Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi Proje Yardım
#11
(27-04-2020, Saat: 13:58)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-04-2020, Saat: 10:38)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günaydın,
@mcuyan hocam ben delphi'yi tanıtmak için yeterli olmadığından dolayı öyle demiştim;
Delphi 7 ile ders alan öğrencilerin çoğu delphi ile mobil uygulamalar yapıldığından ( yeni sürümlerinin olduğundan ) haberdar değillerdir (daha doğrusu çoklu platform desteğinden) 
diye düşünüyorum.
Nitekim benim dönemim de öyleydi ve bilen iki kişi vardık. zaten bizde 2017'den beri bilfiil buradayız  Smile Smile
Hocam sözüm size değild8. Estafrullah. Ogrenci veya yeni baslatan arkadaşlar icin soyoedim ben.

Güzel bir fikir alışverişiydi  Blush benim için hiç sorun değil. üzerime alındığım için mahcup oldum.
"WALL- E"
Cevapla
#12
Teşekkür ederim herkese delphide tstringgrid ile yapılcak büyük ihtimalle ama internette'de kaynak bulamadım tam udemy'den kurs satın almıştım fakat ondada tstringgrid konusu yazmıyor hoca pdf olarak atmış fakat uzaktan eğitim olduğu için pdf'te sadece basit açıklamalar bulunuyo
Cevapla
#13
var
agirlik,boy,vki:Double;
siniflandirma:string;
begin
 agirlik:=StringGrid1.RowCount;
 boy:=StringGrid1.ColCount;
 vki:=agirlik / (boy * boy);
 StringGrid1.Cells[0,0]:='İsim';
 StringGrid1.Cells[0,1]:='Can';
 StringGrid1.Cells[0,2]:='Efe';
 StringGrid1.Cells[0,3]:='Ali';
 StringGrid1.Cells[0,4]:='Deniz';
 StringGrid1.Cells[1,0]:='Ağırlık';
 StringGrid1.Cells[1,1]:='50';
 StringGrid1.Cells[1,2]:='70';
 StringGrid1.Cells[1,3]:='80';
 StringGrid1.Cells[1,4]:='90';
 StringGrid1.Cells[2,0]:='Boy';
 StringGrid1.Cells[2,1]:='160';
 StringGrid1.Cells[2,2]:='150';
 StringGrid1.Cells[2,3]:='190';
 StringGrid1.Cells[2,4]:='180';
 StringGrid1.Cells[3,0]:='VKİ';
 StringGrid1.Cells[4,0]:='Sınıflandırma';
 StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,3]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,4]:=FloatToStr(vki);
end;
end.

Acaba nerde hatam var bmi yapmaya çalışıyorum vücüt kitle indeksi düzenlerken bu boyları bide kilolaları nasıl alıcam kod olarak yani sütünlardan ona göre bide if koşuluyla sınıflandırmaya yazdırıcam
Cevapla
#14
(28-04-2020, Saat: 22:53)ThePixeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
var
agirlik,boy,vki:Double;
siniflandirma:string;
begin
 agirlik:=StringGrid1.RowCount;
 boy:=StringGrid1.ColCount;
 vki:=agirlik / (boy * boy);
 StringGrid1.Cells[0,0]:='İsim';
 StringGrid1.Cells[0,1]:='Can';
 StringGrid1.Cells[0,2]:='Efe';
 StringGrid1.Cells[0,3]:='Ali';
 StringGrid1.Cells[0,4]:='Deniz';
 StringGrid1.Cells[1,0]:='Ağırlık';
 StringGrid1.Cells[1,1]:='50';
 StringGrid1.Cells[1,2]:='70';
 StringGrid1.Cells[1,3]:='80';
 StringGrid1.Cells[1,4]:='90';
 StringGrid1.Cells[2,0]:='Boy';
 StringGrid1.Cells[2,1]:='160';
 StringGrid1.Cells[2,2]:='150';
 StringGrid1.Cells[2,3]:='190';
 StringGrid1.Cells[2,4]:='180';
 StringGrid1.Cells[3,0]:='VKİ';
 StringGrid1.Cells[4,0]:='Sınıflandırma';
 StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,3]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,4]:=FloatToStr(vki);
end;
end.

Acaba nerde hatam var bmi yapmaya çalışıyorum vücüt kitle indeksi düzenlerken bu boyları bide kilolaları nasıl alıcam kod olarak yani sütünlardan ona göre bide if koşuluyla sınıflandırmaya yazdırıcam

Merhabalar,

vki:=agirlik / (boy * boy);

Her kişi için belli değerlerde hesaplanması gerekli.
Siz en başta hesaplama yaptırdığınız için sonraki VKİ ler aynı geliyor.

İpucu;
StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(CanAğırlık/(CanBoy*CanBoy));
StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(EfeAğırlık/(EfeBoy*EfeBoy));

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#15
(28-04-2020, Saat: 23:11)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-04-2020, Saat: 22:53)ThePixeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
var
agirlik,boy,vki:Double;
siniflandirma:string;
begin
 agirlik:=StringGrid1.RowCount;
 boy:=StringGrid1.ColCount;
 vki:=agirlik / (boy * boy);
 StringGrid1.Cells[0,0]:='İsim';
 StringGrid1.Cells[0,1]:='Can';
 StringGrid1.Cells[0,2]:='Efe';
 StringGrid1.Cells[0,3]:='Ali';
 StringGrid1.Cells[0,4]:='Deniz';
 StringGrid1.Cells[1,0]:='Ağırlık';
 StringGrid1.Cells[1,1]:='50';
 StringGrid1.Cells[1,2]:='70';
 StringGrid1.Cells[1,3]:='80';
 StringGrid1.Cells[1,4]:='90';
 StringGrid1.Cells[2,0]:='Boy';
 StringGrid1.Cells[2,1]:='160';
 StringGrid1.Cells[2,2]:='150';
 StringGrid1.Cells[2,3]:='190';
 StringGrid1.Cells[2,4]:='180';
 StringGrid1.Cells[3,0]:='VKİ';
 StringGrid1.Cells[4,0]:='Sınıflandırma';
 StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,3]:=FloatToStr(vki);
 StringGrid1.Cells[3,4]:=FloatToStr(vki);
end;
end.

Acaba nerde hatam var bmi yapmaya çalışıyorum vücüt kitle indeksi düzenlerken bu boyları bide kilolaları nasıl alıcam kod olarak yani sütünlardan ona göre bide if koşuluyla sınıflandırmaya yazdırıcam

Merhabalar,

vki:=agirlik / (boy * boy);

Her kişi için belli değerlerde hesaplanması gerekli.
Siz en başta hesaplama yaptırdığınız için sonraki VKİ ler aynı geliyor.

İpucu;
StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(CanAğırlık/(CanBoy*CanBoy));
StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(EfeAğırlık/(EfeBoy*EfeBoy));

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim hepsi için hesapladım sınıflandırma kısmında if yapısı nasıl olucak hocam eğer biliyorsanız yardımcı olur musunuz
Cevapla
#16
(29-04-2020, Saat: 02:05)ThePixeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-04-2020, Saat: 23:11)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

vki:=agirlik / (boy * boy);

Her kişi için belli değerlerde hesaplanması gerekli.
Siz en başta hesaplama yaptırdığınız için sonraki VKİ ler aynı geliyor.

İpucu;
StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(CanAğırlık/(CanBoy*CanBoy));
StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(EfeAğırlık/(EfeBoy*EfeBoy));

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim hepsi için hesapladım fakat sonda denizin 90kilosuyla 1 80 boyunu çarpınca floating zero diye bir hata veriyo o niye birde sınıflandırma kısmı if yapıyısıyla mı yazdırılcak hocam?

Merhabalar,

Kodlarınızı tekrar eklermisiniz kontrol edelim.

Evet if yapısı da kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#17
(29-04-2020, Saat: 02:07)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-04-2020, Saat: 02:05)ThePixeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim hepsi için hesapladım fakat sonda denizin 90kilosuyla 1 80 boyunu çarpınca floating zero diye bir hata veriyo o niye birde sınıflandırma kısmı if yapıyısıyla mı yazdırılcak hocam?

Merhabalar,

Kodlarınızı tekrar eklermisiniz kontrol edelim.

Evet if yapısı da kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.


procedure TForm1.HesaplaClick(Sender: TObject);
var
CanAgirlik,CanBoy:Double;
EfeAgirlik,EfeBoy:Double;
AliAgirlik,AliBoy:Double;
DenizAgirlik,DenizBoy:Double;
siniflandirma:string;
begin
 StringGrid1.Cells[0,0]:='İsim';
 StringGrid1.Cells[0,1]:='Can';
 StringGrid1.Cells[0,2]:='Efe';
 StringGrid1.Cells[0,3]:='Ali';
 StringGrid1.Cells[0,4]:='Deniz';
 StringGrid1.Cells[1,0]:='Ağırlık';
 StringGrid1.Cells[1,1]:='50';
 StringGrid1.Cells[1,2]:='70';
 StringGrid1.Cells[1,3]:='80';
 StringGrid1.Cells[1,4]:='90';
 StringGrid1.Cells[2,0]:='Boy';
 StringGrid1.Cells[2,1]:='1,60';
 StringGrid1.Cells[2,2]:='1,50';
 StringGrid1.Cells[2,3]:='1,90';
 StringGrid1.Cells[2,4]:='1,80';
 StringGrid1.Cells[3,0]:='VKİ';
 StringGrid1.Cells[4,0]:='Sınıflandırma';
 StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(CanAgirlik/(CanBoy*CanBoy));
 StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(EfeAgirlik/(EfeBoy*EfeBoy));
 StringGrid1.Cells[3,3]:=FloatToStr(AliAgirlik/(AliBoy*AliBoy));
 StringGrid1.Cells[3,4]:=FloatToStr(DenizAgirlik/(DenizBoy*DenizBoy));
end;
end.

şuan böyle çalışıyor fakat her run ettiğimde farklı sonuçlar çıkıyor orasıda aklımda takıldı işte sınıflandırma kısmıda 20üzerindeyse normal altındaysa zayıf vb şeklinde olucak
Cevapla
#18
(29-04-2020, Saat: 02:12)ThePixeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-04-2020, Saat: 02:07)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Kodlarınızı tekrar eklermisiniz kontrol edelim.

Evet if yapısı da kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.


procedure TForm1.HesaplaClick(Sender: TObject);
var
CanAgirlik,CanBoy:Double;
EfeAgirlik,EfeBoy:Double;
AliAgirlik,AliBoy:Double;
DenizAgirlik,DenizBoy:Double;
siniflandirma:string;
begin
 StringGrid1.Cells[0,0]:='İsim';
 StringGrid1.Cells[0,1]:='Can';
 StringGrid1.Cells[0,2]:='Efe';
 StringGrid1.Cells[0,3]:='Ali';
 StringGrid1.Cells[0,4]:='Deniz';
 StringGrid1.Cells[1,0]:='Ağırlık';
 StringGrid1.Cells[1,1]:='50';
 StringGrid1.Cells[1,2]:='70';
 StringGrid1.Cells[1,3]:='80';
 StringGrid1.Cells[1,4]:='90';
 StringGrid1.Cells[2,0]:='Boy';
 StringGrid1.Cells[2,1]:='1,60';
 StringGrid1.Cells[2,2]:='1,50';
 StringGrid1.Cells[2,3]:='1,90';
 StringGrid1.Cells[2,4]:='1,80';
 StringGrid1.Cells[3,0]:='VKİ';
 StringGrid1.Cells[4,0]:='Sınıflandırma';
 StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(CanAgirlik/(CanBoy*CanBoy));
 StringGrid1.Cells[3,2]:=FloatToStr(EfeAgirlik/(EfeBoy*EfeBoy));
 StringGrid1.Cells[3,3]:=FloatToStr(AliAgirlik/(AliBoy*AliBoy));
 StringGrid1.Cells[3,4]:=FloatToStr(DenizAgirlik/(DenizBoy*DenizBoy));
end;
end.

şuan böyle çalışıyor fakat her run ettiğimde farklı sonuçlar çıkıyor orasıda aklımda takıldı işte sınıflandırma kısmıda 20üzerindeyse normal altındaysa zayıf vb şeklinde olucak

Merhabalar,

Yazdıklarım örnek teşkil etmesi içindi. Yanlış anlamışsınız sanırım.

 StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(CanAgirlik/(CanBoy*CanBoy));
Bu kod içerisinde CanAgirlik değişkeni değeri nereden alıyor? Zira hiç bir yerde değer ataması yapmamışsınız.

Can için örnek;
 StringGrid1.Cells[3,1]:=FloatToStr(50/(1.60*1.60));


Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#19
Evet hocam benimde şimdi aklıma geldi başta değerleri atıcam CanAgirlik:=şeklinde büyükihtimalle sınıflandırmaya geçiyorum şimdi çok teşekkür ederim sizide uğraştırdım
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi'de RTF Editor boreas 4 186 07-07-2020, Saat: 23:08
Son Yorum: boreas
  Delphi Socket io KarahanMesut 2 150 07-07-2020, Saat: 14:15
Son Yorum: Halil Han Badem
  Delphi ile e-Fatura Entegrasyon guverdik 37 2.379 29-06-2020, Saat: 21:04
Son Yorum: engerex
  Delphi Community Edition free info@guzelceker.com 1 194 29-06-2020, Saat: 11:13
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Delphi yi Bir ust surume guncelleme TheEAK 9 404 26-06-2020, Saat: 18:49
Son Yorum: nguzeller



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi