Forum Kurallarımız güncellenmiştir. DelphiCan Forum Kuralları (March 04) x

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dbgrid otomatik scroll
#1
Merhaba Arkadaşlar,


Yapmak istediğim,
DBGrid bir ekrana atıp orada otomatik kaydırmak istiyorum bunu bir döngüye sokup sürekli baştan almasını istiyorum nasıl yapabilirim ? 

örnek: hastanelerde sırada bekleyenler ekranı gibi...

  DBGrid1.Perform(WM_KEYDOWN, VK_DOWN, 0);


teşekkürler
Cevapla
#2
Kayıt eklendikçe son kayıt üstüne mi kayacak. Kaydırmak derken nasıl nasıl baştan sona kadar mı? Eğer kayıt eklendikce kayıp son kaydı göstersin diyorsanız, kayıt ekleme işleminin ardından Last komutu ile son kayda konumlanırsanız dbgrid bu işi zaten otamatikman yapacaktır.
Örneğin

Table1.append;
Table1_ADI.Asstring:='Deneme';
Table1.Refresh;
Table1.Last;
şeklinde yaparsanız son kayıda konumlanacaktır.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Birden fazla WSDL servisin otomatik güncellenmesi Abdullah ILGAZ 4 196 Dün, Saat: 12:38
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  DbGrid To Excel & DataSet To Excel yhackup 18 5.103 26-05-2020, Saat: 21:12
Son Yorum: onur balkan
  Delphi7 DBGrid'e sağ tık yaparak form açmak batuhann 6 413 18-04-2020, Saat: 22:17
Son Yorum: denizfatihi
  DBGrid Hücre Kontrolü OZCANK 16 1.066 03-04-2020, Saat: 17:36
Son Yorum: OZCANK
  Otomatik Veritabanı Oluşturma bnyamin86 7 642 25-03-2020, Saat: 00:29
Son Yorum: mcuyan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi