Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ]tclientdataset sorgulama
#1
Selamlar arkadaşlar

Serverda bulunan MYSQL de olan datalarımı sorgulayarak, client pc de programımın çalıştığı pcdeki SQLite tablosuna insert ediyordum. Ancak bu süre client olunca çok zaman alıyordu.
Kodu değiştirerek, verileri query aracılığı ile, tclientdataset içerisine aktarıdım. Oluşan verileri herhangi bir cds dosyasına kaydetmeden hafızada bekletiyorum.
Bu Tclientdataset içerisindeki dataları adoquery, uniquery vb. gibi queryler ile nasıl sorgulama yapabilirim acaba?
Query içserisine ' select * from ...? tablo adı ne olarak bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Cevapla
#2
unidac VirtualQuery kullanabilirsiniz.

Select * From ClientDataset1 gibi
Cevapla
#3
(24-11-2019, Saat: 14:36)faktoral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: unidac VirtualQuery kullanabilirsiniz.

Select * From ClientDataset1  gibi

denediğimde; no such table hatası aldım
Cevapla
#4
dataset-Virtual.png
Cevapla
#5
(24-11-2019, Saat: 14:21)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar arkadaşlar

Serverda bulunan MYSQL de olan datalarımı sorgulayarak, client pc de programımın çalıştığı pcdeki SQLite tablosuna insert ediyordum. Ancak bu süre client olunca çok zaman alıyordu.
Kodu değiştirerek, verileri query aracılığı ile, tclientdataset içerisine aktarıdım. Oluşan verileri herhangi bir cds dosyasına kaydetmeden hafızada bekletiyorum.
Bu Tclientdataset içerisindeki dataları adoquery, uniquery vb. gibi queryler ile nasıl sorgulama yapabilirim acaba?
Query içserisine ' select * from ...? tablo adı ne olarak bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.

TClientDataSet'te filter özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik çok gelişkindir ve sizin neredeyse sorgulama için gerektiğiniz tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Filtrede Filter özelliğini değiştirerek kullanabileceğiniz gibi ayrıca bir de OnFilterRecord gibi bir eventi de vardır. Bu sayede her kaydı alsın mı almasın mı diye kendi Delphi kodunuzla belirleyebilirsiniz. Aslında sorununuz bunu yapabilir mi diye değil, nasıl ya da ne kadar sürede yapar veya hangi yöntem daha hızlı (kabul edilebilir hızda) şeklinde olmalı.
Cevapla
#6
(24-11-2019, Saat: 15:56)faktoral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: dataset-Virtual.png
Kodu çalıştırdığım anda hata dönüyor hocam
Cevapla
#7
(24-11-2019, Saat: 20:31)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-11-2019, Saat: 15:56)faktoral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: dataset-Virtual.png
Kodu çalıştırdığım anda hata dönüyor hocam

Merhabalar,

Aşağıdaki şekilde deneyin.

Kolay gelsin

   
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#8
@hi_selamlar , @mustafaozpinar , @faktoral
hepinize çok teşekkür ediyorum ilginiz için. virtualquery bileşeni ile sorunum çözüldü.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Krityere göre listeleme - çözüldü ekank 3 406 16-07-2020, Saat: 22:05
Son Yorum: ekank
  (Çözüldü)Memory aşımı powerghost 14 1.136 16-07-2020, Saat: 10:50
Son Yorum: mrmarman
  [ÇÖZÜLDÜ SOLVED] Fast Report Kontrollü Component Gizleme 3ddark 0 205 01-07-2020, Saat: 17:08
Son Yorum: 3ddark
  [ÇÖZÜLDÜ] Drag Drop Hatası wiseman 7 675 26-06-2020, Saat: 12:44
Son Yorum: wiseman
  [ÇÖZÜLDÜ] inno setup wiseman 2 694 21-06-2020, Saat: 12:45
Son Yorum: emozgun



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi