Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Form Deactivate
#6
(08-04-2019, Saat: 17:24)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-04-2019, Saat: 16:54)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: FormDeactivate olayında çağırdığınız Hide kodunu remarklayıp, aşağıdaki gibi bir kod ile denermisiniz:

  TThread.CreateAnonymousThread(
    procedure
   begin
       Sleep(50);

     TThread.Queue(
       nil,

       procedure
       begin
         Hide;
       end
     );
   end
 ).Start;

@Tuğrul HELVACI hocam,
Konu ile pek alakası olmasa da kullandığınız kodda aklıma takılan bir soruyu sorayım.
Thread içinde kullandığınız SysUtils kütüphanesine ait Sleep() metodu ile TThread class metodunda yer alan TThread.Sleep() arasında bir fark var mı?
Sleep veya TThread.Sleep'i nerelerde kullanmak daha doğru olacaktır?

Merhaba üstad, esasen Windows işletim sistemi açısından bir fark yok. Sizin de göreceğiniz üzere her ikisi de; kernel32.dll içindeki Sleep metoduna yönleniyorlar. Lâkin, TThread.Sleep işletim sisteminin windows olmaması durumunda da kullanılabiliyor. Aradaki tek fark bu, benim bildiğim kadarı ile.

Ayrıca belirtmek isterim ki, normalde Sleep çağrımını hiç yapmamak en iyisidir. Çünkü Sleep çağrımı ile işletim sistemine; "kardeş ben şu köşede şu kadar milisaniye bir uyuyayım, vakti gelince beni uyandırırsın" demektir. Tabii her zaman istediğiniz zaman kadar sonra uyandırılacağınız kesin değildir, biraz zaman sapması olabilir. Bu mesele işletim sisteminin iç yapısı (Round Robin/Scheduling) ile ilgilidir.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
WWW
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Form Deactivate - Yazar: narkotik - 08-04-2019, Saat: 12:57
Cvp: Form Deactivate - Yazar: Tuğrul HELVACI - 08-04-2019, Saat: 16:54
Cvp: Form Deactivate - Yazar: narkotik - 08-04-2019, Saat: 17:03
Cvp: Form Deactivate - Yazar: Fesih ARSLAN - 08-04-2019, Saat: 17:24
Cvp: Form Deactivate - Yazar: Tuğrul HELVACI - 09-04-2019, Saat: 09:01
Form Deactivate - Yazar: narkotik - 08-04-2019, Saat: 18:54
Cvp: Form Deactivate - Yazar: Tuğrul HELVACI - 09-04-2019, Saat: 09:08

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi7 DBGrid'e sağ tık yaparak form açmak batuhann 6 418 18-04-2020, Saat: 22:17
Son Yorum: denizfatihi
  ekranın köşesine yapışık bir button, form erdogan 4 455 03-03-2020, Saat: 15:56
Son Yorum: erdogan
  Form yada panel içinde taşıma info@guzelceker.com 2 499 13-12-2019, Saat: 15:15
Son Yorum: ozcanm
  Sekmeler Halinde Form Açılması apachi2006 17 2.393 28-10-2019, Saat: 12:16
Son Yorum: apachi2006
  Çok sayıda form'daki DBgridlerin kolon genişliğini değiştirmek boreas 6 1.229 10-07-2019, Saat: 15:09
Son Yorum: boreas



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi