Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi7 DBGrid'e sağ tık yaparak form açmak
#1
Delphi7'de  DBGrid'e sağ tık yaparak yeni form açmak istiyorum programda yeniyim nasıl yapabilirim ?
Cevapla
#2
(18-04-2020, Saat: 13:58)batuhann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi7'de  DBGrid'e sağ tık yaparak yeni form açmak istiyorum programda yeniyim nasıl yapabilirim ?

Merhabalar,

Aşağıdaki kod örneğini deneyin lütfen.

procedure TForm1.DBGrid1MouseUp(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
 Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
 if (Button = mbRight) then
   begin
       ShowMessage('Mouse Sağ Tuşa Basıldı!');
   end
end;

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
(18-04-2020, Saat: 14:19)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-04-2020, Saat: 13:58)batuhann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi7'de  DBGrid'e sağ tık yaparak yeni form açmak istiyorum programda yeniyim nasıl yapabilirim ?

Merhabalar,

Aşağıdaki kod örneğini deneyin lütfen.

procedure TForm1.DBGrid1MouseUp(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
 Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
 if (Button = mbRight) then
   begin
       ShowMessage('Mouse Sağ Tuşa Basıldı!');
   end
end;

Kolay gelsin.
aynısı kopyaladım begin'e form2.Hide;   ve  form3.ShowModal; yazdım ama hata çıktı 'undeclared identifier' kusura bakmayın daha yeniyim acaba yanlış yere mi kopyaladım.
Cevapla
#4
(18-04-2020, Saat: 14:40)batuhann Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-04-2020, Saat: 14:19)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Aşağıdaki kod örneğini deneyin lütfen.

procedure TForm1.DBGrid1MouseUp(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
 Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
 if (Button = mbRight) then
   begin
       ShowMessage('Mouse Sağ Tuşa Basıldı!');
   end
end;

Kolay gelsin.
aynısı kopyaladım begin'e form2.Hide;   ve  form3.ShowModal; yazdım ama hata çıktı 'undeclared identifier' kusura bakmayın daha yeniyim acaba yanlış yere mi kopyaladım.

Merhaba,

Kodlarınızı olduğu gib buraya yapıştırın lütfen.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#5
Merhaba,

DBGridin popupmenu kısmını bağlamayı unutmuş olabilir misiniz ?

iyi çalışmalar,
Cevapla
#6
(18-04-2020, Saat: 21:27)denizfatihi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

DBGridin popupmenu kısmını bağlamayı unutmuş olabilir misiniz ?

iyi çalışmalar,

Merhaba,

Arkadaşımız sanırım direkt mouse sağ tuşu tıklaması ile form açmaya çalışıyor.
Kod paylaşmını yapmadığı için nerede hata yaptığı konusunda yardımcı olamıyoruz.
undeclared identifier değişken tanımlama ile bir sıkıntı söz konusu...

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#7
Merhaba,

Bana da öyle geldi o yüzden yazdım kontrol etsin diye.

iyi çalışmalar,
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Harici exeyi child/modal form olarak çalıştırmak bydelphi 2 114 Dün, Saat: 18:09
Son Yorum: bydelphi
  DBgrid sadece ekrandaki görüntüler info@guzelceker.com 2 200 29-06-2020, Saat: 17:47
Son Yorum: info@guzelceker.com
  [ÇÖZÜLDÜ - SOLVED] Owner - Parent Form nasıl kullanılmalı? 3ddark 12 750 05-06-2020, Saat: 09:58
Son Yorum: mrmarman
  [ÇÖZÜLDÜ] FDEventAlerter ağdan form kapanmıyor info@guzelceker.com 23 1.293 02-06-2020, Saat: 18:00
Son Yorum: info@guzelceker.com
  DbGrid To Excel & DataSet To Excel yhackup 18 5.864 26-05-2020, Saat: 21:12
Son Yorum: onur balkan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi