Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dbexpress + Firebird ip ve port Bilgisi
#1
Herkese merhaba, 
delphi 7, dbexpress ve firebird veritabanını kullanıyorum.


 
       SQLConnection1.Params.Values['Database'] := 'C:\FB\ABC.FDB';
        SQLConnection1.Params.Values['User_Name'] := 'kullanici';
       SQLConnection1.Params.Values['Password'] := 'sifre';

bu kodda problem ile karsilasmiyorum. Sanırım local de olduğundan dolayı.
Ama benim ip ve port bilgisi girmem gerekiyor.
ip adresim : 192.168.1.29
firebird portum : 3057

 
            SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';
            SQLConnection1.Params.Values['User_Name'] := 'kullanici';
            SQLConnection1.Params.Values['Password'] := 'sifre';

           QM.Active:=false;
           QM.CommandText:='select  ADI, SOYADI from PERSONEL';
           QM.Active:=true;

           QCM.Active:=true;
           QCM.First;
           while not QCM.Eof do begin
             for k := 0 to QCM.FieldCount-1 do begin
                Memo1.Lines.Add(QCM.Fields[k].AsVariant);
             end;
           QCM.Next;
           end;

unknown error code 65535 hatası alıyorum.
Bir türli işin içinden çıkamadım.
yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevapla
#2
Bence ilk olarak
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';

192.168.1.29 Ip'adresli pc de
3057 portuna telnet ile gidebiliyormusunuz ona bakın
2. Olarak Güvenlik Duvarında gelen kurallar kısmında
TCP ve Udp de 3057 portlarına izin veridiniz mi
Dışarıdan girecek kullanılar Guesler
192.168.1.29\c\Fb\abc.fbd dosyasına direk ulaşamazlar
onun için farklı bir dizine alıp oraya şifreli bir paylaşım verip
Delphi tarafında login oldurarak gitmeniz gerekebilir.
kolay gelsin.
Cevapla
#3
(18-04-2019, Saat: 22:27)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence ilk olarak
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';

192.168.1.29 Ip'adresli pc de
3057 portuna telnet ile gidebiliyormusunuz ona bakın
2. Olarak Güvenlik Duvarında gelen kurallar kısmında
TCP ve Udp de 3057 portlarına izin veridiniz mi
Dışarıdan girecek kullanılar Guesler
192.168.1.29\c\Fb\abc.fbd dosyasına direk ulaşamazlar
onun için farklı bir dizine alıp oraya şifreli bir paylaşım verip
Delphi tarafında login oldurarak gitmeniz gerekebilir.
kolay gelsin.
 cevabınız için teşekkürler hocam.

- Telnet ile girebiliyorum.
- Güvenlik duvarına port izinlerini verdim, hatta güvenlik duvarını pasife aldım.
- Dışarıdan herhangi bir erişim olmayacak.

malesef bunlara rağmen hata alıyorum.
uzun süredir araştırıyorum ama bir çözüm bulamadım.
Cevapla
#4
Hocam FB standart olarak 3050 ve 3051 portlarını kullanmaktadır. Siz FB içinde ve Win firewall de bunu 3057 olarak mı değiştirdiniz?

Eğer değiştirmediyseniz standart portu, Connection kod şu şekilde olmalı:

SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '192.168.1.29:C:\FB\ABC.FDB';
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#5
(19-04-2019, Saat: 00:16)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam FB standart olarak 3050 ve 3051 portlarını kullanmaktadır. Siz FB içinde ve Win firewall de bunu 3057 olarak mı değiştirdiniz?

Eğer değiştirmediyseniz standart portu, Connection kod şu şekilde olmalı:

SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '192.168.1.29:C:\FB\ABC.FDB';

Evet hocam 3057 olarak değiştirdim. 
Bu port uzerinden aynı veritabanında baska bir uygulama calışıyor yani port değişikliğinde bir problem olduğunu sanmıyorum.
Cevapla
#6
o uygulamada nasıl kullanılmış peki Connection string? Benim yazdığım gibi portsuz denediniz mi? (Gerçi potsuz olacağını sanmıyorum port değiştirdiğiniz için.. Standar 3050-3051 e gidecektir.. port kapalı olduğu için patlayacaktır)
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#7
(19-04-2019, Saat: 00:36)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: o uygulamada nasıl kullanılmış peki Connection string? Benim yazdığım gibi portsuz denediniz mi? (Gerçi potsuz olacağını sanmıyorum port değiştirdiğiniz için.. Standar 3050-3051 e gidecektir.. port kapalı olduğu için patlayacaktır)

malesef o uygulamanın kaynak kodlarını göremiyorum.
ip' siz ve portsuz denediğimde problem yok.
işin içine ip ve port girdiğinde patlıyor.
Cevapla
#8
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';
buradaki bağlantı cümlesi bana biraz sıkıntılı gibi geldi Big Grin
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29:3057:C:\FB\ABC.FDB';
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29,3057:C:\FB\ABC.FDB';
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';
IP adresinden Sonra : iki nokta ile yada virgül ile port adresi girilir diye düşünüyorum ve Ağ Yolu Olduğu için
\\ başında olması gerekebilir
Bu şekilde deneyebilirmisiniz ?

Kendi Sitesinde
Beside TCP/IP you can also connect via Named Pipes (a.k.a. NetBEUI or WNET) protocol. In that case, the connection string looks like this:

\\MYSERVER\C:\db\mydb.fdb
\\MYSERVER@gds_db\C:\db\mydb.fdb

bu şekilde yazmış

Ben Bir ara FB databaseyi denemek için bi uygulama yazmıştım Ağ üzerinden çalışan da bakayım
Bulursam orada kullandığım kodu atayım Smile
Cevapla
#9
(19-04-2019, Saat: 04:45)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';
buradaki bağlantı cümlesi bana biraz sıkıntılı gibi geldi Big Grin
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29:3057:C:\FB\ABC.FDB';
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29,3057:C:\FB\ABC.FDB';
SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';
IP adresinden Sonra  : iki nokta ile yada virgül ile port adresi girilir diye düşünüyorum ve Ağ Yolu Olduğu için
\\ başında olması gerekebilir
Bu şekilde deneyebilirmisiniz ?

Kendi Sitesinde
Beside TCP/IP you can also connect via Named Pipes (a.k.a. NetBEUI or WNET) protocol. In that case, the connection string looks like this:

\\MYSERVER\C:\db\mydb.fdb
\\MYSERVER@gds_db\C:\db\mydb.fdb

bu şekilde yazmış

Ben Bir ara FB databaseyi denemek için bi uygulama yazmıştım Ağ üzerinden çalışan da bakayım
Bulursam orada kullandığım kodu atayım Smile

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. 
Belirttiğiniz şekilde denemeler yaptım. Aşağıdaki hataları aldım.

SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29:3057:C:\FB\ABC.FDB';
Connection failed SQL Server Error : Unable to complate network request to host "192.168.1.29:3057:C:" failed to establish connection.


SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29,3057:C:\FB\ABC.FDB';
Connection failed SQL Server Error : I/O error during "CreateFile (open" operation
for file "\\192.168.1.29" Error while trying to open file.

SQLConnection1.Params.Values['Database'] := '\\192.168.1.29/3057:C:\FB\ABC.FDB';
Connection failed SQL Server Error : unavailable database

Alıntı:Ben Bir ara FB databaseyi denemek için bi uygulama yazmıştım Ağ üzerinden çalışan da bakayım

Bulursam orada kullandığım kodu atayım Smile

Çok sevinirim hocam..
Cevapla
#10
FB kullanmadığım için sadece tahmin:
Burada yazdığına göre IP adresi ve Port bilgisi HostName parametresi ile belirtiliyormuş.

FireDac kullanıldığında ise Server parametresi ile belirtmek gerekiyormuş:
https://firebirdsql.org/file/documentati...arams.html
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Port asılı kalma sorunu. seci20 2 174 10-05-2020, Saat: 04:12
Son Yorum: seci20
  Firebird veri tabanlı programda arama filitreleme baloglurecep 3 347 18-03-2020, Saat: 11:51
Son Yorum: anemos
  Karel Ms128 Com port Bilgi almak erdem55 16 3.916 10-01-2020, Saat: 15:15
Son Yorum: fmesta
  FireDac Firebird 2.5 Versionu desteklemiyormu ? Mert_37 5 634 05-01-2020, Saat: 20:35
Son Yorum: Mert_37
  Firebird table event larını takip etme(fdeventalerter) 41linea41 10 1.592 02-01-2020, Saat: 17:12
Son Yorum: 3ddark



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi