Forum Kurallarımız güncellenmiştir. DelphiCan Forum Kuralları (March 04) x

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HTTP/1.0 302 moved temporarily. hatası
#1
Arkadaşlar Döviz kurları için aşağıdaki kodu kullanıyordum fakat ne oldu anlamadım aşağıdaki hatayı vermeye başladı 

HTTP/1.0 302 Moved temporarily.  

neyin yeri değiştiki ? 

link çalışıyor
https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml 



/// döviz kurları başlangıç
procedure TANA_SAYFA_PENCERE.KURLAR;
var
 ADRES, DEGER, ARA, SATIS: string;
 YER: integer;
begin
 ADRES := IdHTTP1.Get('https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml');
 DEGER := ADRES;

 ARA := 'ABD DOLARI'; /// SERBEST PİYASA ALIŞ
 YER := POS(ARA, DEGER);
 YER := YER + length(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 ARA := '<ForexBuying>'; //  SERBEST PİYASA ALIŞ
 YER := pos(ARA, DEGER);
 YER := YER + LENGTH(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 edtUSD_ALIS.Text := COPY(SATIS, 1, 6); // sonuc


 ARA := 'ABD DOLARI'; /// SERBEST PİYASA SATIŞ
 YER := POS(ARA, DEGER);
 YER := YER + length(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 ARA := '<ForexSelling>'; //  SERBEST PİYASA SATIŞ
 YER := pos(ARA, DEGER);
 YER := YER + LENGTH(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 edtUSD_SATIS.Text := COPY(SATIS, 1, 6); // sonuc

 ARA := 'EURO';
 YER := POS(ARA, DEGER);
 YER := YER + LENGTH(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 ARA := '<ForexBuying>';    //  Banka Alış Fiyatıdır.
 YER := POS(ARA, DEGER);
 YER := YER + LENGTH(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 edtEURO_ALIS.Text := COPY(SATIS, 1, 6); // sonuc

 ARA := 'EURO';
 YER := POS(ARA, DEGER);
 YER := YER + LENGTH(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 ARA := '<ForexSelling>';    //  Banka Alış Fiyatıdır.
 YER := POS(ARA, DEGER);
 YER := YER + LENGTH(ARA);
 DEGER := COPY(DEGER, YER, LENGTH(DEGER) - YER);
 DEGER := TRIM(DEGER);
 SATIS := COPY(DEGER, 1, LENGTH(DEGER) - YER);
 edtEURO_SATIS.Text := COPY(SATIS, 1, 6); // sonuc
end;
/////////////bitiş


Yardımlarınız için teşekkür ederim.

delphi7 ve indy10 kullanıyorum.
Cevapla
#2
TCMB'den kurları için HTTPS kullanmanız gerekiyor.

Bunun için TIdSSLIOHandlerSocketOpenSSL nesnesini üretip TIdHTTP.IOHandler'e atamanız ve PassThrought özelliğini False ayarlamanız gerekiyor.
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#3
(07-11-2019, Saat: 16:35)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: TCMB'den kurları için HTTPS kullanmanız gerekiyor.

Bunun için  TIdSSLIOHandlerSocketOpenSSL nesnesini üretip TIdHTTP.IOHandler'e atamanız ve PassThrought özelliğini False ayarlamanız gerekiyor.

hocam cevabınız için teşekkür ederim dediğinizi yaptım dizine libeay32.dll ve ssleay32.dll dosyasınıda ekledim bu defa da Error connedting with SSL. hatası aldım 

PassThrought bu kısmı bulamadım ?
Cevapla
#4
TIdSSLIOHandlerSocketOpenSSL.PassThrought
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#5
(07-11-2019, Saat: 17:04)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: TIdSSLIOHandlerSocketOpenSSL.PassThrought

hocam bende yok o özellik,
EbKwMp.png
Cevapla
#6
Verdiğim örnek XE7 ve XE10'da test edildi. Muhtemelen Indy'nin eski bir sürümünü kullanıyor olmalısınız.

Aşağıdaki konuyu inceleyin;

https://stackoverflow.com/questions/4038...https-gets
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  OrangeUIStyles Kurulum hatası serdar 18 2.504 10-05-2020, Saat: 22:39
Son Yorum: ilhanim
  [ÇÖZÜLDÜ]Chart Hatası hk. wiseman 5 345 05-05-2020, Saat: 17:50
Son Yorum: wiseman
  internal server error (500) hatası.. enigma 13 1.891 31-03-2020, Saat: 09:58
Son Yorum: vkamadan
  Json Parse hatası arsl01 2 463 04-01-2020, Saat: 18:31
Son Yorum: arsl01
  JSON TRESTRequest Nesnesi Hatası pro_imaj 2 550 31-12-2019, Saat: 13:55
Son Yorum: pro_imaj



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi