Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Server-client üzerinden Web arayüze erişim
#1
çalistigim firmanın Türkiye genelinde yaklaşık 4300 tane kiralık fotokopi/printer mevcut. Farklı markalar olduğu icin ortak bir panelden takip edilemiyor.

Ben marka bağımsız bir yazılım ile sarf malzeme ve sayaç bilgilerini tek panelden takip etmek istiyorum.

Genel hatları ile aşağıdaki gibi çalışacak.

Server client arasında indy kullanarak soket bağlantı oluşturacağım. Müşterilerin bir bilgisayarına kurduğum client yazılımı snmp ile cihazlardan gerekli verileri toparlayıp günde 1 kere servere tarafına iletecek. Server tarafında gelen veri firebird 3 veritabanımda duracak. Server tarafındaki uygulama ile veritabanındaki verileri görsel hale getirip gerekli raporları oluşturacağım.

Buraya kadar sorunum yok. Ama ilave olarak düşündüğüm kısım konusunda hiç fikrim yok. 

Yönetim programını serverda acınca cihazlarda ayar yapmak gerekirse Web arayüzüne bağlanmak gerekiyor. Suanda alpemix gibi yazılımlar ile bağlanıp oradaki pc üzerinden bağlanıyoruz. Bunu ortadan kaldırıp yazılım içerisinden cihazi seçip Web arayüze bağlan dediğimde serverdan cliente oradan cihazın Web arayüzüne gitmesi nasıl sağlayabilir? Yolu yöntemi nedir? Sanki vpn ile bağlıymış gibi direkt serverdan cihazın arayüzune nasıl ulaşabilirim?

İlavetten bir soru daha var.

Clientler soket ile bilgileri servere aktaracak. Ama server üzerinde php ile yazılmış atıyorum verikaydet.php sayfasına clientten post yapıp direkt Veritabanına yaZdirabilirim. Hangisi daha sağlıklı çalışır?  

Proje suanda tasarım aşamasında. Başında hatalı yol almak istemiyorum. Duruma göre delphi dışında php,Python kullanabilirim. Önerilere açığım.
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#2
Arkadaşlar en azından fikirlerinizi beyan etseniz ? Konu günceldir.
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#3
Allakore remote control 
Delphi de yazılmış açık kaynak kodlu, bunu exenin içerisine koyup,  şifresini kaldırıp direk bağlantı kurulabilir 

Konuyu yanlış anlamış da olabilirim. 

http://www.delphican.com/showthread.php?tid=1416

Belki işinize yarar
Cevapla
#4
@malitutuncu ilgin icin teşekkürler. Son çare aklımdaki buydu. Fakat mümkünse serverdaki tarayıcıdan direkt clientin olduğu lokasyondaki cihazın Web arayüzüne erişmek istiyorum.
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#5
(30-09-2019, Saat: 00:33)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Clientler soket ile bilgileri servere aktaracak. Ama server üzerinde php ile yazılmış atıyorum verikaydet.php sayfasına clientten post yapıp direkt Veritabanına yaZdirabilirim. Hangisi daha sağlıklı çalışır?  

Hazır yazılmış bir PHP sunucu varsa ona verileri POST edebilirsiniz elbette. Ama yazılamamış ise zaten Delphi'de Client-Server bir mimari oluşturuyorsunuz, ayrıca PHP'yi işin içine katmaya gerek yok bence. DataSnap vs. ile Delphi'de kolayca yapılabilir. Yada mevcut soket bağlantınıza yeni bir mesaj olarak tanımlayabilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#6
(01-10-2019, Saat: 09:00)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @malitutuncu  ilgin icin teşekkürler. Son çare aklımdaki buydu. Fakat mümkünse serverdaki tarayıcıdan direkt clientin olduğu lokasyondaki cihazın Web arayüzüne erişmek istiyorum.

Cihazın web arayüzüne kod enjekte etme şansınız var mı?
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#7
(01-10-2019, Saat: 11:06)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(30-09-2019, Saat: 00:33)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Clientler soket ile bilgileri servere aktaracak. Ama server üzerinde php ile yazılmış atıyorum verikaydet.php sayfasına clientten post yapıp direkt Veritabanına yaZdirabilirim. Hangisi daha sağlıklı çalışır?  

Hazır yazılmış bir PHP sunucu varsa ona verileri POST edebilirsiniz elbette. Ama yazılamamış ise zaten Delphi'de Client-Server bir mimari oluşturuyorsunuz, ayrıca PHP'yi işin içine katmaya gerek yok bence. DataSnap vs. ile Delphi'de kolayca yapılabilir. Yada mevcut soket bağlantınıza yeni bir mesaj olarak tanımlayabilirsiniz.

Hocam php ile Yonetici panelini yazılacak. Suanda plan bu şekilde. Delphide socket kullanmak isteme nedenim anlık durum ve cliente komut iletmek icin düşünüyorum. Dediğim gibi suan tasarım aşamasında olduğu icin her öneriye açığım.

(01-10-2019, Saat: 12:03)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-10-2019, Saat: 09:00)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @malitutuncu  ilgin icin teşekkürler. Son çare aklımdaki buydu. Fakat mümkünse serverdaki tarayıcıdan direkt clientin olduğu lokasyondaki cihazın Web arayüzüne erişmek istiyorum.

Cihazın web arayüzüne kod enjekte etme şansınız var mı?

Maalesef hocam. Printerlarda Ethernet/WiFi bağlantısı varsa ayarlar icin Web arayüze girmek ve müdahale etmek gerekiyor. Direkt 80/443 portlarında biri ile giriliyor. Yonetici panelinden isterse clientinn kontrol ettiği printerin Web arayüzüne erişsin isteniyor. Bu proje sirket içi kullanılacak. Ama clientler Türkiye’nin herhangi biryerinde olabilir. Vpn düşündüm ama lokasyonlarda subnetler ayni blokta olma ihtimali yüksek.
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#8
(01-10-2019, Saat: 19:39)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-10-2019, Saat: 11:06)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hazır yazılmış bir PHP sunucu varsa ona verileri POST edebilirsiniz elbette. Ama yazılamamış ise zaten Delphi'de Client-Server bir mimari oluşturuyorsunuz, ayrıca PHP'yi işin içine katmaya gerek yok bence. DataSnap vs. ile Delphi'de kolayca yapılabilir. Yada mevcut soket bağlantınıza yeni bir mesaj olarak tanımlayabilirsiniz.

Hocam php ile Yonetici panelini yazılacak. Suanda plan bu şekilde. Delphide socket kullanmak isteme nedenim anlık durum ve cliente komut iletmek icin düşünüyorum. Dediğim gibi suan tasarım aşamasında olduğu icin her öneriye açığım.

(01-10-2019, Saat: 12:03)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cihazın web arayüzüne kod enjekte etme şansınız var mı?

Maalesef hocam. Printerlarda Ethernet/WiFi bağlantısı varsa ayarlar icin Web arayüze girmek ve müdahale etmek gerekiyor. Direkt 80/443 portlarında biri ile giriliyor. Yonetici panelinden isterse clientinn kontrol ettiği printerin Web arayüzüne erişsin isteniyor. Bu proje sirket içi kullanılacak. Ama clientler Türkiye’nin herhangi biryerinde olabilir. Vpn düşündüm ama lokasyonlarda subnetler ayni blokta olma ihtimali yüksek.

Güvenlik açısından belki biraz risk barındırıyor olabilir ama şöyle bir önerim mevcut. Portu dışarıya açıp erişim imkanı gerçekleştirseniz?
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#9
(01-10-2019, Saat: 20:25)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-10-2019, Saat: 19:39)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam php ile Yonetici panelini yazılacak. Suanda plan bu şekilde. Delphide socket kullanmak isteme nedenim anlık durum ve cliente komut iletmek icin düşünüyorum. Dediğim gibi suan tasarım aşamasında olduğu icin her öneriye açığım.


Maalesef hocam. Printerlarda Ethernet/WiFi bağlantısı varsa ayarlar icin Web arayüze girmek ve müdahale etmek gerekiyor. Direkt 80/443 portlarında biri ile giriliyor. Yonetici panelinden isterse clientinn kontrol ettiği printerin Web arayüzüne erişsin isteniyor. Bu proje sirket içi kullanılacak. Ama clientler Türkiye’nin herhangi biryerinde olabilir. Vpn düşündüm ama lokasyonlarda subnetler ayni blokta olma ihtimali yüksek.

Güvenlik açısından belki biraz risk barındırıyor olabilir ama şöyle bir önerim mevcut. Portu dışarıya açıp erişim imkanı gerçekleştirseniz?

Müşteriler genelde resmî kurumlar ve kurumsal yerler. Adamlar bırakın port açmayı bilgisayarlara uygulama kurmayı  bile sıkıntı yaratıyorlar. Güvenlik icin bu dediğinizi pek sallamazlar. Maliyetli olmasa müşterilere Mikrotik yada rasp3 takip birseyler yapabilirim. 

Eskiden bir firma Chrome eklentisi olan SSH tunel ile bağlanıp lokaldeki ip adreslerine erişiyordu. Başlangıç noktam burası olacak.
http://www.sercanca.com

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#10
Tam emin değilim ama websocket kullanarak port açma olayını aşabilirsiniz gibi geliyor bana.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  internal server error (500) hatası.. enigma 13 1.257 31-03-2020, Saat: 09:58
Son Yorum: vkamadan
  Web Server Application IIS Yayınlama Hk. pro_imaj 5 528 24-12-2019, Saat: 17:39
Son Yorum: Halil Han Badem
  Web Server Aplication Stand-alone to ISAPI pro_imaj 3 450 18-12-2019, Saat: 19:05
Son Yorum: hi_selamlar
  Delphi Tethering Client to Client yazilimuzmani 6 721 03-12-2019, Saat: 12:33
Son Yorum: yazilimuzmani
  Rest server client UTF8 Problemi burakb44 10 2.571 01-11-2019, Saat: 15:44
Son Yorum: ikurt07



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi