Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veritabanı Bağlantı Sorunu
#1
Merhaba arkadaşlar sitenizde yeniyim bir sorunum var yardımlarınızı bekliyorum.Delphi 10.3.3 sürümünü kullanmaktayım her iki bilgisayarımda.  Bir proje oluşturdum veritabanı oluşturdum projem flash diske kaydettim işten arta kalan zamanlarda işyeri bilgisayarında genelliklede ev bilgisayarında çalışıyorum sorunum şöyle ev bilgisayarında veritabanı yolunu gösteriyorum gayet iyi çalışıyorum ama işyerindeki bilgisayara takınca tekrar veritabanı yolu istiyor her defasında girmemek için bir kod var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevapla
#2
Selamlar
işk aklıma gelen veritabanı yolunun bir ini dosyasında tutulması. Her iki PC için deini dosyası içerisine yolu tanımlarsan, ip veya PC isimine göre veritabanı yolunu exe açılımında gösterebilirsin.
Cevapla
#3
Flaş diskin için Windows'ta her iki bilgisayarda da belli bir sürücü harfi belirleyebilirsin. Böylece hangi bilgisayardan çalışırsan çalış, dosya yolu değişmeyeceği için sorun yaşamazsın.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgQiZDycnyk
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#4
Şu şekilde sistemdeki mevcut disk bilgisini alıp oradan dosya yolunuzu kontrol ederek de yapabilirsiniz:
procedure TForm11.Button1Click(Sender: TObject);
var
 s: String;
 i, k: integer;
 d: char;
begin
 s := '';
 k := GetLogicalDrives();
 d := 'A';
 if k > 0 then
 begin

   for I := 0 to 31 do
   begin
     if bool(k and 1) then
     begin
       s := s + d;//Her disk sürücü harfi burada ekleniyor siz burada dosya yolunuzu kontrol edip bulduğunuzda döngüyü kırabilirsiniz.
     end;            //d değişkeni sürücü harfini taşıyan değişken
     k := k shr 1;
     d := char(integer(d) + 1);
   end;

 end;
    ShowMessage(s);
end;
Herhangi bir basit problem, hakkında yeterince toplantı yapılarak, çözümsüz hale getirilebilir.

Cevapla
#5
Arkadaşlar böyle size göre basit bir problemden dolayı kıymetli vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Malesef ben delphide yeniyim affınıza sığınıyorum.
Cevapla
#6
@MEDCEZİR ; yardımcı olan arkadaşlara Rep Puanı vererek de teşekkür edebilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dataset BeforePost'da Abort Sorunu Emrah Karagöz 7 1.302 29-03-2020, Saat: 15:49
Son Yorum: sabanakman
  UniURLFrame ile pdf görüntüleme sorunu veski 2 213 27-03-2020, Saat: 22:41
Son Yorum: veski
  Otomatik Veritabanı Oluşturma bnyamin86 7 402 25-03-2020, Saat: 00:29
Son Yorum: mcuyan
  sms gönderiminde türkçe karakter sorunu erdogan 2 188 18-03-2020, Saat: 16:27
Son Yorum: erdogan
  String'e çevrilmiş Stream Veri JsontoDataSet Dönüştürme Sorunu. pro_imaj 13 683 06-03-2020, Saat: 15:19
Son Yorum: Fesih ARSLAN



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi