Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corona 5.0
#1
Allahın izniyle Dünya bu Corona vakasını birkaç yılda geride bırakır ama Dünya aynı Dünya olmayacak, büyük bir paradigma değişikliği olacak, 18.yy'da başlayıp 19 yy'da şekillenen modern hayatın başka bir duruma evrildiği bir kırılma noktasındayız kanaatimce.Tüm toplumlar bu yeni duruma göre pozisyon alacaklar, mesela Avrupa sağlık sistemini tekrar elden geçirecek, özellikle özel teşebbüs haricinde devlet teşebbüsüne de ağırlık verecek.Küresel Dünya içine kapanacak, bu içine kapanıklığı teknoloji aracılığıyla telafi edecek, uzaktan eğitim ve çalışma  sistemleri, webinarlar, uzaktan sınav sitemleri, evden çalışma sitemleri, uzaktan personel takip sistemleri ağırlık kazanacak.Telekonferans ile yapılan zirveler artacak, sanal anlamda küresel olacağız ama gündelik hayatta daha ulusal sınırlar içine çekileceğiz.Büyük ihtimal yeni dünya daha az misafirperver olacak.

 Bu paradigma değişikliği içinde en önemli pay yazılımın olacak dolayısıyla, bence Isaac Newtoon'un vebadan kaçıp hareket kanunlarını bulduğu gibi eve kapandığımız şu günlerde ahlanıp vahlanıp kafayı bozmak yerine  yeni dünyanın ihtiyaçlarına yönelik hangi yazılımları geliştirebiliz onu düşünmeliyiz(evde kalanlar için diyorum), yeni dünyada özellikle ülke olarak ön almak için yapılması gereken bu kanaatimce.

Not: Ne kafa eskitiyorsun ulan diyorsanız, tarihe not düşeyim dedim.Smile
Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.
https://play.google.com/store/apps/developer?id=ONGUN
WWW
Cevapla
#2
Selamlar
Bence bu konunun içeriği, Tübitak' a kadar dayanıyor. Zamanında PARDUS un geliştirilme aşamalarında çıkan engelleri bir irdelersek, Türkiye olarak yazılım konusunda çok gerilerde kaldığımız aşikardır. Buna, siyasilerin deyimiyle "Dış mihrakların oyunu bunlar. Onlar gelişmemize izin vermiyor" diye bakmaya başlandığında zaten en başından kaybetmiş durumdayız. Yeni Dünya kavramına gelince, zaten gelişmiş bir çok ülkede, uzaktan çalışma konusu çok uzun süredir var. İşyeri giderlerini minimize edecek şekilde, en düşük maliyetle en iyi parayı kazanmayı hedefleyen yabancı firma sahipleri, Türk firmalarından daha mı akıllı? Hayır. Ancak bizde şu fikir hakim. "Cumartesi günü yarım gün, adamlara pazar veriyorum. Olsun gelecekler. Boşa evde oturmasınlar." Ancak, bunu şu şekilde yorumlarsak; "Cumartesi bankalar kapalı, finansman işlemleri zaten yok. Şatış yapılmıyor. Elektik giderleri, yemek, servis, yol parası ödüyorum. En azından cumartesi bunlardan kar elde ederim. Personel evden çalışabilir."
İşte bu zihniyet, Türk firmalarında olmadığı için, uzaktan çalışma konusu bizlere çok uzak diye düşünüyorum. Virüs sorunu olmasa, tek tük yapılan bu sisteme hiç kimse sıcak bakmayacaktı. Yazılımlara gelince şahsi fikrim olarak şunu söylemek isterim ki; Şu ana kadar yazılan birçok yazılım hep, patronlar, fabrikalar daha çok nasıl tasarruf eder, nasıl para kazanır, giderlerini nasıl düşürür üzerine yazılan programlar. İnsan hayatı için hangimiz oturupta bir yazılım yaptık ki? Solunum cihazını otomasyona nasıl bağlarım, hastalığı olan insanları nasıl takip ederim, adamın tansiyonu düşmüş, ateşi çıkmış, bunu bir cihazla gps le takip edeyim diye bir yazılım geliştirmeyi bizler düşünmedik ki? Zaten biz yatırımcı olsak buna bir çözüm buluruz. Fakat çalışan olarak bizi Devletin yönlendirmesi lazım. Öyle abuk sabuk, tillo evliyası, fasulya vb. gibi projelerle ortaya çıkıldığı suretçe, Türkiye yerinde kalmaya, hatta onlarca yıl geriye gitmeye mahkumdur. Önce kaliteli eğitim, çağdaş yönetim, bilime yatırım gerekiyor. Sonrasında yeni Dünya yı düşünebiliriz.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Corona virüsü çalışma sisteminizi etkiledi mi? 3ddark 16 8.106 10-04-2020, Saat: 15:46
Son Yorum: pro_imaj



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi