Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NextRecordset ile 1 den fazla dataset ile çalışma
#11
Yanlıs anlama yok merak etmeyin, bende önceden sizin gibi kullanıyordum, fakat şöyle bişi geldi başıma, bir firma yıllardır kullanıyor yazdığım programı, yerel ağda 5-6 makina gül gibi geçinip gidiyordu, bundan 2 yıl kadar önce başka bir şehire şube açtılar, program zaten şube (depo) bazında işlem yapıyordu lakin ana makinaya port açmam gerekti, modeme port açmam gerekti, en önemlisi veritabanını dışarı açmam gerekti, ben bütün kayıtları ekrana basıyodum, bu sefer uzaktan bağlanan mecburen ağır çalışır oldu, server yorulmaya başladı, yerel ağda bu sefer yavaşlamaya başladı vs.vs., bütün raporlarım veritabanında blob alanda kayıtlıydı aktarımı büyük dert oluyordu vs.vs., bundan dolayı açtıkları şubeyede ayrı bir program kurmak zorunda kaldım fakat bu seferde onun kayıtlarını kontrol etmem gerekli diye söylemler başladı, bende mecburen araya bir katman ekledim, kayıtları sınırlı şekilde sayfa sayfa çekmeye başladım, başlarda sorun yaşadılar kullanım farklılığından dolayı ama tabletlere program yazıp işleri kolaylaştırınca gayet memnunlar şu anda (ki tablete program yazmak bu şekilde çocuk oyuncağı), bende memnunum zira veritabanı olan bilgisayar ofisin bir yerinde duruyor dışarıya açık hiçbir portu yok, gayet güvenli, günlük yedeği otomatik alınıyor, veri kaybetme dertleri yok, canlı bağlantısı olan hiçbir makina, program yok, güç kaynağı ile hiç kapanmıyor vs.vs. gibi kolaylıkları var.

kayıtların sırası karıştı sanırım yukarı aldı benim yeni yazdığımı ?
WWW
Cevapla
#12
(04-10-2019, Saat: 17:06)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Veritabanında böyle güzel özellikler varken neden delphi tarafında uğraşıyorsunuz ki ?
Veritabanına arada bir katman ile (ayrı bir program rest mantığı ile çalışan) bağlanıp, ver bana şu şu şu tabloları diyorum, gelen veriyi bir Procedure ile memtable lara dağıtıp ekrana basıyorum, Misal yeni Müşteri kaydı yapıcak kullanıcı, gönderiyorum veritabanına Stored Procedure ile, eğer true dönerse kayıt yapıldı deyip, ilgili formdaki memtable a ekliyorum o kaydı, silme ve değiştirme işlemleride aynı şekilde işliyor. Delphi tarafında çok fazla kod yazmıyorum kısaca, Yani anlık bağlanıp çıkıyorum varitabanından. Bu şekilde daha hızlı ve güvenli çalıştığına inanıyorum kısaca.

Delphi tarafında ugrasmıyorum zaten. Adosp dbgride direk bağlı. dbgridin post tusuna bastıgım anda verıtabanına anında kaydoluyor. arada hiçbir katman , kod , ekstra bırsey yok.
Merak ettıgım siz neden gelen verıyı memtable lara aktarıp,  sonrada update,ınsert, delete ıcın ayrı bır Stored Procedure calıstırıp, sonrada verıtabından true yada false  donmesını beklerek memtablelarınızı guncellıyorsunuz.
yanlıs anlamayın sadece farklı yolları anlamaya calısıyorum
Cevapla
#13
Benım cevabı yanlıslıkla sıldım galıba. bende yazdıgımı arıyordumSmile
Dediğiniz gibi bir sistemde gerçekten gerekliymiş katılıyorum size tesekkurler acıklama için.
Cevapla
#14
(04-10-2019, Saat: 17:37)serdar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benım cevabı yanlıslıkla sıldım galıba. bende yazdıgımı arıyordumSmile
Dediğiniz gibi bir sistemde gerçekten gerekliymiş katılıyorum size tesekkurler acıklama için.

Yorumlarınızı geri getirdim.  Cool
Düzeltebilir veya yeniden silebilirsiniz.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#15
@Fesih ARSLAN hocam tesekkurlerWink)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tek satırda birden fazla join CaglarCoskun 8 3.014 12-07-2017, Saat: 09:24
Son Yorum: yhackup



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi