Yorumları: 107
Konuları: 28
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 1.884
Programcı
29-05-2020, Saat: 11:47
(Son Düzenleme: 13-03-2023, Saat: 18:50, Düzenleyen: guverdik.)
USCO 01 ve USCO 02 protokollerini kullanan TÜM mikodenetleyiciler ve PLC ler için ortak çalışma ortamı olan USCO API yapılarına giriş olması adına LOGIN projesinin tüm adımlarını anlatan bir yazıdır. Bu LOGIN projesi hemen hemen diğer tüm API projelerinde ORTAK olarak ve devamlı kullanılacaktır. LOGIN projesinin tek şartı API yöneticilerinden alınacak olan KULLANICI ADI ve ŞİFRE olacaktır. Yetkili API yöneticileri MEHMET AŞIK ve YAŞAR ETİ hocalarımızdır.
Aynı projenin (
Tasarım kodlama ve bileşenler aynı) ANDROID platform APK’sını indirebilirsiniz. Direk tıklamak yerine SAĞ FARE ile
“Bağlantıyı Farklı Kaydet” i seçiniz.
UYARI: Bu projeyi MUHAKKAK VCL olarak başlatınız. Android uygulamasını da MULTI DEVICE olarak başlatınız. İleride VCL projelerde farklı bileşenler kullanılacak.
Teknik Öğretmen
Bilgisayar Formatörü
Programcı
(29-05-2020, Saat: 12:14)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (29-05-2020, Saat: 11:47)guverdik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: USCO 01 ve USCO 02 protokollerini kullanan TÜM mikodenetleyiciler ve PLC ler için ortak çalışma ortamı olan USCO API yapılarına giriş olması adına LOGIN projesinin tüm adımlarını anlatan bir yazıdır. Bu LOGIN projesi hemen hemen diğer tüm API projelerinde ORTAK olarak ve devamlı kullanılacaktır. LOGIN projesinin tek şartı API yöneticilerinden alınacak olan KULLANICI ADI ve ŞİFRE olacaktır. Yetkili API yöneticileri MEHMET AŞIK ve YAŞAR ETİ hocalarımızdır.

Aynı projenin (Tasarım kodlama ve bileşenler aynı) ANDROID platform APK’sını indirebilirsiniz. Direk tıklamak yerine SAĞ FARE ile “Bağlantıyı Farklı Kaydet” i seçiniz.
UYARI: Bu projeyi MUHAKKAK VCL olarak başlatınız. Android uygulamasını da MULTI DEVICE olarak başlatınız. İleride VCL projelerde farklı bileşenler kullanılacak.
Hocam emeğinize sağlık. Çok güzel ve faydalı makaleler paylaşıyorsunuz.
Benim Delphi lisansım Professional bu lisans türünde rest bileşenleri yok. TDSRestConnection nesnesi bir üst lisansta var, bunun yerine tüm sürümlerde olan bir component tercih edebilir misiniz. Bu component alternatifi ne kullanılabilir.
Teşekkürler.
Sevgili @
pro_imaj Bunu ben de bilmiyorum. Belki bu konuda bize fikir arkadaşlarımız olur. JSON parse lamadan bu kadar kolay yapabilen bir yapı varmı bilmiyorum.
Teknik Öğretmen
Bilgisayar Formatörü
Yorumları: 1
Konuları: 0
Rep Puanı: 0
Başlangıç
Merhaba mehmet hocam karaman temizel ünlü mesleki ve teknik anadolu lisesi. Endüstriyel Ototmasyon Teknolojileri aolanı şefiyim. Usco 01-02 kartlarının teminini nasıl yaparız satın almak istersek bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Programcı
13-03-2023, Saat: 18:05
(Son Düzenleme: 13-03-2023, Saat: 18:41, Düzenleyen: guverdik.)
(13-03-2023, Saat: 15:06)Ansar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba mehmet hocam karaman temizel ünlü mesleki ve teknik anadolu lisesi. Endüstriyel Ototmasyon Teknolojileri aolanı şefiyim. Usco 01-02 kartlarının teminini nasıl yaparız satın almak istersek bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın hocam merhabalar. Atölye 11 kitabında hem USCO 01 hem de USCO 02 nin altlıklarına ait resimler ve proje halinde de CNC G kodları mevcut. Kitabın kaynakça kısmında da RAR hali ile de dosyaları
indirebilirsiniz. Size tavsiyem altlıkları herhangi bir yerden SATIN almadan direk kendinizin üretmesi. Zaten altlık kartlar TEK YÜZ lüdür. Epoksi PCB ye direk mini CNC ile kazıyarak istediğiniz kadar PCB çıkarırsınız sonra da 5mm klemensleri ve erkek header ları lehimlemek kalıyor. Hepsi bu kadar. Eğer PCB leri kazıyıp lehimlemeleri de yaparsanız ürünleri bu FORUM dan bizimle de paylaşın. Allahım kolaylıklar versin arkadaşım.
USCO 01 PCB kart yapım video su.
USCO 02 PCB Altlık kart yapımı
USCO 01 Gömülü sistemin yüklenmesi
USCO 01 PCB PIN Haritası
USCO 01 Gömülü sistem için COM terminal programının kodlanması
Teknik Öğretmen
Bilgisayar Formatörü