Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çözüldü. Fastreport ta çalışma anında dataset atama
#1
Hayırlı akşamlar
Fastreport ta çalışma anında masterdata bandına dataset atama yapmak istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz. 

Aşağıdaki kod ile fast_rapor ikonunu çift tıklar ve sayfa üstündeki Data sekmesindeki datasetlerden
boya_DB_set  seçer ve masterband secili iken dataset olarak boya_DB_set seçersen rapor çalışıyor.
bu işlemi çalışma anında kod ile yapmak istiyorum ama masterband dataset ataması yapamadım.

 
 data_form.fast_rapor.Clear;
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.DataSet:=boya_DB_set;
 data_form.fast_rapor.DataSets[0].DataSetName := 'boya_DB_set';
 data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_logo') as Tfrxpictureview).Picture.LoadFromFile(cal_yol + 'logonuz.bmp');
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_kul') as Tfrxmemoview).Memo.Text := hextoascii(giris_prg.lisans_sahibi);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bas_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bit_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bas.Text;
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bit.Text;

 if rapor_turu.ItemIndex = 0 then data_form.fast_rapor.ShowReport(true); // true hafızadaki son raporu siler
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#2
https://www.fast-report.com/en/forum/lof...t7795.html
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
WWW
Cevapla
#3
bu şekilde bir komut olmalı.

data_form.fast_rapor.FindObject('MasterData1') as TfrxMasterData.DataSet := 'boya_DB_set';

(11-07-2019, Saat: 17:54)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://www.fast-report.com/en/forum/lof...t7795.html
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.

emeğiniz için teşekkür ederim. bu siteyi inceledim.
create edin sonra atama yapıyor.
direk atama yapamaz isem bu kullanacağım.

Yanlış sıralama sonucu zaman kaybetmişim.
önce raporu yükle sonra atamaları yap.
işlem aşağıdaki gibi tamam.


data_form.fast_rapor.Clear;
  data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.EnabledDataSets.Add(boya_DB_set);
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dataset de Edit veya İnsert hatası guvenlik 4 191 12-08-2020, Saat: 09:27
Son Yorum: DelphiCan
  Fastreport e-fatura dizaynı yapmak btnClick 1 294 20-07-2020, Saat: 16:44
Son Yorum: mkysoft
  Krityere göre listeleme - çözüldü ekank 3 441 16-07-2020, Saat: 22:05
Son Yorum: ekank
  (Çözüldü)Memory aşımı powerghost 14 1.221 16-07-2020, Saat: 10:50
Son Yorum: mrmarman
  [ÇÖZÜLDÜ SOLVED] Fast Report Kontrollü Component Gizleme 3ddark 0 217 01-07-2020, Saat: 17:08
Son Yorum: 3ddark



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi