Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diger formdaki degiskenden veri cekme
#1
Merhaba,
Ben ornegin form1 ve form2 olmak uzere iki adet form var form1de Public kismina bir degisken tanimladim bu degiskeni form2den showmessege(form1.degisken) dedigimde acces violation hatasi aliyorum sorunum nedir anliyamadim yardimci olurmusunuz?
Muharrem ARSLAN
WWW
Cevapla
#2
Merhaba,

Bende şu anda bir hata alıyorum. Hata iki adet değişkenim var; eşitliyorum eşitlemiyor sorun nedir? Big Grin

Güzel kardeşim soruları biraz daha açık yaz ki bizde anlayalım. Değişken ne değişkeni. String, Integer, Real? Şimdi tahminler ile ilerleyeceğim o zaman. Büyük ihtimalle string, integer tipli bir değişken yerine TStringList gibi create edilmesi gereken bir nesne değişkeni kullanıyorsun. Yine büyük ihtimalle Form1'de tanımladığım değişkeni create etmediğin için bellekte bulamıyor nesneyi ve sana AV hatası veriyor.

İlk olarak Form1 create ediliyorsa Form1'in OnCreate eventi ile değişkenini create et. Sorunun çözülmesi lazım.

Tabi bu verdiğim cevap tamammiyle soru soruş şekline göre cevapladım.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#3
 public

    _HASTA_KODU:integer;
degiskendim su sekilde yani illa kullanmakmi gerek bu degiskeni form 1 de
Muharrem ARSLAN
WWW
Cevapla
#4
(04-07-2019, Saat: 09:36)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Ben ornegin form1 ve form2 olmak uzere iki adet form var form1de Public kismina bir degisken tanimladim bu degiskeni form2den showmessege(form1.degisken) dedigimde acces violation hatasi aliyorum sorunum nedir anliyamadim yardimci olurmusunuz?

Formu create ettiğine eminmisin normalde kullanabilirsin
debug modda show oncesi formun durumunu bir kontrol etmeni öneririm

(04-07-2019, Saat: 09:50)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
 public

    _HASTA_KODU:integer;
degiskendim su sekilde yani illa kullanmakmi gerek bu degiskeni form 1 de

unit Unit2;

interface

uses
 Winapi.Windows, Winapi.Messages, System.SysUtils, System.Variants, System.Classes, Vcl.Graphics,
 Vcl.Controls, Vcl.Forms, Vcl.Dialogs, Vcl.StdCtrls;

type
 TForm2 = class(TForm)
   Button1: TButton;
   procedure Button1Click(Sender: TObject);
 private
   { Private declarations }
 public
   { Public declarations }
 end;

var
 Form2: TForm2;

implementation

{$R *.dfm}

uses Unit3;

procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  form3 := Tform3.Create( Self );
 ShowMessage(form3.Deger)
end;

end.
unit Unit3;

interface

uses
 Winapi.Windows, Winapi.Messages, System.SysUtils, System.Variants, System.Classes, Vcl.Graphics,
 Vcl.Controls, Vcl.Forms, Vcl.Dialogs;

type
 TForm3 = class(TForm)
 private
   { Private declarations }
 public
   { Public declarations }
   Deger : String;
 end;

var
 Form3: TForm3;

implementation

{$R *.dfm}

end.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#5
(04-07-2019, Saat: 09:50)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
 public

    _HASTA_KODU:integer;
degiskendim su sekilde yani illa kullanmakmi gerek bu degiskeni form 1 de

Tahminen formu create etmeden o forma ulaşmaya çalışıyorsun sonrası AV. İlk olarak create et @adelphiforumz hocamın dediği gibi.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#6
hocam create ediyorum baska bi sorun var cozersem sizide bilgilendirecegim
Muharrem ARSLAN
WWW
Cevapla
#7
Hocam ya create olayında bir sorun var.. yada sizin public değişkeninizde.. başka bir yerde olacağını sorunun sanmıyorum.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#8
Kodunuzu bilmiyorum ama kodla create etmiyorsanız formları otomatik create sırasında değişkenin olduğu formu kullanacağınızın üstüne almanız gerekiyor. Daha önce oluşturulması için.
Cevapla
#9
Hocam form 1 deki veriti form2 den cekecegime 1 deko veriyi form2 deki degiskene attim ve boylece sorunumu cozdum
Muharrem ARSLAN
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  cxGrid Linux sunucudan resim çekme KarahanMesut 3 246 06-08-2020, Saat: 23:31
Son Yorum: hayalyilmaz43
  Problem - ZKTeco Cihazlardan Anlık Veri Alma mad85 7 794 24-07-2020, Saat: 16:00
Son Yorum: mad85
  Inform AP modeli Ups'den veri alma, bağlantı sağlama 41linea41 0 174 15-07-2020, Saat: 09:52
Son Yorum: 41linea41
  Web'den Veri Alma MEDCEZİR 2 398 08-07-2020, Saat: 13:41
Son Yorum: mrmarman
  Webden Bir Alandan Veri Çekmek akissoftware 16 1.621 19-06-2020, Saat: 00:50
Son Yorum: mrmarman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi