Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Memo verilerinin grafikte gösterilmesi
(26-08-2020, Saat: 22:43)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-08-2020, Saat: 22:27)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 3 adet Memo nesnesinde alt alta öğrencilere ait bilgiler mevcuttur (Bilgileri tasarım sırasında girebilirsiniz). Memo1’de isimler, memo2’de vize notları ve memo3’te final notları bulunmaktadır. Bir buttona basıldığında memolardaki bilgileri grafik üzerinde (TChart) gösteren program kodlarını yazınız? Uygulamayı bu derste öğrendiğiniz bilgiler ile zenginleştiriniz.

hocanın verdiği ödev bu ama dediğim gibi bilgim olmadığı için sizden yardım istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum. )
Tchart grafik 2 boyutludur. X ve Y ekseninde hangi bilgilerin bulunacağını netleştir öncelikle. Mesela, X ekseninde öğrenci adı, Y ekseninde vize ve final sonuçları aynı anda mı olacak ya da, vize butonuna basıldığında öğrenci adları ve vize sonuçları, final butonuna basıldığında ise, öğrenci adları ve final sonuçları mı grafize edilecek? Veya da, her bir öğrenci tek başına mı grafikte görünecek?
https://imgur.com/a/chetM9w

bu görseli örnek olarak verebilirim hocam. Teşekürler  Angel

(26-08-2020, Saat: 22:43)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-08-2020, Saat: 22:38)becerikszpiyade Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar hocam, 2 gündür toplam 4 soru üzerinde çalışıyorum ama bi yol kat edemedim. Bu yüzden yardım talebinde bulundum. Eğer yardımcı olursanız müteşekkir kalırım. Şimdiden teşekkürler  Angel

Yazdığım yorumu bir daha okuyun. 
Sizin ödevinizi yapmamız bizim belki de 3-5 dakikamızı almaz, fakat size bu şekilde yardımcı olmak emin olun ki iyilikten çok kötülüğe sebep olacaktır.
Orta yolu bulalım müsaadenizle;
Siz yapmış olduğunuz yerleri paylaşarak, neyi yapamadığınızı yazın. Bizlerde adım adım yardımcı olmaya çalışalım.
Tekrara hatırlamakta fayda görüyorum; lütfen doğrudan ödev ve benzeri bir yapıyı tamamiyle istemeyin!
Haklısınız hocam. Kendi üniversitemde c# görürken yaz okulunda delphi görünce sıkıntı yaşadım. Direkt yapılması olarak değil zaten isteğim kod ile ilgili biraz yardım almak. Yanlış anlaşıldım sanırım..

Bu Konudaki Yorumlar
Memo verilerinin grafikte gösterilmesi - Yazar: becerikszpiyade - 26-08-2020, Saat: 22:21
Memo verilerinin grafikte gösterilmesi - Yazar: shooterman - 26-08-2020, Saat: 22:24
Cvp: Memo verilerinin grafikte gösterilmesi - Yazar: shooterman - 26-08-2020, Saat: 22:43
Cvp: Memo verilerinin grafikte gösterilmesi - Yazar: becerikszpiyade - 26-08-2020, Saat: 22:47
Cvp: Memo verilerinin grafikte gösterilmesi - Yazar: shooterman - 26-08-2020, Saat: 23:24
Memo verilerinin grafikte gösterilmesi - Yazar: shooterman - 26-08-2020, Saat: 23:29
Memo verilerinin grafikte gösterilmesi - Yazar: shooterman - 26-08-2020, Saat: 23:45

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi