Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi'den SP ile kayıt
#1
Merhaba;

Delphi tarafında ibstoredprocedure ile yaptığım kayıtta bir sorunum var, şöyleki
    with DM.SP_spiStok do
   begin
     Prepare;
     Params.ParamByName('stok_ad').AsString:=EdtStokAd.Text;
     Params.ParamByName('stok_birim').AsString:=CmbBirim.Text;
     Params.ParamByName('stok_alisfiyat').AsCurrency:=StrToCurr(EdtFiyat.Text);
     Params.ParamByName('stok_barkod').AsString:=EdtBarkod.Text;
     Params.ParamByName('stok_giris').AsCurrency:=0;
     Params.ParamByName('stok_cikis').AsCurrency:=0;

     TBlobField(SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim')).LoadFromFile(OpenPict.FileName);

     ExecProc;
     UnPrepare;
   end;

bu şekilde kayıtta hiçbir sorun yok fakat stokların resimlerini eklemek istediğimde tam resim ekleme kodları satırında hata veriyor. Hata

access violation at address C2950F40. Read of address C2950F40.

Kayıt kodu olarak aşağıda ki satırları ayrı ayrı denedim. İlk satır kayıt yapıyor ama yaptığı kaydı göstermeyi başaramadım.

     
SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim').AsBlob:= OpenPict.FileName;

SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName);

TBlobField(SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim')).LoadFromFile(OpenPict.FileName);

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla
#2
(29-09-2019, Saat: 14:32)Aktolgali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba;

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?

Kaydederken:

SP_spiStok.Parameters.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName, ftBlob);

Okurken:

TBlobField(ADOQuery1.FieldByName('stok_resim')).SaveToFile(SavePict.FileName);


şeklinde deneyebilirsiniz...

Kaynak:
https://stackoverflow.com/questions/1911...parameters
WWW
Cevapla
#3
(29-09-2019, Saat: 15:24)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-09-2019, Saat: 14:32)Aktolgali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba;

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?

Kaydederken:

SP_spiStok.Parameters.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName, ftBlob);

Okurken:

TBlobField(ADOQuery1.FieldByName('stok_resim')).SaveToFile(SavePict.FileName);


şeklinde deneyebilirsiniz...

Kaynak:
https://stackoverflow.com/questions/1911...parameters

@csunguray çok teşekkür ederim hocam, gösterdiğiniz yöntemle çözüldü.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla
#4
(29-09-2019, Saat: 15:24)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-09-2019, Saat: 14:32)Aktolgali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba;

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?

Kaydederken:

SP_spiStok.Parameters.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName, ftBlob);

Okurken:

TBlobField(ADOQuery1.FieldByName('stok_resim')).SaveToFile(SavePict.FileName);


şeklinde deneyebilirsiniz...

Kaynak:
https://stackoverflow.com/questions/1911...parameters

@csunguray hocam, verdiğiniz kodla olay çözülmüştü fakat şimdi yine hata veriyor. Ne olabilir anlayamıyorum. 

Verdiği hata şu
BLOB not found At procedure 'SPI_STOK' line: 32, col: 5

SP giriş parametrelerim de bu
CREATE OR ALTER PROCEDURE SPI_STOK(
   STOK_MARKA VARCHAR(25),
   STOK_AD VARCHAR(100),
   STOK_ALISFIYAT DECIMAL(6,4),
   STOK_SATISFIYAT DECIMAL(6,4),
   STOK_BARKOD VARCHAR(25),
   STOK_RESIM BLOB SUB_TYPE 0 SEGMENT SIZE 80)
AS
.
.
.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla
#5
Arkadaşlar, yanlış alarm. Şu anda her şey normal şekilde çalışıyor. Hiçbir değişiklik yapmadım.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 10.3 Rio KeyBindings Abdullah ILGAZ 5 199 19-05-2020, Saat: 02:37
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
Lightbulb Delphi Proje Yardım ThePixeL 18 1.166 29-04-2020, Saat: 02:28
Son Yorum: ThePixeL
  delphi clamav library sorunu, eroniko 6 408 27-04-2020, Saat: 03:27
Son Yorum: eroniko
Star Delphi projesinde WCF servisleri nasıl kullanılır? Abdullah ILGAZ 0 186 09-04-2020, Saat: 13:20
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  Delphi RIO da THTTPRio.WebNode.BeforePost Değişikliği vkamadan 1 252 31-03-2020, Saat: 09:46
Son Yorum: vkamadan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi