Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Quick reportta hem satır, hem sütünu db.den alma
#1
Merhaba arkadaşlar,
Quickreportta bir çıktı almaya çalışıyorum. İşin aslı sadece 57 tane satır yazacak bunu db.den alacak. Satırların yanyana yazıp her 4 satırda
bir sıra aşağıya inecek ve hücresel bir rapor almış olacağım.
Yani ;

1.satır ----1.Kayıt     2.Kayıt   3.Kayıt   4.Kayıt
2.satır ----5.Kayıt     6.Kayıt   7.Kayıt   8.Kayıt
..
.
.
15.satır ----57.Kayıt


isteğim bu şekilde çıktı alabilmek bunu nasıl yapabilirim ?

Teşekkürler.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#2
tamam dataset ayarını first - last olarak ayarla tasarım alanını aç orda db yi yukarıdan ekliyorsun eklendiğinde sağ tarafa fieldler listeleniyor
ordaki fieldleri yan yana koy ( tabi master bant içine )
ctrl+p yaptığında listelendiğini göreceksin
Cevapla
#3
Tek bir fielddan geliyor bütün kayıtlar
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#4
frxDBDataset1 nesnesinin property kısmındaki RangeBegin ve RangeEnd kısımları rbFirst ve reLast olacak
Fastreport Dizaynı açtığında Dosya -> Yeni Rapor diyorsun
En yukarıda Rapor -> Veri ye tıkla
gelen pencerede datasetin tikini işaretle tamam de
masterband ın sarı alanına çift tıkla
gelen yerden dataseti seç tamam de
şimdi tek yapman gereken sağ tarafta listelenmiş field adlarını sürükle masterband çerçevesinin içine at

eğer olmadı ise

fastreportla alakalı birşey yok gelen veriyi dbgrid yardımıyla konrol et bir tane kayır geliyor olabilir
Cevapla
#5
@boreas  QuickReport  ile ilgili bir soru sordu @dkadir  Fastreport ile alternatif çözüm üretmeye çalışmış Smile
Cevapla
#6
Fast ti Quick i geçtim sorunu anlatamadım sanırım.
Teek bir field var o da id. Birinci kayıt birinci satır birinci hücreye ikinci kayıt birinci satır ikinci hücreye dörtten sonra satır ikinciye geçecek. Yukarıda kayıt olarak gözükenletin hepsi aynı fieldde farklı kayıtlar. Müşteri tablosunda müşteri isimlerini Yan yana yazmaya çalıştığımı düşünün.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#7
Sorunu çözdüm. her kolon için ayrı memory table kullandım. birinde 1.sıra diğerinde 2. sıra ..4. sıra olarak 4 farklı memory table var. 1 table hareket ederse diğer 3 tabloda onun kayıt numarasına eşitleniyor.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Problem - ZKTeco Cihazlardan Anlık Veri Alma mad85 7 760 24-07-2020, Saat: 16:00
Son Yorum: mad85
  Inform AP modeli Ups'den veri alma, bağlantı sağlama 41linea41 0 168 15-07-2020, Saat: 09:52
Son Yorum: 41linea41
  Web'den Veri Alma MEDCEZİR 2 383 08-07-2020, Saat: 13:41
Son Yorum: mrmarman
  Kredi Kartı İle Ödeme Alma hi_selamlar 47 7.989 03-07-2020, Saat: 17:31
Son Yorum: klavye
  Webcam görüntü alma Nese 4 483 02-07-2020, Saat: 21:38
Son Yorum: Nese



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi