Yorumları: 848
Konuları: 42
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 2.524
Uzman
FMX desteği bazı yönlerden sıkıntılı görünüyor. Mevcut projeyi VCL'den Firemonkey'e taşımak büyük külfet.
CrossVCL'in geleceği daha parlak görünüyor. Windows, MacOS ve Linux desteği var. Bir kaç aya iOS ve Android desteği geliyor. Zaten FMX geliştiricisi ile CrossVCL geliştiricisi esasında aynı vatandaş(lar).
Sadece bileşen geliştiricilerin projelerini CrossVCL için uyumlu hale getirmeleri gerekecek.
Ağlarsa kablosuz ağlar, gerisi yerel ağlar...
Uzman
(09-12-2020, Saat: 14:58)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (09-12-2020, Saat: 12:28)r3n4m3 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Link Buradan
Bunu görmüştüm, embarcadero'nun böyle bir çözümü var diye düşünmüştüm.
VCL ile bu yapılabiliyorsa ve stabilse embarcadero neden FMX'i geliştiriyor?
FMX'in geliştiricisi önce FMX'i hazırlayıp Embarcadero'ya sattığı için olabilir. Şimdi de CrossVCL'de sıra.
Yorumları: 387
Konuları: 22
Rep Puanı: 2.115
Programcı
11-12-2020, Saat: 23:17
(Son Düzenleme: 11-12-2020, Saat: 23:17, Düzenleyen: sadettinpolat.)
alternatifleri araştırıyorlarsa fmx den kendileri de çok memnun değil anlaşılan.
Çapraz platform işi öyle bir kişinin altondan kalkabileceği bir iş değil , bu nedenle CrossVCL 'in kısıtlı bir çapraz platform desteği vereceği aşikar. Bu da geliştiricilere çok cazip gelmez diye düşünüyorum.
FMX, bileşenleri kendi çizmek yerine native bileşenleri çevreleyen bir framework olsa daha farklı olabilir.
Uzman
2 seneye CrossVCL'de Delphi'ye dahil olur. Mevcut VCL bileşenlerin CrossVCL ile uyumsuzluğunu da taraflar el atarsa çözülür.
Asıl olay ARM desteği nasıl sağlanacak? (Apple tarafında ARM sorun olmayacaktır.)