Yorumları: 850
Konuları: 40
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 4.317
Uzman
(28-04-2020, Saat: 01:17)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biraz önce Edge ile ilgili bir haber gözüme çarptı ve yeni güncelleme geldiğini gördüm. Şeytan dürttü ve 1 şans vermek gerek bence Bill amcaya dedim. ve yükledim.
Resmen kendimi başka bir dünyada buldum. Ne int exp un kilitlenmesi. ne eski Edge'in uzaklaştırıcı ve saçma sapan ekran görüntüsü karşımda idi. Resmen büyülendim. biraz hız tesi vs yapayım dedim. Google amcadan daha iyi olduğunu gördüm. üstelik ram(Delphican sayfasında test edildi E:58mb - C:86,5mb ) ve CPU (E: 0,1 - C:0,2) kullanım Chome'dan daha iyiydi. Sonra biraz daha detaya gidip telefonuma da yükledim. karşımda ciddi ciddi deri değiştirmiş bir Tarayıcı çıktı..
Denemenizi tavsiye ederim.
https://www.microsoft.com/tr-tr/edge
Merhabalar,
Paylaşımınız için teşekkürler.
"Bill Amca" yı artık sevmiyorum

Son zamanlarda ki AŞI (!) çığırtkanlığından ötürü. Çok tehlikeli sular (!)
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Yorumları: 267
Konuları: 17
Rep Puanı: 1.275
Programcı
Win7 kullanıyorum bir kaç defa sanalda edge denemiş tiksinmiştim ama bu gerçekten bambaşka bir şey, Opera'cı olmama rağmen kesinlikle bir şans vereceğim ilk intiba gerçekten güzel, bilgilendirme için teşekkürler.
Yorumları: 1.572
Konuları: 88
Rep Puanı: 13.841
Üstad
28-04-2020, Saat: 11:41
(Son Düzenleme: 28-04-2020, Saat: 11:42, Düzenleyen: SimaWB.)
Chromium alt yapısına geçtiği için artık çok daha iyi olacaktır. En önemlisi de HTML, CSS vs. uyumsuzlukları ortadan kalkmış olacak inşallah
Web tarafında iş yapanlar için; her browser için ayrı ayrı bir şeyler yazıp durmak tam bir zulüm
There's no place like 127.0.0.1
Yorumları: 512
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 2.168
Programcı
Bu gün kullanmaya başladım gerçekten hızlı ve az ram kullanıyor.
Chrome çalışmayan bazı sitelere Yeni edge de çalışmadı (Bu site Chrome Çalşmaz uyarısı veriyor)
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Yorumları: 1.572
Rep Puanı: 13.841
Üstad
(28-04-2020, Saat: 22:22)Ha yati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam TWebBrowser ile geliştirdiğimiz uygulamaların elimizde patlama ihtimali var mı? Bu tabi ki Microsoft'la alakalı ama bizim Delphi tarafında VCL-Edge ile ilgili gidişat nedir?
Sorun yaşayacağımızı zannetmem. En azından uzunca bir süre

Malum; TWebBrowser IE'nin bize sunduğu interface'leri kullanıyor. Bu Interface'ler sadece Delphi için değil, c# vs. diğer diller de kullanıyor.
Edge için ise Micro$oft, WebView2 kontrolünü sunmuş:
https://docs.microsoft.com/en-us/microso...g/webview2
Şimdilik bir gelişme var mı bilmiyorum ama yakın zamanda Delphi'de kolayca kullanılabilir hale gelir.
There's no place like 127.0.0.1