda mysql'e kizabilecegim nokta su olur. icinde - karakteri gecen string bi ifadeyi double tipinde dondurmek. cok enteresan olmus
WWW
Cevapla
#13
(15-01-2019, Saat: 22:08)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ALTER Komutu MySQL'de de var MariaDB'de de var. Bunun bir çok varyasyonu olduğu için hangisinin kastedildiği belirsiz
16VZEb.png

Bakın ALTER PROCEDURE için MySQL yardım dökümanı ne diyor :

Alıntı:This statement can be used to change the characteristics of a stored procedure. More than one change may be specified in an ALTER PROCEDURE statement. However, you cannot change the parameters or body of a stored procedure using this statement; to make such changes, you must drop and re-create the procedure using DROP PROCEDURE and CREATE PROCEDURE.

Kod içeriğini ve parametrelerini değiştiremediğim bir ALTER metodu !
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla
#14
(16-01-2019, Saat: 00:26)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-01-2019, Saat: 11:01)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
  SELECT
    B.Alan1,
    B.Alan2,
    B.Alan1 + '-' + B.Alan2 AS BenimYeniAlanim
  FROM BenimTablom B;

Tugrul abi + konusunda bence mySql'e kızma , sql de string alanları + ile toplayan bir tek sql serveri gordum. Bunun standartı normalde || seklinde olmasi gerekiyor.

Firebird ve DB2 ' da bu sekilde. Microsoft her zaman oldugu gibi standartlari kendi kafasina gore degistirmis gibi.

Burda mysql'e kizabilecegim nokta su olur. icinde - karakteri gecen string bi ifadeyi double tipinde dondurmek. cok enteresan olmus

Sadettin'im, mantıksal VEYA (||) operatörünü string birleştirme için belirleyen Ansi komitesindeki adamların ne düşündüğünü bilmiyorum, muhtemelen C'den esinlenmişlerdir; ama bence en mantıklısını Micro$oft yapmış. + işareti programlamadan hiç anlamayan birisi için bile tahmin edilebilir sonuçlara vesile olur. Mantıken de olması gereken budur.
Matematikte toplamanın işareti olan işaretin her yerde geçerli olması gerekir.

Kısacası, mantığın dışına çıkan diğerlerini eleştirmelisin, Microsoft yerine. -ki Micro$oft'u da hiç sevmem-
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mysql DB Hatası powerghost 1 100 09-07-2020, Saat: 09:37
Son Yorum: wiseman
  MYSQL Tunning powerghost 8 473 16-06-2020, Saat: 14:12
Son Yorum: wiseman
  MySQL json sunucu örneği esistem 3 868 25-12-2019, Saat: 11:04
Son Yorum: Halil Han Badem
  MySQL 8.0 Windows x86 (32Bit) Sürümü Download hi_selamlar 9 1.462 10-12-2019, Saat: 17:43
Son Yorum: uparlayan
  MySQL de Aynı tabloda ki 2 farklı alanı kıyaslayan sorgu vkamadan 4 1.021 23-10-2019, Saat: 18:23
Son Yorum: vkamadan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi