Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tstream - SavetoFile
#1
Merhaba Arkadaşlar,

İlginc bir sorunla cebelleşiyorum . Bir stringlist create edip doldurduktan sonra savetofile yaparken hata alıyorum. 


 sl := TStringList.Create;
sl.LoadFromFile(path);
filename:='path\xxxx'
sl.SaveToFile(Filename);
sl.Free;

şimdi ilginç olan kullanıcı uygulamayı baslattı bu ekran gitti işlemini yaptı sorun yok  dosyayı kayıt ediyor ama  kullanıcı bu ekranda bu işlemi yapmadan once başka ekranda baska bir dosyayı savetofile ediyor orda sorun yaşamıyor.Bizim ekrana döndügünde
savetofile(filename) dememe ragmen onceki ekrandaki yolun uzerinde benim filename ekleyip öyle kaydetmeye çalışıyor ve hata alıyor.

daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldumu ? Delphi 7 ile geliştirme yapıyorum .
Cevapla
#2
filename:='path\xxxx' kısmı yanlış hocam

filename:=path+'\xxxx' yaoarsanız çalışacaktır.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
(26-06-2020, Saat: 15:32)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: filename:='path\xxxx' kısmı yanlış hocam

filename:=path+'\xxxx' yaoarsanız çalışacaktır.

Merhaba onu örnek olarak yazmıstım kod icerinde yazım dogru. Ben aslında savetofile da takılmısım ama aşağıda  Rewrite(m); dediğim yerde patlıyor bir gec oldu ama yakaladım )) assignfile kısmını path i değişkenle girince sorun kalmadı. 
   

Sorun şöyle çözüldü ; 

AssignFile(m, 'Print\'+'IB' + WinToEng(MUSER) + '.txt');   bu önceki HALİ 
Rewrite(m); Başarısız
AssignFile(m, path+'IB' + WinToEng(MUSER) + '.bat'); sonraki Hali 
Rewrite(m); Başarılı 

cevabınız icin teşekkürler Smile
Cevapla
#4
Kısacası Path olayının tırnağından kaynaklanıyordu.. Smile

Rica ederim. kolay gelsin.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi