Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stored Procedure Önceki gün devir.
#1
Merhabalar,

MsSql Sp ile 5 alan çekiyorum. Tarih, Açıklama, No,Not, Tutar


Tarih kriterine göre sorgulama işleminde, seçilen tarihten Önceki devir bakiyesini tek satırda devir bakiyesi şekline alabilirim.


Örn: 
İlk Tarih : 03.02.2020 (02.02.2020 Tarihinden önceki devir bakiye tek satırda hesaplatma)
Son Tarih : 31.12.2020
Cevapla
#2
"Nasıl" kelimesini cümle içinde kullanmayı unuttunuz "sanırım". Bunu varsayarak şöyle söyleyelim;

Verilerin ilk girildiği tarihten devir başlangıcı tarihine kadar olan kısmı başka bir select ile genel toplamını alın. Devamında ise UNION ile kendi sorgunuzu bunun sonuna ekleyin.


SELECT '02.02.2020' AS Tarih, 'Devir' as Aciklama, 1 as [No], '' as [Not], SUM(Giren - Cikan /* VEYA BORC - ALACAK*/ ) as Bakiye
FROM TABLO
WHERE Tarih < '02.02.2020'

UNION

SELECT sizin sorgunun geri kalan kısmı...

YouTube Delphi Tips

"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır" P.Safa
WWW
Cevapla
#3
(13-07-2020, Saat: 09:18)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: "Nasıl" kelimesini cümle içinde kullanmayı unuttunuz "sanırım". Bunu varsayarak şöyle söyleyelim;

Verilerin ilk girildiği tarihten devir başlangıcı tarihine kadar olan kısmı başka bir select ile genel toplamını alın.  Devamında ise UNION ile kendi sorgunuzu bunun sonuna ekleyin.


SELECT '02.02.2020' AS Tarih, 'Devir' as Aciklama, 1 as [No], '' as [Not], SUM(Giren - Cikan /* VEYA BORC - ALACAK*/ ) as Bakiye
FROM TABLO
WHERE Tarih < '02.02.2020'

UNION

SELECT sizin sorgunun geri kalan kısmı...
Merhaba,
Evet, haklısınız dalgınlığıma verin lütfen.
"...devir bakiyesi şekline alabilirim" Böyle bir cümleden sonra kendime, Seni tutan yok buyur al dedim.

Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
Cevapla
#4
Alternatif olarak büyük sistemlerde olduğu gibi devir bakiyesini Sum ile almak yerine, her tarihin hareketini ayrı bir tabloya trigger yardımıyla upsert olarak toplamını sakladıktan sonra Select ile birleştirmek sorgu performansı açısından daha iyi sonuç verir.
Cevapla
#5
(13-07-2020, Saat: 09:18)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: "Nasıl" kelimesini cümle içinde kullanmayı unuttunuz "sanırım". Bunu varsayarak şöyle söyleyelim;

Verilerin ilk girildiği tarihten devir başlangıcı tarihine kadar olan kısmı başka bir select ile genel toplamını alın.  Devamında ise UNION ile kendi sorgunuzu bunun sonuna ekleyin.


SELECT '02.02.2020' AS Tarih, 'Devir' as Aciklama, 1 as [No], '' as [Not], SUM(Giren - Cikan /* VEYA BORC - ALACAK*/ ) as Bakiye
FROM TABLO
WHERE Tarih < '02.02.2020'

UNION

SELECT sizin sorgunun geri kalan kısmı...

Merhabalar, 

UNION ile olmuyor veya ben beceremedim.

Sorguda 10 alan çekiyorum. ilk select ile distinct sorun çıkartıyor. 

Firebird Procedure mssql de uygulayamadım.

İyi Çalışmalar.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  stored procedure harezmi 9 2.296 18-08-2019, Saat: 20:58
Son Yorum: serdar
  Sorgu ile kendinden onceki ve sonraki kayda erişme adelphiforumz 6 1.689 12-06-2019, Saat: 13:27
Son Yorum: adelphiforumz
  Maximum stored procedure, nesting level exceeded (limit 32) hatası Bay_Y 6 1.987 08-08-2018, Saat: 14:15
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Store Procedure içinden hata alma Bay_Y 4 1.766 23-05-2018, Saat: 12:34
Son Yorum: Bay_Y
  Raporlamada hangisi daha performanslıdır View? Store Procedure? adelphiforumz 13 4.631 23-12-2017, Saat: 22:09
Son Yorum: FiRewaLL



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi