Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stok Takip Programı
#1
Programlama konusunda tecrübeli arkadaşlardan bir ricam olacak.
ilk defa kapsamlı bir program üzerinde çalışıyorum. bir stok takip programı yapmaya çalışıyorum. bu bağlamda 
 gerek arayüz, gerek veritabanı,gerek sql ve aklıma gelmeyen diğer her konuda her türlü tavsiyenizi almak isterim. 
mesela takıldığım bi konu şu oldu. ana formda page control ekledim bu sayfada bir combobox nesnesi var.
comboboxın içeriğinin veritabanından çekiyorum.  ilgili kodları tabsheet'in show olayına mı yazmalıyım yoksa ana formun create olayına mı
ya da başka bir yere mi?
her türlü yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
#2
Combobox'un içine dolduruğun içerik ne kadar orası önemli ?
Combobox'a ne kadar veri doluyor ?

Eğer veri çok fazla ise form create olurken yavaş açılacaktır çünkü combobox'un dolası gerekecek.
Form açıldıktan sonra yazmak daha mantıklı yani tabsheet'e
naçizane fikrim. Tabi ustalarımız daha iyi bilirler
Cevapla
#3
(24-05-2019, Saat: 21:51)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Combobox'un içine dolduruğun içerik ne kadar orası önemli ?
Combobox'a ne kadar veri doluyor ?

Eğer veri çok fazla ise form create olurken yavaş açılacaktır çünkü combobox'un dolası gerekecek.
Form açıldıktan sonra yazmak daha mantıklı yani tabsheet'e
naçizane fikrim. Tabi ustalarımız daha iyi bilirler

çok fazla veri yok max 10 tane eleman olur
Cevapla
#4
Selamlar
Genelde tabsheetin onshow eventini kullanmanız daha iyi olur. Çünkü, formun oncreate olayına yazarsanız, veritabanına çalışma zamanında ekleyeceğiniz veriler görünmeyecektir. Bu sebeple tabsheet onshow daha mantıklı bir süreç olacaktır. Veritabanını seçmek size kalmış. MSsql, Mysql, Firebird vb.. verilerinizin yoğunluğuna göre, ücretli ya da ücretsiz veritabanlarını almak size kalmış.
Cevapla
#5
arkadaşlar ms sql'den delphiye parametre göndermek istiyorum. aşağıdaki kodda @sonuc parametresini delphiye gönderip orada göstermem lazım. nasıl yapabilirim ?

ALTER PROC [dbo].[guncel_maliyet](
@urunid int,
@tar1 date,
@tar2 date,
@tutaral real,
@tutarsat real,
@sonuc real output
)as
SET @tutaral=(select SUM(alis_tutar) from alis_tbl where alis_tarih_saat between @tar1 and @tar2 and alis_urunID=@urunid)
SET @tutarsat=(select SUM(satis_tutar) from satis_tbl where satis_tarih_saat between @tar1 and @tar2 and satis_urunID=@urunid)
SET @sonuc=@tutaral-@tutarsat
Cevapla
#6
(25-05-2019, Saat: 04:40)harezmi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar ms sql'den delphiye parametre göndermek istiyorum. aşağıdaki kodda @sonuc parametresini delphiye gönderip orada göstermem lazım. nasıl yapabilirim ?

ALTER PROC [dbo].[guncel_maliyet](
@urunid int,
@tar1 date,
@tar2 date,
@tutaral real,
@tutarsat real,
@sonuc real output
)as
SET @tutaral=(select SUM(alis_tutar) from alis_tbl where alis_tarih_saat between @tar1 and @tar2 and alis_urunID=@urunid)
SET @tutarsat=(select SUM(satis_tutar) from satis_tbl where satis_tarih_saat between @tar1 and @tar2 and satis_urunID=@urunid)
SET @sonuc=@tutaral-@tutarsat

Farklı soruları farlı konu başlıklarında sorsanız daha iyi olur
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#7
mantıklı. bu şekilde sorum da görülmedi sanıyorum
Cevapla
#8
Ticari program yazmak o kadar kapsamlı bir mesele ki bunu sadece bir pencereye veya bir veritabanı sorgusuna indirmek çok doğru olmaz.

Benim Size tavsiyem. Ticari program yazmadan önce teknik iç komutlarla, veritabanı sorgularıyla ilgili bilgi sahibi olmanız. Her şey hakkında küçük küçük denemeler yapıp önce kendinizi yetiştirmenizdir. 

Bunun için gerekirse 6 ay gerekirse 1 sene zaman ayırın derim. 

Çünkü, bir şeyi yapmaktan daha önemlisi yapmaya çalışmaktır.

Bu Size, hafızanızda küçük ipuçları ile bir yapı oluşturacaktır.

Büyük projeyi geliştirmek, Sizin için en son safha olmalıdır.

Bu, araçların tork gücü gibi birşeydir. İlk etapta bir şey yapmazsınız ancak sonra bir başlarsınız ki, alıp götürmüşsünüzdür.

Aksi takdirde, yolda çok takılırsınız. Takılmakla kalmaz aynı zamanda odaklandığınız şeye çok sığlaşırsınız. 

Önce bilgi. Smile
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  arkada kalan programı öne almak hk. sadikacar60 0 344 26-02-2020, Saat: 00:15
Son Yorum: sadikacar60
  Firesiz kesim programı woywod 3 907 18-02-2020, Saat: 20:35
Son Yorum: woywod
  Firebird table event larını takip etme(fdeventalerter) 41linea41 10 2.704 02-01-2020, Saat: 17:12
Son Yorum: 3ddark
  Örnek Fatura Programı mustafaozpinar 5 1.971 29-07-2019, Saat: 10:46
Son Yorum: SimaWB
  Evrak arşivleme programı Kamuran Alpkaya 5 2.252 06-02-2019, Saat: 11:24
Son Yorum: idealist



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi