Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni Microsoft Edge Hk.
Biraz önce Edge ile ilgili bir haber gözüme çarptı ve yeni güncelleme geldiğini gördüm. Şeytan dürttü ve 1 şans vermek gerek bence Bill amcaya dedim. ve yükledim. 

Resmen kendimi başka bir dünyada buldum. Ne int exp un kilitlenmesi. ne eski Edge'in uzaklaştırıcı ve saçma sapan ekran görüntüsü ve CPU ısınması karşımda idi. Resmen büyülendim. biraz hız tesi vs yapayım dedim. Google amcadan daha iyi olduğunu gördüm. üstelik ram(Delphican sayfasında test edildi E:58mb - C:86,5mb ) ve CPU (E: 0,1 - C:0,2) kullanım Chome'dan daha iyiydi. Sonra biraz daha detaya gidip telefonuma da yükledim. karşımda ciddi ciddi deri değiştirmiş bir Tarayıcı çıktı..

Denemenizi tavsiye ederim.

https://www.microsoft.com/tr-tr/edge
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(28-04-2020, Saat: 01:17)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biraz önce Edge ile ilgili bir haber gözüme çarptı ve yeni güncelleme geldiğini gördüm. Şeytan dürttü ve 1 şans vermek gerek bence Bill amcaya dedim. ve yükledim. 

Resmen kendimi başka bir dünyada buldum. Ne int exp un kilitlenmesi. ne eski Edge'in uzaklaştırıcı ve saçma sapan ekran görüntüsü karşımda idi. Resmen büyülendim. biraz hız tesi vs yapayım dedim. Google amcadan daha iyi olduğunu gördüm. üstelik ram(Delphican sayfasında test edildi E:58mb - C:86,5mb ) ve CPU (E: 0,1 - C:0,2) kullanım Chome'dan daha iyiydi. Sonra biraz daha detaya gidip telefonuma da yükledim. karşımda ciddi ciddi deri değiştirmiş bir Tarayıcı çıktı..

Denemenizi tavsiye ederim.

https://www.microsoft.com/tr-tr/edge

Merhabalar,

Paylaşımınız için teşekkürler.

"Bill Amca" yı artık sevmiyorum Smile
Son zamanlarda ki AŞI (!) çığırtkanlığından ötürü. Çok tehlikeli sular (!)

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Bir süredir ben de kullanıyorum. Chrome alt yapısında olduğundan adapte olmakta zorluk geçmedim.

Ayrıca delphi içerisinde entegrasyonunu TMS yaptı geçen ay. https://www.tmssoftware.com/site/blog.as...=630&s=dev
Win7 kullanıyorum bir kaç defa sanalda edge denemiş tiksinmiştim ama bu gerçekten bambaşka bir şey, Opera'cı olmama rağmen kesinlikle bir şans vereceğim ilk intiba gerçekten güzel, bilgilendirme için teşekkürler.
Chromium alt yapısına geçtiği için artık çok daha iyi olacaktır. En önemlisi de HTML, CSS vs. uyumsuzlukları ortadan kalkmış olacak inşallah Smile
Web tarafında iş yapanlar için; her browser için ayrı ayrı bir şeyler yazıp durmak tam bir zulüm Sad
There's no place like 127.0.0.1
Günaydın,

Baya kullandım o tarayıcıyı ve chrome ile yanyana durmasına rağmen elim hep edge'ye gitti. Smile  ( "Baya" sadece zaman belirtmek için değildi )
aynı temeller, çeviri desteği, aynı kullanılabilir uzantılar ve düşük ram tüketimi gibi özellikler ile chrome'dan pek farkını görmedim.
Ama ram konusunda chrome fazla sekmelerde kendini belli ediyor ;

Aynı olan 15-20 arası sayfayı ikisinde de açtım ve edge bolluk bereketlik için de gibi ram tüketimini hesaba katmadı denebilir.
chrome ile arasında 200-250 mb ram farkı oluştu. bu düşük olabilir/görülebilir fakat eklenen bir kaç sayfa daha bunu fazlasıyla katlayacaktır.

Ayrıca kendi adıma ; onlarca sekme açan ve altta en az 3 program çalıştıran birisi olaraktan 200 mb ram nimet durumunda benim için  Smile
Bu gün kullanmaya başladım gerçekten hızlı ve az ram kullanıyor.
Chrome çalışmayan bazı sitelere Yeni edge de çalışmadı (Bu site Chrome Çalşmaz uyarısı veriyor)
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
(28-04-2020, Saat: 11:41)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Chromium alt yapısına geçtiği için artık çok daha iyi olacaktır. En önemlisi de HTML, CSS vs. uyumsuzlukları ortadan kalkmış olacak inşallah Smile  
Web tarafında iş yapanlar için; her browser için ayrı ayrı bir şeyler yazıp durmak tam bir zulüm Sad

Hocam TWebBrowser ile geliştirdiğimiz uygulamaların elimizde patlama ihtimali var mı? Bu tabi ki Microsoft'la alakalı ama bizim Delphi tarafında VCL-Edge ile ilgili gidişat nedir?

https://stackoverflow.com/questions/5760...twebbrowse

Ben tam anlayamadım?
Firefox Quantum çıkana kadar Chrome en iyi tarayıcı idi ama bu aralar iyi alternatifler çoğaldı. Chromium tabanlı tarayıcıların tek dezavantajı geç açılmalarıydı ama Edge'de ne hikmetse böyle bir problem yok. Açılışı da çalışması da süratli. Opera da fena sayılmaz hepsini kullanıyorum ama Edge çıkana kadar Firefox en çok kullandığım tarayıcıydı. Bu aralar ikisini birlikte kullanıyorum. Chromium gibi Firefox tabanlı gezginler de var aslında. Mesela Slimbrowser bunlardan birisi. Varsayılan olarak ayarlanacak Firefox tabanlı hafif ve hızlı bir alternatif daha size Big Grin .

Bu arada TWebBrowser çöpe gidiyor ufak ufak. Belli ki yeni gelecek arayüzde bile zamanla büyük değişiklikler olacağı için ilk sürümleri de büyük dönüşümden geçecek gibi duruyor.
(28-04-2020, Saat: 22:22)Ha yati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam TWebBrowser ile geliştirdiğimiz uygulamaların elimizde patlama ihtimali var mı? Bu tabi ki Microsoft'la alakalı ama bizim Delphi tarafında VCL-Edge ile ilgili gidişat nedir?

Sorun yaşayacağımızı zannetmem. En azından uzunca bir süre Smile
Malum; TWebBrowser IE'nin bize sunduğu interface'leri kullanıyor. Bu Interface'ler sadece Delphi için değil, c# vs. diğer diller de kullanıyor.

Edge için ise Micro$oft, WebView2 kontrolünü sunmuş:
https://docs.microsoft.com/en-us/microso...g/webview2
Şimdilik bir gelişme var mı bilmiyorum ama yakın zamanda Delphi'de kolayca kullanılabilir hale gelir.
There's no place like 127.0.0.1

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Aranıza Yeni Katıldım. Doğan Yılmaz 16 8.524 22-09-2020, Saat: 01:11
Son Yorum: KUNTAY
  Yeni Grup Logolarımız Abdullah ILGAZ 31 22.909 06-11-2017, Saat: 22:33
Son Yorum: boreas
  Yeni Form Sunucumuz DelphiCan 0 3.042 03-02-2017, Saat: 09:57
Son Yorum: DelphiCan
  Platformumuzun Yeni Adı Fesih ARSLAN 10 16.767 24-08-2016, Saat: 17:37
Son Yorum: yhackup

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi