Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Web Browser Resize yapma.
#1
Merhabalar.

Bir program yaptım. Bu programdan bir resmi WeB Browser ile göstermem gerekiyor. Aslında gösterebiliyorum. Ancak Resim Browser'ın ekrandaki penceresinden büyük. Bu yüzden mouse ile Ctrl + Scroll aşağı yaparak resmi pencereye göre ufaltabiliyorum. Ancak müşteri bunun otomatik olarak düzgün boyutta ekrana sığdırılmasını istiyor. Normal resim olsa Scretch komutu ile olurdu ama Web Browserda bunu yapamadım.  

Yardımcı olabilecek bilen birisi varsa sevinirim.
Teşekkürler.
Cevapla
#2
Merhaba,
resmin kaynağı nedir?
programın çalıştığı bilgisayar mı? yoksa web linki mi?
nasıl bir kodla gösteriyorsun?

kısaca gösterim kodunu paylaşırsan daha hızlı daha net yanıt alabilirsin
Cevapla
#3
Merhaba.

HTML kodu aracılığıyla resmin boyutlarını belirtmelisiniz. WebBrowser belirtilen büyüklüğe göre resmi boyutlandıracaktır.

İki seçeneğiniz var, birinci seçenek size en uygunu ki OnResize olayında Webbrowser büyüyüp küçüldükçe otomatik olarak resim de büyüyüp küçülecektir.

  1. Bunu HTML yakasına otomatik olarak yapılabilmesi için width ve height olarak "100%" şeklinde belirterek görevi browsera bırakabilirsiniz. Stretch işlemi yapmaz browser oranı ile resim oranı uygun olmalı.
  2. WebBrowser büyüklüğüne göre bu değerleri kendiniz manuel olarak verebilirsiniz. Bu sizin istediğini şekilde stretch işlemidir.

<img src="sampleimage.jpg" alt="this is a sample image" width="100%" height="100%">


jtl00wzgtrxtlcx7kkl1.gif
Başarılar.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#4
Ben Delphideki WebBrowser 'ı kullanıyorum. Resim bir kamera tarafından FTP ile bir klasöre gönderiliyor. Bende onu WebBrowser ile gösteriyorum. Daha doğrusu resim ile birlikte birde svg uzantılı bir dosya daha geliyor. Bu dosya aslında içinde bir XML dosyası. Resmin üzerinde hatalı ve doğru ölçümleri grafik olarak gösteriyor. Ben WebBrowser ile bu dosyayı Link olarak veriyorum o da resmi ölçüm değerleri ile ekrana getiriyor. Ama bir sorun olursa resim gelmezse hata verice bir sonraki resmin boyutu değişiyor. Tekrar Crtl + Scroll ile ayarlamak gerekiyor.
Cevapla
#5
@enigma

Bir sorun olur da resim gelmezse durumunu kontrol etmek zor olmasa gerek. 

Webbrowser'a düşürmeden önce ftp ile local temp klasöre aldığınız image üzerinde ön kontrol yaptıktan sonra sorun varsa varsayılan bir html dosya navigate ettirip bilgilendirme yapmak mümkün.

Ön kontrol nedir? Bitmap geliyorsa TBitmap,  JPG ise GIF ise kendi tipi içine try except ile alıp sorun yoksa yola devam etmek vs. teknik yöntemler. 

Önce olası sorun senaryolarını belirleyin, öngörü mekanizmasını kurun, yolunuz açık...
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Style değişiklik yapma ekank 4 498 21-05-2020, Saat: 14:34
Son Yorum: ekank
  multipanel resize info@guzelceker.com 1 435 22-12-2019, Saat: 09:31
Son Yorum: info@guzelceker.com
  panel resize ve move > diğer panele yapışma yokmu bi üstad? info@guzelceker.com 0 336 05-12-2019, Saat: 10:32
Son Yorum: info@guzelceker.com
  Rest server Token ID ile işlem yapma pro_imaj 9 1.885 31-10-2019, Saat: 12:07
Son Yorum: vkamadan
  edit1 change işlem yapma erdogan 10 1.797 23-08-2019, Saat: 10:25
Son Yorum: erdogan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi