Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Child formlarda create yordamının çalışma sırası
#11
D7 il denedim herhangi bir problem yok.
WWW
Cevapla
#12
(18-10-2019, Saat: 11:42)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Son gönderdiğiniz kodu derleyince ilk çalıştırmada ve formu kapatıp tekrar denemelerde hep onCreate çalışıyor.

Kodun içerisinde data.mdb olmadığı için aşağıdaki kısım pasif edilerek denendi.

procedure Tdm.DataModuleCreate(Sender: TObject);
begin
   // ADOConnection1.Connected:=True;
   // ADOQuery1.Active:=True;
end;

Hocam kusura bakmayın data.mdb yedeklemenin içine girmiyor manuel eklemem gerekirdi.
Sizleri epey yordum.
Söylediğiniz doğru.Data olayı olmayınca zaten editchange otomatik devre dışı kalıyor.
Create tek başına kalıyor.
data.mdb yi ve projeyi data.mdb içerir halde ekte gönderiyorum.
Test ettiğinizde önce onedithhange eventinin tetiklendiğini göreceksiniz.


Ek Dosyalar
.zip   data.zip (Dosya Boyutu: 11,82 KB / İndirme Sayısı: 3)
.zip   Test.zip (Dosya Boyutu: 20,48 KB / İndirme Sayısı: 2)
Cevapla
#13
Merhaba,
Olayı az çok kendimce çözdüm. Yani tamamen bellek ile empati yaparak yaklaştım.
DataModul uygulama başlar başlamaz create ediliyor. Connection yapılıyor create yordamında. 
Sonrasında create edilmemiş bir formun içinde bulunan (dbedtKimlik) nesneye property üzerinden atama yapılıyor.
Kısaca "iş talep formu"'nu çağırdığınız butonun onclick eventine şu şekilde bir kod eklemesi yaparsanız düzenli çalıştığı görülecektir.

procedure TFrmAna.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 Application.CreateForm(TFrmIsTalepListForm,FrmIsTalepListForm);
 FrmIsTalepListForm.dbedtKimlik.DataSource := dm.DataSource1; //yeni eklenen
 FrmIsTalepListForm.dbedtKimlik.DataField := 'Kimlik'; //yeni eklenen
 FrmIsTalepListForm.ShowModal;
end;

Açılacak olan formda tanımlı olan DataSource ve DataField atamalarını properties alanında silmeniz gerekiyor. 
Veritabanı bağlantısı sağlanmayınca otomatik olarak sorun ortadan kalkıyor. Bu şekilde sıralı şekilde işlem görmektedir.
İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
19 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#14
@Halil Han Badem in de bahsettiği gibi veritabanı bağlantısı olmadığında problem ortadan kalkıyor. Problemin nedenine dair bir fikrim yok ama alternatif çözüm olarak şu şekilde bir düzenleme yapabilirsiniz.



procedure TFrmIsTalepListForm.dbedtKimlikChange(Sender: TObject);
begin
 inherited;

 if (FrmIsTalepListForm.Showing) then // onChange olayının çalışma şartına formun gösteriliyor olma şartı ekleniyor.
 begin
   ShowMessage('On Edit Change');
   if Assigned(MyDataset)  then ShowMessage('MyDataset Var') else ShowMessage('MyDataset Yok') ;
  ShowMessage(dm.ADOQuery1.FieldByName('Kimlik').AsString);
 end;

end;
Cevapla
#15
Üstadlarım hepinize teşekkürler.@frmman sanırım yönteminiz en prtik olan çözüm yöntemi ancak durum tuhaf değil mi?
Cevapla
#16
(19-10-2019, Saat: 11:16)LastCoder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadlarım hepinize teşekkürler.@frmman  sanırım yönteminiz en prtik olan çözüm yöntemi ancak durum tuhaf değil mi?

ilk sayfada yazdığım mesajdaki yöntemi denediniz mi? denediyseniz sonucu ne oldu? denemediyseniz neden denemediniz?
Cevapla
#17
(20-10-2019, Saat: 12:15)sddk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-10-2019, Saat: 11:16)LastCoder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadlarım hepinize teşekkürler.@frmman  sanırım yönteminiz en prtik olan çözüm yöntemi ancak durum tuhaf değil mi?

ilk sayfada yazdığım mesajdaki yöntemi denediniz mi? denediyseniz sonucu ne oldu? denemediyseniz neden denemediniz?

Normalde zaten kullandığım bir syntax.Buraya yazmadan önce ilk baştan kullanıp denemiştim zaten o yüzden yazmadım.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kalıtılmış Formu Değişkende Tutarak Dinamik Create Etmek LastCoder 6 857 14-10-2019, Saat: 12:11
Son Yorum: sadettinpolat
  Çalışma Anında Çoklu Bileşen Türetme pro_imaj 10 1.273 19-09-2019, Saat: 16:16
Son Yorum: pro_imaj
  XML Json dosyaları ile Çalışma masteryoda 9 2.773 02-08-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: TheEAK
  Fonksiyon içinde create edilenler seci20 8 1.170 22-07-2019, Saat: 15:38
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Çözüldü. Fastreport ta çalışma anında dataset atama cinarbil 2 682 11-07-2019, Saat: 17:55
Son Yorum: cinarbil



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi