Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sp_Procedure Kontrol Etmek
#21
Bu şekilde Var sada VAR yoksa da VAR diyor.

TrkK := POS('SELECT TrkK=count(*) as Sonuc FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N''dbo.SP_EMANETTRK'')', sList) >= -1;
IF NOT TrkK then
Begin
  GroupBox1.Visible := True;
  Button7.Enabled := True;
  // Mesaj;
  Abort;
End
else
  GroupBox1.Visible := False;
  Button7.Enabled := False;
  ShowMessage('VAR');

Tablo Kontrolü yapıyor ben Object nasıl dahil edebilirim ?

sList := '';
WHILE NOT KONTROL.Eof  DO
 BEGIN
sList := sList +  KONTROL.FieldByName('Table_Name').ASString + '###';
 KONTROL.NEXT;
End;
Cevapla
#22
else den sonra begin end yok gibi o yüzden hep VAR diyor sanırım
Cevapla
#23
POS('SELECT TrkK=count(*) as Sonuc FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N''dbo.SP_EMANETTRK'')', sList) >= -1;

Yazdığınız SQL cümlesini POS ile kullanımınızda hata var. Sizin önce bu cümleyi bir Query nesnesinde çalıştırıp, geri dönen sonuç listesinde POS ile arama yapmanız gerekiyor.  Sizin kullanımınızda bu SQL cümlesi veritabanı tarafında çalıştırılmayacaktır. Sadece  sList içinde bu cümle metin olarak aranacaktır.

if .....
Begin
.......
End
Else 
Begin // <<-- Buralar eksik
  GroupBox1.Visible := False;
  Button7.Enabled := False;
  ShowMessage('VAR');
End;//<--- Buralar eksik

if else kullanımındaki eksikliğe bir önceki mesajda dikkat çekildi. O kısmıda yukarıdaki gibi düzeltmeniz gerekmektedir.
Cevapla
#24
frmman ben dediğiniz gibi düzelttim denedim sonuç değişmedi.

TrkK := POS('SELECT TrkK=count(*) as Sonuc FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N''dbo.SP_EMANETTRK'')', sList) >= -1;
IF NOT TrkK then
Begin
  GroupBox1.Visible := True;
  Button7.Enabled := True;
  // Mesaj;
  Abort;
End
else
  Begin
  GroupBox1.Visible := False;
  Button7.Enabled := False;
  ShowMessage('VAR');
End;


Bu şekilde query de denediğimde sonuç "0" veya "1" olarak dönüyor.
SELECT count(*) as SONUC FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N'dbo.SP_EMANETTRK') 

Cevapla
#25
(17-09-2020, Saat: 10:40)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: frmman ben dediğiniz gibi düzelttim denedim sonuç değişmedi.

TrkK := POS('SELECT TrkK=count(*) as Sonuc FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N''dbo.SP_EMANETTRK'')', sList) >= -1;
IF NOT TrkK then
Begin
  GroupBox1.Visible := True;
  Button7.Enabled := True;
  // Mesaj;
  Abort;
End
else
  Begin
  GroupBox1.Visible := False;
  Button7.Enabled := False;
  ShowMessage('VAR');
End;


Bu şekilde query de denediğimde sonuç "0" veya "1" olarak dönüyor.
SELECT count(*) as SONUC FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N'dbo.SP_EMANETTRK') 


Merhabalar,

Yazılanları sanırım tam olarak okumadınız. Tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

(17-09-2020, Saat: 10:31)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazdığınız SQL cümlesini POS ile kullanımınızda hata var. Sizin önce bu cümleyi bir Query nesnesinde çalıştırıp, geri dönen sonuç listesinde POS ile arama yapmanız gerekiyor.  Sizin kullanımınızda bu SQL cümlesi veritabanı tarafında çalıştırılmayacaktır. Sadece  sList içinde bu cümle metin olarak aranacaktır.


if else kullanımındaki eksikliğe bir önceki mesajda dikkat çekildi. O kısmıda yukarıdaki gibi düzeltmeniz gerekmektedir.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#26
(17-09-2020, Saat: 11:02)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-09-2020, Saat: 10:40)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: frmman ben dediğiniz gibi düzelttim denedim sonuç değişmedi.

TrkK := POS('SELECT TrkK=count(*) as Sonuc FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N''dbo.SP_EMANETTRK'')', sList) >= -1;
IF NOT TrkK then
Begin
  GroupBox1.Visible := True;
  Button7.Enabled := True;
  // Mesaj;
  Abort;
End
else
  Begin
  GroupBox1.Visible := False;
  Button7.Enabled := False;
  ShowMessage('VAR');
End;


Bu şekilde query de denediğimde sonuç "0" veya "1" olarak dönüyor.
SELECT count(*) as SONUC FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N'dbo.SP_EMANETTRK') 


Merhabalar,

Yazılanları sanırım tam olarak okumadınız. Tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

(17-09-2020, Saat: 10:31)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yazdığınız SQL cümlesini POS ile kullanımınızda hata var. Sizin önce bu cümleyi bir Query nesnesinde çalıştırıp, geri dönen sonuç listesinde POS ile arama yapmanız gerekiyor.  Sizin kullanımınızda bu SQL cümlesi veritabanı tarafında çalıştırılmayacaktır. Sadece  sList içinde bu cümle metin olarak aranacaktır.


if else kullanımındaki eksikliğe bir önceki mesajda dikkat çekildi. O kısmıda yukarıdaki gibi düzeltmeniz gerekmektedir.

Kolay gelsin.

hi_selamlar onuda değiştirdim

 IF TrkK=('SELECT TrkK=count(*) as Sonuc FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N''dbo.SP_EMANETTRK'')') Then
 Begin
  GroupBox1.Visible := True;
  Button7.Enabled := True;
  // Mesaj;
  Abort;
End
else
  Begin
  GroupBox1.Visible := False;
  Button7.Enabled := False;
  ShowMessage('VAR');
End;
ve cümle çalışiıyor query de delphide bu şekilde kullandım sonuç yok.
Cevapla
#27
(17-09-2020, Saat: 11:27)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-09-2020, Saat: 11:02)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Yazılanları sanırım tam olarak okumadınız. Tekrar gözden geçirmenizi öneririm.


Kolay gelsin.

hi_selamlar onuda değiştirdim

 IF TrkK=('SELECT TrkK=count(*) as Sonuc FROM sys.objects WHERE object_id = OBJECT_ID(N''dbo.SP_EMANETTRK'')') Then
 Begin
  GroupBox1.Visible := True;
  Button7.Enabled := True;
  // Mesaj;
  Abort;
End
else
  Begin
  GroupBox1.Visible := False;
  Button7.Enabled := False;
  ShowMessage('VAR');
End;
ve cümle çalışiıyor query de delphide bu şekilde kullandım sonuç yok.

Merhabalar,

Yazdığınız SQL'den dönen sonuçları yazarmısınız lütfen. (Alan isimleri ve verileri).

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#28
Arkadaşlar şu şekilde kullandığımda SQL de sorun yok ama delphi de kullanınca "GO" da hata veriyor 

IF EXISTS (SELECT type_desc, type FROM sys.procedures WITH(NOLOCK) WHERE NAME = 'SP_EMANETTRK' AND type = 'P') 
  DROP PROCEDURE dbo.SP_EMANETTRK 
GO
  CREATE PROC [dbo].[SP_EMANETTRK]  
 (@STOK_KODU Nvarchar(150) = null ,  
 @GRUP_KODU Nvarchar(150) = null ,  
 @KOD_1 Nvarchar(80) = null ,  
 @KOD_2 Nvarchar(80) = null ,  
 @KOD_3 Nvarchar(80) = null ,  
 @KOD_4 Nvarchar(80) = null ,  
 @KOD_5 Nvarchar(80) = null ,  
 @DEPO_KODU smallint = null ,  
 @SUBE_KODU smallint = null )  
 AS
...
..

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Edit Kontrol DatePicker gibi Kullanma 3ddark 6 806 27-06-2020, Saat: 13:39
Son Yorum: mrmarman
  ISNULL değeri kontrol etmek OZCANK 7 1.024 25-05-2020, Saat: 20:41
Son Yorum: ihalilcoban
  Kalıtılmış Formu Değişkende Tutarak Dinamik Create Etmek LastCoder 6 1.644 14-10-2019, Saat: 12:11
Son Yorum: sadettinpolat
  Nesneler arasındaki ilşkiyi/bağlantıyı tespit etmek 41linea41 2 896 14-09-2019, Saat: 13:09
Son Yorum: 41linea41
  Json Free Etmek yhackup 4 1.746 31-07-2019, Saat: 11:17
Son Yorum: Halil Han BADEM



Konuyu Okuyanlar: OZCANK, 1 Ziyaretçi