Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Com port otomatik algilama
#1
Selamlar

Usb den takilan serial device larin takildigi anda sistemden  aldigi com port numarasini nasil otomatik event bazli yakalayabilirim bircok sey yazilmis ama kesin event bazli yakalayan bir konuya rastlamadim regeditten okuma vs yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
Cevapla
#2
Seri haberleşme componenetlerinde zaten comport listeleniyor. Dediğiniz USB sen comport çeviriciler de Windows üzerindeki comport larin içinde görünüyor. Bence component eventlerine bakın
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
WWW
Cevapla
#3
Ben cihaz takildigi anda sistemden aldigi com port nosunu algilatmak istiyorum

Bu arada cihazlar gsm modem normal usb depolama birimi degil
Cevapla
#4
nrcomm bileşen paketini inceleyebilirsiniz.

https://www.deepsoftware.com/nrcomm/

Demo klasöründeki "SerialPortInfo" isimli örnek sizin sorunuzun cevabı niteliğinde.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Birden fazla WSDL servisin otomatik güncellenmesi Abdullah ILGAZ 4 206 27-05-2020, Saat: 12:38
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  Port asılı kalma sorunu. seci20 2 174 10-05-2020, Saat: 04:12
Son Yorum: seci20
  Otomatik Veritabanı Oluşturma bnyamin86 7 655 25-03-2020, Saat: 00:29
Son Yorum: mcuyan
  IDE hakkında sorular(F8 Debug,Otomatik tamamlama) 41linea41 6 565 10-03-2020, Saat: 20:07
Son Yorum: kodamelesi
  Karel Ms128 Com port Bilgi almak erdem55 16 3.916 10-01-2020, Saat: 15:15
Son Yorum: fmesta



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi